בעיה בעין שמאלית לתינוק בן חצי שנה

gilimoshe

New member
בעיה בעין שמאלית לתינוק בן חצי שנה

שלום! לפני חצי שנה ילדתי את בני הבכור-אריאל ,לידה ארוכה שהסתיימה בלידת וואקום. אריאל נולד עם דלקת בעיניים במיוחד בעין השמאלית שהתבטאה בהפרשות צהובות רבות. אחות טיפת חלב ייעצה לי לנקות את העין עם תה.או עם חלב אם. לאחר כחודש שבנוסף לדלקת שמנו לב שיש הבדל בגודל העינייים,פניתי לרופאת הילדים שנתנה לי אנטיביוטיקה (תרוצידין) לאחר שבוע פניתי לרופא עיניים שהסביר לי שזה סתימה בצינור הדמעות ועד גיל חצי שנה העניין יסתדר ואם לא מבצעים פתיחה והמליץ להפסיק עם האנטי'. (הוא בדק רק עם פנס). עם הזמן חל שיפור במצב וההפרשות פחתו אך עדין היה הבדל בגודל העיניים ולפעמים הרגשנו בעין שמאל קצת עצלה. בגיל חודשיים וחצי בבדיקת התפתחות שיגרתית אצל רופאת ילדים בטיפת חלב שוב התייעצתי והיא חיזקה את מה שאמר לי רופא העיניים. בגיל ארבע חודשיים פניתי שוב לאותו רופא עיניים (בשל הערות חוזרות ונישנות של הסביבה) שחזר על אותה אבחנה ואמר לי שאין לי סיבה לדאגה. אבל מכיוון שלא הייתי רגועה עם העין החלטתי לקבוע לרופא עיניים לילדים. אתמול היינו אצל רופא עיניים,תחילה הרופא הסתכל על אריאל ושאל אם זו היתה לידת וואקום? ואיבחן שכתוצאה מלידת הוואקום יש לו פאציאליס ואמר שעלינו ללכת לנירולוג ילדים, כבר עמדנו לצאת מהחדר אך מכיוון שסיפרתי לו את כל ההשתלשלות הנ"ל .החליט לעשות לו בדיקה ושם לו טיפות עיניים לאחר כ 20 דקות נכנסו שוב ולאחר בדיקתו הוא הסביר לנו שאריאל סובל מרוחק ראיה וצריך משקפים (מס 5 בערך בכל צד) והתעקש שנלך לאופטימטריסט מסוים שהוא עובד איתו (ביקשתי שירשום לי את השם אבל הוא אמר שאני יצטרך לזכור את השם כי זה לא כ"כ מקובל-כל הסיפור הזה קצת לא הפריע לי) יצאנו המומים ומבולבלים.....הגענו לרופא האחרון רק כדי להירגע ויצאנו ממנו מודאגים כמובן שהחלטנו שלא מזניחים ואנחנו רוצים לקבוע לעוד התייעצות וגם לנירולוג ילדים. קבעתי תור לרופאת ילדים ליום א בבוקר להתייעץ גם איתה וגם לבקש הפניה לבי"ח לילדים כי אני חושבת שעדיף שנבדוק את הנושא במסגרת בי"ח. החלטתי לפנות גם לפורום כי אני ממש מבולבלת ומודאגת (לא הצלחתי לישון בלילה ). אני רוצה את הטיפול הטוב ביותר ,ורציתי לשמוע גם את עצתך. תודה גדולה ושבת שלום, גילי נ.ב: רציתי לציין מס דברים (למרות שאני לא בטוחה אם יש קשר ): במהלך ההריון היתה לי סכרת ,מאוזנת (טופלתי במרפאת סכרת ברמת מרפא) אושפזתי 4 פעמים: 1. שבוע 8 התעלפתי בלילה בבית-לבדיקות ושוחררתי 2. שבוע 10 הקאות מרובות היפרמאזיס-5 ימים 3. שבוע 14 חיידק במעיים קמפילובקטר-10 ימים בבידוד 4. שבוע 25 נפילה וחבלה ישירות על הבטן-24 שעות למעקב

