בעיה בעבודה

elon9

New member
בעיה בעבודה

שלום, יש לי בעיה בעבודה ואשמח לקבל עצות, עזרה ודרכי פעולה בכדי לנסות לפתור אותם ואו לפחות להקל על עצמי ואולי אפילו לא לחזור הבייתה עצבני יותר... אז ככה, נתחיל... אני עובד בחברה מאוד גדולה ועשירה בתפקיד מתאם לוגיסטי תחתי עובדים 2 עובדי לוגיסטיקה מעלי מנהל תפעול ותחתיו יש עובד נוסף המתעסק ברכבים וקצין רכב בחצי משרה. חשוב לציין שאין יותר מידי עבודה בתחום הרכב מכיוון שאנו עובדים עם חברת ליסינג. ישנם כ10 רכבי חברה מה שלא דורש יותר מידי... בתחום הלוגיסטיקה שלי, אנו עובדים כנגד כיוון השעון, שעות מטורפות ולא שגרתיות. לפעמים בקושי יש לנו זמן לשבת לצהרים. (מה שלא קורה בפועל בתחום הרכב- חשוב לציין, שאנו מחלקה אחת!) בתחום הלוגיסטיקה אנו עצמאיים ב % 100 אך לצערנו, מנהל התפעול יושב לי על הראש, משגע אותי ונכנס לי לעבודה (ואפילו לתפקידים שלא קשורים אליו, ושאין לו שמץ של מושג). (ישנם תפקידים רבים שאני מתעסק בהם ולא קשורים אליו) המנהל הוא סוג בן אדם נורא חלש אופי, עדין וכדומה. הוא מתעסק בתפיקד אחד או -2 ולא ממש מנהל. וכמובן, כל מטלה שנופלת לידיו, מגיעות אלי לביצוע, שינוי קל שלו, לפעמים ואז הוא מציג אותם כביצוע עצמאי שלו. העובד בתחום הרכב טיפוס טיפה מפוקפק, כבר נתפס (על שקרים, חוסר אמינות- בהיג שיש לו לחץ והוא חייב עזרה- כמובן שהח'ברה שלי נכנסו לתמונה וביצעו את העבודה שלו. ולבסוף התברר שהבחורצ'יק יצא לנסיעות פרטיות ועשה קניות). ומשום מה, מנהל התפעול לא נכנס לו לעבודה, לא בא בטענות, ונותן לו לעבוד בלי לחץ, וב"שקט תעשייתי". ניסיתי להציג את הדברים האלה למנהל התפעול ולמנהל שמעלינו, תשובות שקיבלתי הן שיודעים את זה, זה לא סוד, הוא בעייתי... אבל לא ממש מתקדם לאף מקום. בפועל, אני חוזר עצבני, ברמה יומיומית מכיוון שאני חיי את זה ביום יום שאני והח'ברה שלי מתוזזים בתפקידים רבים ובמקביל אלינו, ישנו הבטלה סמויה- הבחורצ'יק בתחום הרכב מציג ברמה יומיומית שיש לו לחץ מה שלא נכון בפועל (אבל יש לו תמיד זמן לאכול כשעה+ בחוץ) ולא רק. רצוי לציין, שאני מרוויח סכום שהוא דיי בדיחה ביחס לעבודה שאני מבצע, ללחץ שאני נמצא בו, וביחס לעובדים אחרים בחרבה ברמה הררכית דומה. ההרגשה שלי לפעמים שאני "נזרק למים" לביצוע עבודה ללא כלי עבודה מתאימים: ביצוע עבודות קשות פיזית עם צוות כוח אדם של בן אדם 1 בלבד. ואו, שילוח של ציוד בשעות לא שיגרתיות ומצריך ממני, להשתמש במחשב האישי שלי, לביצוע העבודה.(לרוב העובדים בחברה יש מחשב לפטופ מהעבודה) כשהצגתי שאני צריך למטרות עבודה, קיבלתי תשובה לא ממש מספקת: "אני אחשוב על זה"- תשובה מוזרה. לא ביקשתי את המחשב לצורכי האישיים, אלא לצורכי עבודה. ההרגשה שלי, שאין לי כלי עבודה מתאימים ומרגיש שדיי מזלזלים בי. אני יודע שמאוד מעריכים את העבודה שלי, ועובדים בחברה יודעים שאני הבן אדם היחיד במחלקה שמזיז דברים. אבל מרגיש מנוצל לא מבחינת העובדים שאיתי אלא מהמנהל, והמנהל מעלינו. מה עלי לעשות, אשמח לקבל הערות ותגובות. תודה רבה!

