בעיה בעבודה

בעיה בעבודה

שלום לכולם. קודם כל אני מתנצלת מראש על המגילה, פשוט חשוב לי לתאר את הסיטואציה שאני נמצאת בה כמה שיותר מדויק. אז ככה... אני גרה בארה"ב, ועובדת במשרד מאוד קטן. יש לנו 4 עובדים במשרד - אני הבוס (שהוא בעל החברה) עוד בחורה שיש לה תפקיד כמו שלי בחור שעושה עבודות משרדיות ("מזכיר") הבחורה השניה לא סובלת את הבוס ומתה לעזוב, אבל הוא עושה לה ספונסרשיפ, ואם היא תעזוב את העבודה היא תאלץ לחזור לארץ מולדתה כי לא תהיה לה ויזת עבודה. ככה יוצא שכל היום אני שומעת ממנה תלונות עליו. עכשיו, מהצד השני, אני שומעת גם תלונות של הבוס עליה, ומן הסתם אני מרגישה מאוד תקועה באמצע. אין לי בעיה עם שניהם, אני מאוד אוהבת את שניהם, ולא רוצה להיכנס למצב שחס וחלילה יסכן את העבודה שלי שם. כמו שאמרתי, אני מאוד אוהבת את הבוס, אבל בלי ספק הוא בן אדם מאוד בעייתי - מעשן גראס במשרד (כמובן שרק בזמן שאין לקוחות), הוא סובל מתסמונת בי-פולאר (זאת אומרת שמצבי הרוח שלו משתנים באופן קיצוני), והוא משתמש במשרד כדי לנהל רומנים מחוץ לנישואים (כמובן רק בלילה כשאין שם אף אחד). למרות כל הבעיות שלו, הוא בוס מאוד הוגן לדעתי, הוא נותן לי המון פידבקים חיוביים, שזה מאוד חשוב לי, ולמרות שאני לא עושה שם הרבה כסף, אני מאוד אוהבת את העבודה שלי ואת המשרד עצמו. לאחרונה נוצרה אוירה מאוד לא נעימה ומתוחה בגלל היחסים של העובדת השניה והבוס, ובגלל שזה משרד כ"כ קטן אז זה מאוד משפיע עלי. כמו שאמרתי, אני כל היום שומעת תלונות משניהם, ןמרגישה שאני תקועה באמצע. מה עושים?? איך אני ממשיכה להיות "בסדר" עם כולם, למרות שאני נאלצת לא פעם להסכים עם התלונות שלהם?

בוקר טוב, לדעתי את יכולה להמשיך

ולהיות "בסדר" עם כולם. כשהוא צודק להגיד לו לדעתי אתה צודק אבל אתה צריך לשוחח על הנושא עם ההיא. וכשההיא צודקת להגיד לה אותו דבר. הרי את רק "האוזן" שלהם, אצלך הם מנטרלים לחצים. ואולי הם יגיעו לשיחה בינהם ויפתרו את הבעיות ביניהם בכוחות עצמם. אין כמו תקשורת בינאישית!

הבעיה היא

שכבר נימאס לה לשמוע. כמה פעמים היא יכולה לשמוע על הבעיות ביניהם? האוירה במישרד בגלל כל המצב הזה מאוד עכורה. כך שזה לא נחמד לעבוד באוירה כזו.

בוקר טוב ../images/Emo140.gif

יש לי כמה שאלות:
האם הספונסרשיפ מוגבל בזמן. כך שבסופו של עניין הבוס יוכל לא לחדש אותו כשהוא יסתיים?
האם את חושבת שהבחורה תישאר שם עוד הרבה זמן, או שבסופו של דבר ימאס לה והיא תעזוב (הביתה או למקום עבודה אחר שיתן לה גם ספונסרשיפ)?
האם הבחור הרביע (המזכיר) גם שומע תלונות משניהם? איך הוא מגיב לכל הסיטואציה הזו?
האם את מתכוונת לעבוד שם עוד הרבה זמן או שיש לך תוכניות להתקדם בחיים?
כמה זמן הסיפור הזה נימשך? בגדול, את לא יכולה לסתום את פיותיהם של הבוס והבחורה. אבל את יכולה להבהיר להם בצורה עדינה שאת לא מעוניינת יותר לשמוע על הבעיות ביניהם. את יכולה לעשות זאת גם בשפת גוף בנוסף להבהרה מילולית עדינה. לאט לאט ובצורה עדינה ביותר הם יורידו את המינון של התלונות שלהם לפעם ביום במקום 100 פעמים ביום. השאלה היא אם זה אפשרי מבחינתך? כי הם יכולים גם להעלב ואת לא רוצה בזה. האם את יכולה להבהיר להם שזה כבר מתחיל להציק לך. וגם שנימאס לך לשמוע, בלי להיות מותקפת ע"י שניהם בסופו של תהליך?

