בעיה במשפחה

hihihi123

New member
בעיה במשפחה

אבא שלי כבר הרבה שנים שותה אלכוהול כל ערב, אמא שלי ניסתה "להלחם" בו הרבה פעמים ע"מ שיפסיק לשתות והיא הצליחה להשפיע עליו לתקופה מסויימת אבל תמיד זאת היתה תקופה קצרה ואז הוא היה חוזר לשתות, הוא מאוד מאוד רזה, כשהוא שותה הוא ממש לא שם לב לצעדים שלו ולא זוכר דברים ובנסוף המצב בין ההורים שלי לא משהו בכלל, אני ואחי חושבים איך לטפל בנושא ואין לנו מושג מה לעשות כיכמו שאנחנו מכירים אותו הוא החיים לא יסכים ללכת לגמילה (הנושא כבר עלה פעם...) אני ממש מפחדת שהוא הורג לעצמו את הבריאות (הוא בן 60 כמעט), מה אנחנו יכולים לעשות???

shanhen

New member
אכן בעיה

קודם כל תטפחי לעצמך ולאחי על השכם, על הדאגה והרצון הכן לעזור לאביכם. אין לי ספק שגם אם עכשיו הוא לא ממש מעריך זאת, הוא ידע להעריך זאת בעתיד. קשה מאד לעזור לאדם שאינו רוצה בעזרה. עם זאת, אסור להתייאש ויש למצוא את הדרך הנכונה לליבו. הנחת היסוד היא שכל מכור (בהנחה שאביך מכור לאלכוהול) יודע שמה שהוא צריך זה להפסיק לשתות, אך אין לו את הכוחות לעשות זאת, לעתים יש לו גם את הפחד מפני המציאות ממנה הוא מנסה כאילו להסתתר. המושג המפורסם מימי ההתנתקות עובדים יפה מאד גם במקרה זה - בנחישות וברגישות. יש לשים על השולחן את הבעיה ולא לנסות להסתירה, יש לקיים קואליציה של כל בני המשפחה שהאב יבין שלכולם זה מפריע, יש להציב גבולות, כאלו שניתן לעמוד בהם. למשל, אף אחד לא קונה לו את השתיה, את הרעל שיקנה בעצמו, אף אחד לא מדבר או מבקר אותו כשהוא שותה (גם אם אינו שתוי), פשוט להבהיר לו שבעניין של השתיה הוא לבד. במקביל, אני מציע שאת או מי שמעוניין מהמשפחה תפנו למרכז הטיפולי הקרוב אליכם (את רשימת המרכזים ניתן לקבל במשרד הראשי 03-6733228). תוכלו לקבל ייעוץ וסיוע ולחזור לאב עם מידע עדכני וברור יותר. פעמים רבות מכור נמנע מללכת לטיפול מפחד ומחוסר ידיעה. גם אם זה לא יעזוק, ודאי שזה לא יזיק. לא ספרת הרבה על אביך, וזה בסדר, אך האם יש אנשים בעלי השפעה מיוחדת עליו (בוס בעבודה, רב חשוב אם הוא דתי, קרוב משפחה בעל משעות וכד'). לפעמים קל יותר לסרב לבני המשפחה ויותר קשה לאנשים מוערכים, גם אם אינם קרובים ממש. אני יודע שאין בטחונות, ויתכן ששום דבר לא יעזור. לפחות תדעו שניסיתם ולא הנחתם לו לשקוע בשכרותו. בהצלחה, נחום

אני יודעת איך אתה מרגיש+ נצל"ש

רק שאצלי הדאגה הולכת לכיוון קצת אחר אבא שלי אלכוהוליסט...הבעיה היא שאצלו האלכוהוליזם גורם לעצבים ואגרסיה מה שאומר שזה כבר לא רק הבריאות שלו. רציתי לשאול מה גורם לאדם לנטות לכיוון זה או אחר בהשפעת אלכוהול -עצב,שמחה,אגרסיה ועם יש מקומות יעוץ אנונימיים בארץ...לא רק לאלכוהוליסטים אלה גם לאנשים שחיים איתם.. אני לא יודעת עם זה שאלה טיפשית או עם בכלל היה מותר לי לנצל"ש פה .. אבל מקווה שלא טעיתי

shanhen

New member
תודה על ההתחלקות

אף שהפורום הזה הוא מעין פורום של מומחים, קרי, שאלות ותשובות, אני מאד שמח על אלו שנכנסים ומגיבים לשואלים ומתחלקים אתם בחוויות. לשאלה הראשונה, מסתבר כי כשם שאנשים מגיבים לפעמים אחרת לאותם גרויים, כך התגובה של האלכוהוליסטים במצבי שכרות תהיה שונה. יש את האקטיבים המדברים הרבה, צועקים ומשתוללים ולעתים מפחידים את סביבתם, ויש אלו הפסיבים, שמיד שוקעים במסכנות, בכי וברחמים עצמיים ואם אינם מפחידים הם גורמים לבושה גדולה. ההסבר לשוני נעוץ באישיות של כל אחד ובמה ש"מסתתר" מאחורי הפסדה, התדמית, שאדם מעצב לעצמו. לשאלה השניה, יש בהחלט מסגרות הנותנות יעוץ לבני המשפחה, גם לאלו שאינם שותים. ניתן לפנות לכל אחד ממרכזי הטיפול ולקבל ייעוץ, גם אנונימי. את רשימת מרכזי הטיפול ניתן לקבל בפניה למשרד הראשי 03-6733228. אפשרות אחרת, מומלצת מאד, היא להצטרף לקבוצה לעזרה עצמית, אנונימית, המיועדת לאלו שחיים ליד המכור. הקבוצה נקראת אל-אנון. יש קבוצה פעילה בירושלים, יש בתל אביב ואולי במקומות נוספים. אני מציע שתפני למרכז ירושלים ויוכלו להנחותך למקום המתאים 02-5617118. שבת שלום, נחום

למעלה