בעיה בנושא קצת כבד...

lanfir1

New member
בעיה בנושא קצת כבד...

אני כבר אומרת מראש- מי שאין לו משהו חכם להגיד שלא יגיד.. אני לא צריכה תגובות מגעילות... טוב אז ככה, לפני בערך 4 חודשים עברתי תקיפה מינית בצבא (אני בת 20 כמעט), ע"י מישהו שעבדתי איתו. היה עם זה בלגאן גדול, הוא עבר בסיס... ומאז אני פשוט לא מוצאת את עצמי. אני כבר לא אותו בן אדם שהייתי קודם. המחשבה של לשבת קרוב למישהו מפחידה אותי. אני לא מצליחה להיפתח לאנשים ולדבר איתם, אני מוצאת את עצמי בזמן שיחה עם אנשים רק חושבת איך לברוח משם כמה שיותר מהר לפני שיקרה לי משהו... מאז המקרה ממש קשה לי עם מגע. אני לא יכולה שנוגעים בי, אני מתחרפנת ונלחצת.. אני כבר הרבה פחות צוחקת, פחות מחייכת... כל דבר שמישהו אומר לי אני מפרשת כמשהו מיני שצריך לברוח ממנו כמה שיותר מהר. ואני כן מרגישה שהתגברתי על מה שהיה לי...ז"א- אני כבר לא חושבת על מה שקרה באותו יום יותר מידי.. אבל אני לא מצליחה להיות מה שהייתי פעם- הילדה החמודה השמחה הקופצנית והחייכנית שכולם אוהבים ושתמיד מכירה מהר אנשים ומתחברת אליהם... אני רוצה את עצמי בחזרה.. כ"כ קשה לי ככה. להרגיש בהתגוננות מתמדת, בנסיון להוכיח כל הזמן שאני נמנעת בכל מחיר מסיטואציה שאולי תגרום לי להיות באותו מצב כמו אז... אני מיואשת :(

yarmanex

New member
טרם התגברת על המקרה

העובדה שאינך חושבת על המקרה לא מעידה על כך שהתגברת על כל מה שהיה כרוך בכך. את צריכה להבין שאנשים מעטים מאוד מתנהגים כמו שהתנהגו אלייך והסיכוי שתפגשי עוד נמוך מאוד. אם אינך מצליחה לבטוח שוב באנשים, אולי כדאי לך לנסות טיפולים. אני מקווה שתעזי ותנסי, ואני משוכנע שלאחר שתיווכחי שהאנשים סביבך טובים, תרגישי טוב יותר.

מעצם כך שכתבת על זה פה - זו כבר התחלה טובה

שלום לך, את מתארת קשיים שאני חושב שהם לגיטמיים בשל מה שאת עברת, אני לא יודע למה את מתכוונת שהיה עם זה "בלאגן גדול", האם האדם שעשה את מה שעשה נשפט על כך ? האם הוגשה נגדו תלונה ? אני משאיר את זה כמובן למחשבה שלך באם לא, אבל אני סבור שמיצוי ההליכים זה דבר שצריך להיעשות. לגביך - הדבר שקרה הוא עוד די טרי, אני לא יודע באיזה בסיס את ומה טיב הייחסים בינך לבי שאר החיילים והחיילות שעובדים איתך, האם הם גם מודעים למה שקרה ? - אבל מה שברור לי זה דבר אחד - יש דרך לעזור לך, אני חושב שהפיתרון למצב הנוכחי, ושימי לב - אני אומר מצב נוכחי ולא בעייה, כי המצב שנוצר הוא לא בעייה, כי הוא לא בגללך. לדעתי, פני לרופא היחידה שלך ובקשי הפנייה לקב"ן, אין לך מה לחשוש מסטיגמה או מבעיות בעתיד מאחר ולא מדובר בעניין או בנסיבות שהן מהוות בעייה לעניין הזה. אם את לא רוצה לפנות לקב"ן, זכותך כחיילת לפנות לעובדת סוציאלית או ללשכת יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים (יוהל"ן), מספר הטלפון שלהם אם הוא לא השתנה עד כה הוא: 03-5699040 בהצלחה ואת מוזמנת לעדכן. אלון לופוביץ