שלום

קראתי את מה שרשמת, אני חייבת לומר שאני מאוד מבינה אותך, וגם שהמצב אליו נקלעת קיים בלא מעט חברות. השאלה היא מה כדאי לך לעשות? - האם ישנה אפשרות לבקש מהעובד בתחום הרכב לעזור לכם? נכון, הוא יגיד שהוא לחוץ. אבל אולי המנהל יוכל לומר לו שמעתה עליו לעזור למחלקה שלכם... - לא ממש הבנתי למה הסכמת לעזור לעובד בתחום הרכב, כשאתה יודע שהוא לא לחוץ, והמחלקה שלך בלחץ רב. אתה צריך להיות יותר אסרטיבי, וכמו שהוא אומר שאין לו זמן. אתה צריך להגיד את זה פי 100. עד שיכנס להם לראש. תגיד, אני לא יכל כי יש לי פרוייקטים שאני והעובד שלי עובדים עליהם, ואנחנו גם בחוסר כ"א. - אם אתה יודע שצפויה לך עבודה, ואין כלי עבודה מתאימים. זו לא בעיה שלך, אלא בעית החברה. החברה צריכה לספק לך את הכלים המתאימים. ולא, העבודה תתעכב. - אם אתה לא מתוגמל כיאות, מדוע אתה עובד בשעות לא שגרתיות? - אני מאמינה שכשהם יראו שהתפוקה שלך קטנה יותר, ואתה תסביר להם שהסיבות הם: חוסר בכלי עבודה מתאימים, וחוסר בכ"א. הם יהיו חייבים לפטור את הבעיה. - בנוסף לזאת בשיחת משוב תבקש העלאה מתאימה. החברה גדולה ועשירה ואין שום סיבה שלא תרוויח בהתאם לתפקידך ולביצועיך. אשמח לשמוע מה דעתך?

elon9

New member
תגובה ללביאה בפעולה

עובד בתחום הרכב הוא לא סוג של בן אדם שניתן בכלל לדבר איתו, לצורך העניין, הוא לא ממש שם עלי, מעבר לזה יש לו בעיה מאוד גדולה של אגו, חוץ ממנהל התפעול, וגם הוא בקושי מצליח להגיד לעובד ברכב מה לעשות. אם אני אבקש, אני אקבל תשובה שלילית, ניסיתי מס' פעמים. זה הגיע למצב, (שמנהל התפעול, נתן לי גיבוי, מה שלא קורה אף פעם). הייתי צריך עזרה ומנהל התפעול אמר, שאני יכול להשתמש בעובד מהרכב, מכיוון שהיום ספציפי אין לו כמעט עבודה (מה שנכון לגבי כל ימות השבוע +-) כשביקשתי את עזרתו, כמובן שנענתי בתשובה שלילית שיש לו מלא עבודה. לבסוף, לאחר הרגשה אישית שלי, שהרגשתי שאני בגנון, ואולי אפילו יו יו. לבסוף לאחר עזרתו של מנהל התפעול, העובד לקח על עצמו את המשימות (ב10 בבוקר הוא קיבל את המשימות ובשעה 14 הוא רק התחיל לבצע). מנהל התפעול לא ממש התעניין בכך, לי לא ממש היה אכפת מכיוון שהמשימות לא היו בעלות חשיבות דחופה מעכשיו להרגע. אבל מעצבן שהבן אדם, מסתובב בחוסר מעס במשרד, יוצא לצהרים זמן ארוך מהרגיל. מבחינת אסרטיביות, זאת בעיה רצינית, ככה לפחות אני מרגיש, שמנהל התפעול "מקצץ לי את הכנפיים" מבצע מין הפרדה טיפשית בתוך המחלקה. הרי ללא ההפרדה הזו, לא היה ניתן לעובד בתחום הרכב להתחמק מעבודה... אבל מנהל התפעול מבצע זאת לדעתי לפחות לשם מין "הפרד ומשול" לא ציינתי, אני עובד בחברה שנה וחצי הבחור ממחלקת הרכב כשנתיים וחצי, בחברה בתפקיד שליח, "וכלבויניק" בימים הראשונים שלי בתפקיד, "זכיתי" להתנקלויות מצידו. באחת השיחות איתו הוא אפילו ציין, שאני "גנבתי לו את התפקיד", שהבטיחו לו קידום, וכדומה. מנהל התפעול עובד בחברה כ4 וחצי שנים והתחיל את דרכו כשליח בחצי משרה בתור סטודנט. מנהל התפעול הוא לא אדם חזק אופי, ללא "מרפקים" ולא "מזיז את התחת לא שמאלה ולא ימינה"- לא שומעים אותו ובקושי רואים אותו. (לצערי אני היחיד שכן רואה מכיוון שאני יושב בצמוד אליו...) השכר אצלו, גם לא בשמים, והוא מספיק "אמיץ" בכדי להציג זאת. משמעות, שאני לא יכול לעקוף אותו בשכר, הרי זה הוא המנהל תפעול ולא אני, אני מתחתיו... אני לא מבין את זה, אני שם לב, ככול עובד משקיע יותר ונותן מעצמו יותר לעבודה, לתפקיד, הוא "זוכה" לפחות הערכה, פחות כלים להתמודד עם העבודה ובנוסף, "מקצצים לו את הכנפים" אני לא סוג כזה של בן אדם שיעשה רעש וצילצולים משטויות ואציג משהו שהוא לא מבחינת לחץ שיקרי. אני בא לעבודה בכדי לתת תפוקה, להצדיק כל שקל ושקל שאני מקבל במשכורת ואפילו יותר מזה. האם לפני מתן תפוקה, אני צריך לחשוב על פוליטיקה? האם הפוליטיקה בעבודה היא גורם חשוב יותר מהעבודה והתפיד עצמו?

