בעיה במציאת אקורדים לפי ה1,3,5,7...

• פותח הנושא rg12
  • פורסם בתאריך

rg12

New member
בעיה במציאת אקורדים לפי ה1,3,5,7...

אני יודע שאקורד בסיסי מורכב מ5,3 ו1 למשל אקורד סי(באנגלית) מורכב מ: C E G ולמשל סי(באנגלית) 9 יהיה מורכב מ: C E G B D ואלו קפיצות של שתי טונים כל פעם(לפי המספרים) אז השאלה שלי היא למה רק בסי(באנגלית) ואף זה עובד ככה ובשאר האקורדים זה עם דיאזים וקפיצות שונות? אני לא מצליח להרכיב אקורד ככה! למשל האחד שלוש וחמש של די זה: D F# A למה זה ככה ולא בקפיצות נורמליות של שתי טונים?

אין בכוונתי לתת תשובה מקיפה, אך

ראשית: ב-C9 אלה לא קפיצות של שני טונים, אלא: בין C ל-E: שני טונים. בין E ל-G: אחד וחצי טונים. (מי-פה= 1/2) בין G ל-B: שני טונים. בין B ל-D: אחד וחצי טונים. צלילי הסולם אינם מחולקים באופן שווה (לו זה היה כפי שאתה מתאר/ רוצה שיהיה אוקטבה הייתה מורכבת מ-7 טונים במקום מ-6.) ולסיכום: דו (טון) רה (טון) מי (1/2 טון) פה (טון) סול (טון) לה (טון) סי (1/2 טון) דו [מצטערת שאינני עונה תשובה מדוייקת יותר ודידקטית יותר, אך זה מה שמאפשר לי הזמן... לכל מי שהבטחתי לו משהו- אשתדל בזמן הקרוב.]

rg12

New member
את זה אני יודע אבל זאת לא הבעיה!

התוים הבסיסיים של האקורד די זאת דוגמא טובה! D F# A המרווח בין D ל #F הוא שתי טונים ובגלל זה F הוא דיאז כי בין E ל F יש חצי טון ואני יודע את זה אבל למה בין F# ל A יש מרווח של שתיים וחצי טונים? למה A הוא לא דיאז?

אוקיי

לא ממש הבנתי אותך, אז: F#-G= 1/2 G-A=1 1+1/2=... אקורד משלוש מג'ורי בנוי מטרצה גדולה (2) ומעליה טרצה קטנה (1.5) ובמקרה הזה: D עד F#= שני טונים. F# עד לה= אחד וחצי. ככתוב.

EoT

New member
הערה למוגבלים

לפני שאתה נכנס לאקורדים תלמד את המרווחים בין התווים.זה כאילו אתה מנסה לשחות בלי לדעת אפילו מה זה מים........ די לצעירות...

למעלה