lanfir1

New member
תודה

כשכתבתי בלגאן גדול התכוונתי לכך שהוא אכן נשפט וקיבל עונש כלא+ לעבור בסיס. לגבי התלונה- אם התכוונת לתלונה אזרחית אז לא.. לא הוגשה תלונה. רק המשפט.. בנוגע לטיב יחסי על שאר האנשים בבסיס, המקרה ידוע וניזון בעיקר משמועות שחלקן כרובן מעוותות כמו שבדרך כלל קורה עם שמועות. אני מודעת לכך שהדברים עדיין טריים אצלי.. עובדה שקשה לי בדיוק כמו בהתחלה אם לא יותר. אני מרגישה שרק עכשיו אני מתחילה להתמודד עם ההשלכות הנפשיות- מה שעד עכשיו הדחקתי. מצד שני- אני מפחדת מההשלכות של פנייה לגורם מקצועי ומהדרך שבה הדברים ייקרו... אני מנסה לחפש עם עצמי דרכים להתמודדות... וזה קשה. תודה רבה על העזרה ועל ההקשבה...

זה בדיוק התפקיד של אותם גורמי מקצוע

היי, את עדיין בגיל צעיר ועדיין אפשר לעזור לך להתגבר על מה שאת חשה / מרגישה / חושבת. אין לך מה לחשוש מפנייה לגורמי מקצוע ומההשלכות של זה. זה לא טיפול שישים לך אות קין על המצח. מי שצריך להסתובב עם אות קין ולחוש דאגה לגבי העתיד זה אותו אחד שתקף אותך. אני סבור ובטוח שאם תפנ לעורך דין צבאי הוא יידע גם מה הסיכוי בתביעה אזרחית כנגדו. אני די בטוח שיש מקום לשקול את זה. אלון

יונתנטן

New member
גם אני עברתי תקיפה מינית..

זה היה בעיתונות לא משנה..לא יודע מה לומר אבל מה שאני עשיתי זה הדחקתי את זה לצד וזו שגיעה אני מציע ללכת לפסכולוג/ית וזה מה שאני עשיתי ופסיכולוג זה לא כמו שאנשים חושבים שזה מיועד לאנשים אם בעיה נפשית.. זה דבר מצוין ללכת לשם.. מקוה שעזרתי זה היה מקסימום

you3590

New member
מנסה לעזור

אני לא מכירה אותך אישית לכן אני לא יכולה לדעת מה היא התשובה הנכונה אבל אני מייעצת לך ללכת אל מי שקרוב אליך ואוהב אותך ומשם לקחת את הכוח להתגבר. תעשי רשימה של כל האנשים שאת אוהבת. תנסי להזכר בכל האנשים הטובים שאת מכירה. תעשי רשימה של כל הדברים שאת אוהבת בחיים שלך. את עוד צעירה, אל תתני לאדם אחד להרוס לך את החיים. אל תצפי מעצמך להתגבר על זה לבד, תבקשי עזרה מהקרובים אלייך, ואם את לא מסוגלת לדבר, תכתבי יומן ותפרקי בו את כל הרגשות שלך.

לא כולם מנסים לפגוע...