הפנייה סביר שלא תקבלי

כי הפנייה לבי"ח צריכה להינתן ע"י מומח לרפואת עיניים בקופ"ח.. תראי יש אופטמריסטים שיודעים לתת משקפיים ויודעים את המגבלות שלהם, ויש כאלו שמומחיםפ יותר , ויש כאלו שיודעים לתת רק משקפיים ולא מציינים את המגבלות שלהם. אני למשל הייתי מטופל אצל אופטמריסט צעיר שחשב שאם הוא אופטמטריסט הוא יודע יותר טוב, מרופאת עינים, יותר טוב מכל העולם ואשתו.. וידע להאשים את הבעיית הפזילה בעין השמאלית והסביר באמצעותה את הירידה בראייה בעין ימין "הבריאה" כביכול. התעקשתי ופניתי לרופאת העיניים בניגוד לדעתו, היא נבהלה שאני בא אליה לאחר 7 שנים בהם לא נבדקתי ע"י שום רופא עיניים או כאשר נבדקתי הרופא היה עסוק בארנבות ולא בי.... היא הייתה מאוד מבולבלת לאחר הבדיקת ראייה , משהו מאוד לא הסתדר לה עם מה שהיא מכירה ויודעת על עיניי, וביקשה לבדוק עם טיפות, ודרשה את סיכום הטיפול או את התיק הרפואי מבי"ח אם יש לנו, כי לא ידענו לענות לה , האם עין ימין הייתה חולה או בריאה בעבר... לאחר הבדיקה עם הטיפות, הצהה במראה ובפונדוס , נפתרה התעלומה, היא חשדה בקרטוקנוס בינוני שהביא להחמרה בראייה בשתי העינים, זה ההסבר לעין ימין וגם לשמאל, והיא הדפיסה הפנייה למיפוי קרנית ואמרה שיש סיכוי לעדשות מגע קשות. שיפתרו הבעיה. כשהגיע התיק , היא לא הייתה זקוקה לו, אבל הציצה מתוך סקרנות והבינה שביום סיום המעקב בבי"ח הקראייה הייתה פחות או יותר בסדר ללא משקפיים, לא 6/6 אבל סבירה, לא המצב כיום. לאחר שחזרנו מהמיפוי, היא אמרה שעלינו לפנות לאופטריסט ושאלנו אם יש לה המלצה, כי אנחנו מכירים את זה וזה, היא אמרה שהם טובים אבל לא לעדשות, אין להם הרבה ניסיון, ונתנה לנו שם של אופטריסט שלטענתה הוא המומחה, ושמו צלצל לנו מוכר מבי"ח. כשעשינו בירור מסתבר שאופטריסטים לא יהיהירים המליצו עליו ועל עוד אטחד מהסיבה דשהם לא רצו להעתסק באבחנה שכזו, מתוך יושרה מקצועית. לרופא ובכלל זה לרופאת העיניים שלי, אסור להמליץ על אופטמריסט מתאים בצורה רשמית ובראש גליי, אבל כאשר הקופה לא מספקת שירותי אופטמטריה לבעלי אבחנות מיוחדות, צריכים רופאי העיניים להמליץ על המומחים לעניין... למשחל יצא לי לשמוע ממאובחנים באבחנה שלי שלא קיבלו המלצה מרופאי העיניים שלהם והיו אובדי עיצות... יתרה מזאת רופאים מומחים מבתיח הגדולים כדוגמאת הדסה וסורוקה ממלצים על אוםטריסטים טובים ולארואים בכך בעיה, לא כל אופטריסוט יש לו אתהניסיון, המומחיות והגישה לטיפול בבעלי אבחנות מיוחדות ובכללפם גם לתינוקותץ

gilimoshe

New member
צניחת עפעף מולדת

שבוע טוב, היינו אצל רופא פרטי( רופא בכיר באחד מבי"ח לילדים) שאבחנתו היתה שונה : הוא אמר שאין לו פציאליס והוא לא צריך נירולוג ילדים וגם לא צריך כרגע משקפיים .אבחנתו היתה צניחת עפעף מולדת והמליץ לנו ללכת ליעוץ אצל רופא פרטי אחר שמתמחה בתחום.(מה שמפחיד הוא שהוא העיר את תשומת ליבנו שהרופא הקודם כתב בהפניה לנירולוג באחד המקומות פציאליס ימין ובמקום אחר פאציאליס שמאל ובמאמר מוסגר אמר שהרופא ההוא בכלל לא עבר התמחות הרפואת עיניים לילדים) לשמוע שהבייבי הקטן שלנו, הנסיך המתוק והעדין שלנו צריך ניתוח זה מאד קשה וכואב וכל הלילה פשוט לא ישנתי מתוך דאגה והיו לי כל מיני חלמות זוועתיים. האמת היא שאנחנו ממש ממש מבולבלים ולא יודעים למי להאמין .קבעתי תור לרופא שהוא המליץ (למרות המחיר הגבוה של הבדיקה) כמו כן לא ביטלתי את התור אצל הנירולוג (לא נראה לי שזה יזיק לשמוע גם את חוות דעתו) וקבעתי תור לרופאה נוספת במסגרת הקופה . רציתי קצת פרטים על הניתוח האם זו פרוצידורה מסובכת? גילי

למעלה