בעיה בעיבוד מנה

shayo19

New member
בעיה בעיבוד מנה

שלום לכולם.

יש לי בעיה קטנה בעיבוד מנה- Automate>batch...
כאשר אני מעבד קבוצה של תמונות העיבוד מתבצע טוב למעט על תמונות שבחלק מהשם שלהן מופיע סולמית (#), במקרה הזה נוצר קובץ אך עם באג בשם הקובץ וללא סיומת.
אין לי אפשרות להוריד את הסולמית משום שקבצי התמונה הם פלט מתוכנה אחרת שאין לי אפשרות לבצע בה שינויים.
כאשר אני מוריד את הסולמית משם הקובץ העיבוד עובר בהצלחה., האם למישהו יש בבקשה פתרון שאוכל לעבד מנה שבחלק מהקבצים יופיע הסולמית.
חשוב לציין שישנה חשיבות לשמור על שם הקובץ המקורי ולא אוכל לשנות את שם הסדרה, זה נחוץ לביצוע העבודה.

תודה רבה,
שי.

EyesToSee

New member
נדרש ידע בתכנות (למשל ידע ב javascript) של ADOBE

אפשר למשל לשנות את שם הקובץ באופן זמני, להריץ את התכנית של פוטושופ, ולשנות חזרה את שם הקובץ.

lfclfc

New member
ניסיתי גם ב AUTOMATE וגם ב IMAGE PROCESSOR

עם קבצים שמכילים # ולא נתקלתי בבעייה.
(ניסית שמות 1# ו 1#2 עם סיומת JPG)
&nbsp
איזו גירסה יש לך? האם יש את כל העידכונים? איזו מערכת הפעלה?
אתה מריץ ACTION שעושה SAVE או SAVE AS?
&nbsp
תנסה גם SCRIPT -- IMAGE PROCESSOR (או DROPLET) ותראה אם זה עובד לך.

shayo19

New member
גרסה יחסית ישנה

Photoshop 7.0 ME ללא עדכונים.
Windows 7 Enterprice SP1.
בפעולה הוא שומר את הקבצים לתקית יעד אחרת ונותן לקובץ את אותו השם.
אני לא תכנת וגם אין לי רקע בעיבוד תמונה, אבל אני צריך עזרה כי יש לי צורך לעבד הרבה נתונים (קבצי תמונה) ולצערי הקבצים נגזרים מתוך תוכנה, כל קובץ שישי מקבל את הסולמית ולכן שאר התמונות עוברות את התהליך בסדר והתמונות עם הסולמית לא עוברות את העיבוד כהלכה.
אולי אם אשדרג לגרסה יותר עדכנית לא תהיה הבעיה? אני חושב שחבר ניסה בשבילי בCS2 וגם שם הופיעה הבעיה.
ואם אפשר לקבל הסבר קצר על ImageProcessor זוהי תוכנה אחרת או פעולה אחרת בתוך הפוטושופ?
תודה רבה על העזרה.

lfclfc

New member
אין לי כרגע גישה לגירסאות הנ"ל כדי לבדוק

ה IMAGE PROCESSOR הוא גירסה חדשה ומשופרת של ה- BATCH.
אני חושב שהיא נוספה בגירסת CS2.
יש לך אפשרות להוריד CS6 או CC ל30 יום נסיון מלא מהאתר של ADOBE.
אפשרות אחרת ללא תכנות היא לעשות RENAME לקבצים עם הסולמית ולהחליף את הסולמית במשהו יחודי (למשל _LFCLFC_ ) - להריץ את פוטושופ ואז לעשות RENAME חזרה ולהחליף את ה _LFCLFC_ לסולמית.
יש כלים גרפיים לשינוי שם ב BATCH כמו: http://www.bulkrenameutility.co.uk/Download.php

למעלה