היי lanfir1 , לעולם לא קרה לי מקרה כמו שלך ואני מקווה שגם לא יקרה, אבל אני יכולה לנסות להבין אותך. זה דבר מזעזע שבדר"כ תמיד נשאר אי שם בזיכרון. זה שאת לא חושבת יותר על המקרה לא אומר שבאמת התגברת עליו, סביר להניח שאת מנסה להדחיק את זה. דעי שההדחקה היא לא דבר טוב, צריך ללמוד להתמודד עם הדברים( ולא אני לא אומרת שאת צריכה לשבת ולחשוב על זה כל היום, ממש לא). אני מציעה שתנסי לשתף חברות קרובות במקרה(אם עדיין לא שיתפת), ולשמוע את דעתן, ככה שהן ידעו וינסו לעזור ויבינו את ההתנהגות שלך בקרבת אנשים זרים וקרובים בכלל. דבר נוסף וחשוב, לא כולם רוצים לפגוע, לא צריך לחשוד בכל אדם שעובר ברחוב, יש אנשים שסך הכל רוצים לעזור :) בהצלחה, ואני תמיד פה.

lanfir1

New member
הבעיה היא אחרת..

האנשים הקרובים אליי כן יודעים מה עבר עליי וכן יודעים שקשה לי עם עצמי ובייחוד עם אנשים שאני לא מכירה. הבעיה היא שאני בצבא, וזה לא עוזר לי שמי שקרוב אליי יודע מה עובר עליי, כי כל השאר לא. בתפקיד שלי אני עובדת עם המון אנשים ויש הרבה אינטראקציה עם בנים בעיקר. אני לא יכולה לבוא לכל בן אדם ולהגיד לו -תשמע עברתי תקיפה/הטרדה מינית אז בגלל זה אני ככה וככה ותבין אותי. זה הרבה יותר מסובך ממה שזה נראה...... אני ממש מרגישה שהשתניתי ואנ לא יודעת מה לעשות עם זה. אני לא יודעת לתפקד בתור ה"אני החדשה" ואני גם לא רוצה לדעת... לא טוב לי ככה. אני רוצה להיות מי שהייתי קודם... אני רוצה שיפסיקו לשאול אותי למה העיניים שלי עצובות ולמה אני כבר לא כמו שהייתי פעם.. תדה על העזרה :) אני באמת מעריכה את זה...

אני מבינה..

אממ..זה באמת בלתי אפשרי וגם לא כ"כ נוח ונעים, לבוא לכל אדם זר ולהגיד לו על מה שקרה. האמת שזה גם לא כ"כ ייעזור לספר לאנשים שלא יודעים ולא מכירים את האופי הישן שלך, זה רק יגרום לכולם לרחם עלייך, זה ישפיע עלייך יותר, ואז יהיה עוד יותר קשה לשכוח מהמקרה.
אני יודעת שזה יהיה ממש ממש ממש קשה, אבל הדרך היחידה להתגבר על זה, זה לנסות לשכוח מזה כמה שיותר. תשתדלי להיות עסוקה כל הזמן, אל תתני לעצמך לשבת ולבהות באויר, כי ככה את תתחילי לחשוב על זה שוב ושוב ושוב... שיהיה בהצלחה, ואני תמיד תמיד פה :)

lanfir1

New member
תודה לך

אני מקווה שאוכל למצוא את הדרך להתמודד..

מותר לי ליעץ לך דבר?

פני למרכז לסיוע לנפגעות תקיפה, אפי` באנונימיות, הם ידעו לעזור לך בזה.

רוצה באמת לחזור למי שאת באמת?

אני שלח לך מסר ובאמת אני ישמח לעזור לך.נ.ב.קחי בחשבון שאני רק בת 17 וחצי אבל עברתי לצערי המון ויש לי ניסיון.

אני חושבת..

שכל החברה כאן בצט לא מספיק מומחים בשביל ליעץ לך איך באמת לצאת מזה..את חייבת ללכת למישו יותר מומחה..ואפשר לצאת מזה..תצליחי ושיהיה לך טוב בחיים.

lanfir1

New member
אני יודעת

אני יודעת שמי שכאן הוא לא מומחה לדברים האלה.. אני פשוט כ"כ לא רוצה לגשת למישהו מיקצועי שאני פשוט מנסה למצוא פתרונות במקומות אחרים.. תודה.

למעלה