בוקר אור ../images/Emo13.gif

(אצלי כבר לילה
) תודה על ההתיחסות. בקשר לתגובה של אור חבצלות - הם אכן מדברים על זה אחד עם השני, אבל זה תמיד נגמר בצעקות הדדיות ותסכול משני הצדדים. אחרי השיחות שלהם כמובן שהם רצים אלי לספר לי מה השני אמר. לביאה - המצב שאת מתארת הוא בדיוק מה שאני מפחדת שיקרה. שהם יעלבו ממני ואני אצא לא בסדר. סה"כ אני מסתדרת מצויין עם שניהם ומתכוונת להשאיר את זה ככה. בתשובות לשאלות שלך: - לא יודעת אם הספונסרשיפ מוגבל בזמן. מה שאני כן יודעת, זה שהבחורה נמצאת במצב מאוד מתסכל. היא שונאת את המקום עבודה שלה ואת הבוס, אבל לא רוצה לעזוב כי היא רוצה להישאר בארה"ב. אני עובדת בתחום שמאוד קשה להשיג בו ספונסרשיפ, והאפשרויות שלה מאוד מוגבלות מהבחינה הזאת. היא אמרה לי שהיא מאוד לא רוצה לחזור לארצה ותעשה הכל בשביל להישאר פה. הבוס גם נמצא במצב מתסכל - הבחורה עובדת שם כבר שנים, היא מומחית במה שהיא עושה, ואפשר להגיד שהמשרד די נשען על העבודות שלה. אז טבעי שהוא לא רוצה לאבד אותה כי זה יהיה הפסד מאוד גדול לעסק שלו. - הבחור הרביעי די נייטרלי. הוא לא כ"כ מתערב בזה, ואני חושבת שהם לא משתפים אותו באותה מידה שהם משתפים אותי. - התחלתי לעבוד שם לפני חצי שנה. העבודה הזאת היא הזדמנות מצויינת בשבילי מבחינה מקצועית, ואני לא רוצה לאבד אותה. אני לא מתכוונת להישאר שם כל החיים, אבל לפחות עוד שנה-שנתיים כדי לצבור מספיק נסיון בשביל להמשיך הלאה. נראה לי שאני באמת אדבר עם שניהם בנפרד, ואבהיר להם שאת הבעיות שלהם הם צריכים ללבן בעצמם. אין לי בעיה שהם ישתפו אותי, אבל לא בצורה שתאלץ אותי לנקוט עמדה כזאת או אחרת. יש עוד רעיונות יצירתיים?

המשך../images/Emo26.gif

את כתבת, ציטוט:"היא מומחית במה שהיא עושה, ואפשר להגיד שהמשרד די נשען על העבודות שלה. אז טבעי שהוא לא רוצה לאבד אותה כי זה יהיה הפסד מאוד גדול לעסק שלו" אז אם הוא כל כך מרוצה ממנה, על מה הם רבים

יש דברים שחוזרים על עצמם וחוזרים

שוב ושוב. אם את באמת רוצה לשים לזה סוף אולי תפסיקי להגיב. שהדיבורים יחלפו לך ליד האוזן ואת אל תגיבי. אם תצליחי להתמיד הם יפסיקו לספר לך. אבל יכול מאוד להיות שאז זה יחסר לך...

אור חבצלת

שירשרת את התגובה אליי בטעות. אני רוצה להגיד שאני מסכימה איתך. כמו שהבחור (המזכיר) לא מגיב ושומר מרחק. כך הגולשת שכתבה את השירשור צריכה לא להגיב, לשמור על דיסטנס. וכפי שאמרתי ניתן לעשות זאת הן מילולית והן בשפת גוף. הם יבינו שהגולשת לא מעוניינת יותר לשמוע על הבעיות שלהם בסןפו של דבר.

אני מבינה מה שאתן אומרות

וכנראה זאת הדרך היחידה.... אני רק מקווה שזה לא יגרום להרגשת ניכור. אני אנסה לטפל בזה במשך השבוע ואחזור לדווח לכם....

נכון! וזכרי להתמיד ולא לפתוח מחדש

והרגשת ההתנכרות תעבור אחרי שהידידות תעבור למישור אחר.

למעלה