בעיה בסרט?

netbird

New member
בעיה בסרט?

מי שראה אתמול בערוץ 2 את הסרט שרק (שוב?), אולי שם לב שהציפור הכחולה תוך כדי דואט עם פיונה מתפוצצת. פיונה אז מסתכלת בחמלה על שלושת הביצים שנותרו בקינה ובאומץ רב מחליטה לעשות מהן ביצי עין. אבל מה עם ההורה השני? קינים חד הוריים גם יכולים להצליח (אם כי לא באותה רמת הצלחה). מעבר לכך, בדרך כלל הזכר שר, כך שהנקבה, בהנחה שלא מתה או נעלמה יכלה להמשיך לטפל בגוזלים.

אל תחפש היגיון בסרטים...

באותה מידה אני יכוה להתחיל לספר לך שבספיריט(סוס פרא) ציירו לסוסים גבות! והם עושים דברים שאף סוס בחיים לא היה עושה.. בסרט מוסיפים פרטים שמסייעים לעלילה וזסה לא ממש משנה אם הם באמת מציאותיים.. בדרך כלל-הם לא!

וה"תנשמת" בהרי פוטר אינה אלא

לילית שלג, גדולה ומרשימה הרבה יותר מתנשמות. לחפש טעויות זואולוגיות בסרטים זה תחביב מוזר וחביב
.

מירטל

New member
זה רק בעיברית וזו לא טעות של הסרט:

במקור הדוויג היא snowy owl שזה לילית השלג ( או ינשוף לבן, אם אתה ממש ממש ממש לא מדייק בתירגום), אין לי מושג למה תירגמו את זה לתנשמת ( אולי בגלל שגילי חושבת שתנשמת זה הנקבה של ינשוף?).

netbird

New member
ציפור מציאותית

נכון, בדרך כלל אני לא מחפש היגיון בסרטים או שכל הפרטים בסרט יהיו מציאותיים. ברור שהעלילה או ההומור חשובים יותר. מזל שלא כתבתי שזה לא הגיוני שציפור תתפוצץ כשהיא שרה :)

למעלה