בעיה במקרר

yaronil2003

New member
בעיה במקרר

(אמקור לפני 18 שנה). לא מקרר. המדחס לא עובד. מגיע מתח. איך בודקים האם הבעיה בקבל ? מה עוד ניתן לבדוק ?

stio

New member
תשובה

לי יש גם אמקור לפני 19 שנה וגם לי היתה את הבעייה שהמדחס לא עבד והמקרר לא קירר. הבעיה הייתה שהלך המדחס והחלפתי אותו במדחס מקורי אחר. אם המקרר בכלל לא מקרר הבעייה יכולה להיות גם גז שברח או טרמוסטט מקולקל- את שני הבעיות האלו גם היו לי. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם שירות של אמקור (תדיראן-אמפא): מספר טלפון ארצי: 1-700-70-80-90 או חיוג מקוצר מבזק וסלולרי: 2992*

רשר

Well-known member
מנהל
בקש בשרות אמקור הצעת מחיר

והשווה לטכנאי עצמאי באזור מגוריך. באמקור יתנו לך מדחס נחות (המקורי) במחיר מופקע

yaronil2003

New member
תודה על התשובה

תודה רבה למשיב. יש לי נסיון רע עם שירות אמפא. הטכנאים שלהם הם קבלנים עצמאיים. לפני 4 שנים בא טכנאי בעקבות הצטברות קרח וקבע: "הלך המקרר" וגבה 200 ש"ח. לאחר שהלך, הצצתי מאחור וגיליתי צינור ניקוז שנסתם. ניקיתי ו 4 שנים עבד ללא דופי. אני מנסה לאבחן לבד. אני מניח שיותר סביר שהקבל או הטרמוסטט הלכו. מדחס לא כדאי להחליף.

stio

New member
השירות של אמקור..

לפני שנתיים הלך הווסת קירור אז הם גבו ממני 360 ש"ח. לפני 4 שנים הלך הטרמוסטט- גבו 250 ש"ח. חוץ מזה שכבר שנתיים וחצי המים לא מתנקזים במקרר שלי (יש מעל המנוע קערה שלשם המים צריכים להתנקז) אז המים במקום להגיע לשם הם הגיעו לריצפה שמתחת למקרר. במשך הזמן הזה הצטבר המון קרח ליד הווסת קירור בתא למטה ולא הבנתי למה זה. לפני כמה ימים הזזתי את המקרר וניקיתי את הצינור הניקוז- מיד מלא מים השפריצו דרך הצינור לקערת האידוי והבעייה נפתרה! מאז גם אין הצטברות קרח. פעם אחרת המקרר הרעיש מאוד אז חיזקתי את הבורג של קערת האידוי והרעש פסק. המסקנה: עדיף לאתר תקלות פשוטות לבד כי אפילו יש מקרים שהטכנאים פחות מבינים מאיתנו.

yaronil2003

New member
איך הסיפור נגמר

הזמנתי טכנאי. בדק מתח על המדחס, לא היה 220. קיצר טרמוסטט, התחיל לעבוד. החליף טרמוסטט, 440 ש"ח הכל. מה אני לא מבין ? בדקתי עם טסטר גם בפאזה וגם באפס ובשניהם נדלק. למה ? מה זה אומר ? תודה למשיבים.

stio

New member
440 ש"ח על טרמוסטט?!

לי זה עלה 250 ש"ח לפני 4 שנים מהשירות של אמקור.. נראה לי שהוא לקח לך יותר מידי כסף.

yaronil2003

New member
כולל פלטים ופלגינות...

זה כולל ביקור ועבודה ואלמנט... תראה היתי יכול לשלם 200 ש"ח עבור ביקור וללכת לחפש כזה טרמוסטט. הייתי מקבל את האלמנט ממי שהיה מוכר לי את הטרמוסטט שבטח לא נמצא בכל חנות. הטכנאי לפחות לא אמר לי ש "הלך המקרר" כמו שאמר לי טכנאי אמקור לפני כמה שנים כשנסתם צינור ניקוז בלכלוך.

רשר

Well-known member
מנהל
טסטר

מברג עם נורה לבדיקת יש/אין מתח יש יותר מתוחכם עם סוללה שמבצע עוד בדיקןת כדי להבין מה מראה הטסטר צריך להיות חשמלאי, אם יש מתח באפס מסקנה היא שאין אפס כי שמו נובע מהמתח בינו לבין האדמה "אפס" "0". לכן טכנאי מקצועי בודק עם מד מתח.

רשר

Well-known member
מנהל
טסטר

מברג עם נורה לבדיקת יש/אין מתח יש יותר מתוחכם עם סוללה שמבצע עוד בדיקות כדי להבין מה מראה הטסטר צריך להיות חשמלאי, אם יש מתח באפס מסקנה היא שאין אפס כי שמו נובע מהמתח בינו לבין האדמה "אפס" "0". לכן טכנאי מקצועי בודק עם מד מתח.

למעלה