בעיה בעייתית

pinki35

New member
בעיה בעייתית

סיימתי קשר של 5 שנים לפני שנה בערך.
בלי להיכנס ליותר מדי פרטים כדי לשמור על פרטיות שני הצדדים - הוא פשוט הפסיק לאהוב אותי ורצה קשר בתנאים יותר נוחים. הפרידה הייתה מיוזמתו. הייתי שבורה לחלוטין, התרסקתי מבפנים וכל יום שבו התעוררתי היה סבל בעיניי. לאט לאט נעמדתי על הרגליים ושיקמתי את הנפש שלי.
אני רוצה לציין תחילה שחוויתי איתו המון חוויות ראשוניות - נשיקה ראשונה, אהבה ראשונה, סקס ראשון, קשר ראשון. הייתה אהבה מאד גדולה מצידי ולכן כנראה הקושי יותר גדול.
כפי שציינתי זה קרה לפני שנה ועד כה לא היה לי מישהו. יצאתי לדייטים שטחיים שהסתיימו כבר בפגישה הראשונה כי פשוט לא הרגשתי שאני רוצה לתת לזה צ'אנס. היה לי מאוד קשה להתגבר עליו ועד היום הוא רץ לי במחשבות לפעמים. אני חושבת שכן יש לי רגשות אליו גם היום ואם הוא היה חווה הארה ומבקש לחדש את הקשר רוב הסיכויים שהייתי מסכימה כי שוב, האהבה שלי אליו הייתה וכנראה עדיין מאוד גדולה.

לפני שבועיים התחלתי קשר עם מישהו מקסים. הכרנו דרך הפייסבוק לפני 4 חודשים ובשבועיים האחרונים זה התחיל לצבור תאוצה.
נפגשנו עד כה פעם אחת, שהיה לי בה מאוד כיף, אבל... לא חוויתי את אותם רגשות שחוויתי עם הקודם. לא הרגשתי שאני רק רוצה להיות איתו, מתגעגעת עליו, חושבת עליו כל הזמן. בקיצור, אין פה עדיין את אלמנט ההתאהבות, בניגוד לקודם שישר הרגשתי פרפרים בבטן וגם אחרי 5 שנים כשהיינו נפגשים כל הגוף שלי היה מתרגש לקראתו.
יכול להיות שאני אומרת את זה עקב חוסר ניסיון רגשי, אבל אני באמת חוששת שנאטמתי רגשית. אני כבר לא יודעת איך זה לאהוב רומנטית מישהו אחר.

אני מוצאת את עצמי נופלת בפח ההשוואות, שזו טעות כי ברור שהקודם ינצח, הוא ביתרון של 5 שנים. עם זאת, קשה מאוד שלא לעשות השוואות.
אני רוצה לדעת, האם מתגברים על זה מתישהו? ואיך יודעים כשמתגברים על הבנאדם? איך יודעים שבפעם הבאה שתיתקל בו ברחוב לא תרגיש את הפעימות החזקות של הלב בראש?
(ורק אל תגידו לי שיש אנשים בני 50 שעדיין חושבים על האהבות הנכזבות שלהם, כי זה בכלל יגמור אותי)

תודה למי שיקדיש זמן לקרוא ולענות
וסוף שבוע נעים ושקט לכולנו.

Skar FaSe

New member
תשובה

תשובה ל :

איך יודעים כשמתגברים על הבנאדם?
כשתכירי מישהו שמאד מוצא - חן בעיינייך את תרגישי את זה ורוב היום תחשבי עליו ולא על ה - x - וההוא מהקשר שלפני 5 שנים יהיה כמו איזה חולצה שמאד אהבת פעם אבל דהה לה הצבע מהכביסות - לא נראה לי שההוא מה פיס - בוק שייך לפארמטר הזה - אולי ידיד נפש

תני את הכבוד

לקשר שהיה לך. אל תנסי להעלים או להתכחש לרגשות שהיו ולגילויים והחוויות המשותפות. תשמחי שהן היו עם אדם שמאוד אהבת.
לא יהיה לך עוד קשר כזה בדיוק- כי יהיו לך קשרים עם אנשים אחרים.
כל אדם הוא שונה, האהבה אליו שונה, הדינאמיקה שונה.
אנחנו לומדים, מתקדמים, משתנים ומשתפרים מקשר לקשר-
קחי את הדברים הטובים שלמדת בקשר איתו ותחשבי על הדברים שהיית רוצה אחרת.

אנשים לא שוכחים את האהבה הראשונה שלהם-
אבל הם מבינים שיהיו להם עוד הרבה אהבות שונות.

רואה 6 6

New member
את נשמעת בחורה מקסימה

ולהתאהב הוא לא ענין שקורה כל אימת שרוצים גם אם מדובר בבן אדם ברמה גבוהה. לפעמים זה לא יקרה כלל ולפעמים זה יקרה רק אחרי עוד פגישה או שתיים .
אל תרגישי אשמה על כך ואל תחששי ממה שיהיה או לא יהיה.
אני לגמרי מבינה את הרצון לנער מעצמך את שייריו של הקודם וזה יקרה ככל שתרבי בחויות חיוביות, למשל כמו פגישה עם הבחור מהפייס, שאני מציעה לא לוותר מיד אלא לצאת לעוד דייט או שניים.
אל תפחדי מהשוואות,זה מצב טבעי והוא חלק מהמסע החוצה, גם אם נדמה שהוא מאחורייך. זה ימשיך עוד אבל זו אש שתשרוף את עצמה. בהתחלה זה מופיע עם כל פיפס ואחרי זה רק בגלים ואחרי זה בכלל לא.
אז תמשיכי בדרך ואל תדאגי, את תפגשי מי שאיתו תכונני קשר חדש, רק אל תבחרי בפחות מהרמה שלך.

pinki35

New member
תודה לכם

האמת היא שיצאנו אתמול לדייט שני, שנגמר היום בבוקר. היה לי כיף אבל פשוט לא הרגשתי משהו בלב, כנראה שזה פשוט לא mean to be.

אז כמו שסבתא שלי אומרת- תודה רבה והלאה לקורבן הבא!

B L I M P

New member
זה לא אהבה נכזבת

אם הצד השני לא רוצה. את לא רוצה להיות עם מישהו שלא רוצה להיות איתך.

ברור שקשה לך להתגבר - היית נורא צעירה כשהיית איתו, את עדיין בשלב שאת מאוד אמוציונלית וכשהוא היחיד שלך, ברור שלוקח זמן להתגבר ולהפתח לאנשים אחרים.

הראשון תמיד לוקח יותר זמן. אבל לטובה ולרעה מתגברים ואז זה נהיה יותר קל. אני במקומך הייתי דווקא "נהנית" מזה שאת עדיין בשלב כזה של רגשות חזקים, כי אם עוד תצאי לדייטים בגיל 30, תאמיני לי את תתגעגעי לעוצמה של הרגשות שאת חווה עכשיו.

ובשלוש מילים - הזמן מרפא הכל. תהיי חזקה ואופטימית.

למעלה