תראה

כל המצב משפיע עליך נפשית. אתה עצבני, לא מרוצה ודי ממורמר. לכן, קודם כל עלייך לחשוב על עצמך ועל בריאותך. לשאלתך, כן. פוליטיקה היא חלק מחיינו. יש לך בוס שהוא חסר עמוד שידרה שדי מפחד על מקומו. הוא לא מתוגמל כראוי, לוקח על עצמו את השגייך בעבודה, לא יודע לנהל, זו בעיה. אני לא אומרת שתעשה רעש וצילצולים משטויות, מצד שני אתה לא מקבל מה שאתה צריך לקבל, כמו כלי עבודה וכ"א. כי בסוף כולם יודעים שאתה תבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. לגבי העובד השני, אתה לא גנבת לו את התפקיד, זה ברור לנו. קל לו להוציא את תיסכוליו עלייך ולא על המנהל. וחבל. לכן, אני בדעה שתעשה את המקסימום בשעות העבודה הרגילות. מה שמעבר תדרוש עזרה.

elon9

New member
תגובה

שיניתי בשבועות האחרונים את דרכי הפעולה שלי, אני מבצע את העבודה המוטלת עלי ועל העובדים שלי, אך לא בלחץ, יש לנו זמן לאכול במסעדות בחוץ, לשתות קפה ולשבת במשרד עם בקבוק שתיה קרה לצורך העניין, מחזיר באותו המטבע של המנהל תפעול שגם הוא עובד בשיטה זאת, יש לו זמן להכל לאכול, לשתות וכן שע העובדים בתחום הרכב (קצין רכב בחצי משרה והעובד הבעייתי). כמובן שלא ממש מתקדמת העבודה בתחומים רבים מכיוון שמדובר באמת בהמון מטלות והמון תחומי אחריות... בתקופה זו, התחלתי להקטין ראש, אני נותן לו, למנהל לנהל את העבודה, ולהחליט לנו מה לעשות. זה דיי מוציא אותו מדעתו, כי ברגע אחד, הוא פשוט רואה שהרבה דברים לא זזים. הוא לא מזיז את התחת מהכסא שלו, ושולח לי רשימת מטלות שמתחילה פה ומסתיימת בהודעה חדשה (המון משימות...) וכמובן שאנחנו לא מבצעים בקצב שהיינו עובדים קודם. אני לא אוהב את השיטה הזאת, אבל לפחות, מכיוון שאני משקיע פחות, ככה גם שאני חוזר פחות עצבני הבייתה...

אני

שמחה שכך אתה עושה. אין שום סיבה לפספס ארוחות צהריים שמגיעות לכם על פי חוק. ולגבי העבודה, שהמנהל יתמודד עם הלחץ. טוב מאוד. ישר כח.

למעלה