בעיה בפוטושופ קווים רועדים ולא ישרים

miki5411

New member
בעיה בפוטושופ קווים רועדים ולא ישרים

אני משתמש בפוטושופ 9, ויש לי לוח Wacom עם עט אלחוטי . היסתכלו בתמונה למטה אני לא יודע כמה רוצזולצייה להגדיר תאימות לציור גרפית. כשאני מצייר ביד עט אלחוטי ציור קו ישר או עגול או משולש או ציור דג,עין. הקווים רואים "גלים"(ז'אומרת קווים רועדים). נסיתי ליבחור קו בתוך תפריט בצד שמאל (click to open the brush preset picker) ניפתח תפריט ורואים בחירה כל סוגי קווים שונים. בחרתי קו חלק וישר. נסיתי לצייר כל סוגי צורות שונות. עדיין קווים רועדים...בצד ימין למעלה יש תפריט brush ---- brush presets מתחת לתפריט יש אופציות ליבחור צורה קו שונה למשל shape dynamics ומסמן עליו פעם אחת ואז רואים בצד ימין חיוונים לשנות צורות קווים או חלק או קצר. או dual brush ואותו דבר בצדש ימין יש אופציות שינויים קווים. והיתחלתי לצייר צורות שונות ציור דג או עין. וזה לא עזר עדיין קווים רועדים לי. אני שלחתי לחברה wacom ובדקו ואמרו לי שהם תקינים הלוח והעט אלחוטי. אני חסר נסיון בתוכנה בפוטושופ. יש לי ספר הדרכה לימוד עצמי בפוטושופ, ואין בתוכו תרגיל לציור יש רק עבודות צילומים. בבקשה תעזרו לי בתוכנה בפוטושופ כדי שיהיה קווים חדים וישרים וחלקים ובלי רועדים. אני משתמש בלוח עם עט אלחוטי לא הרבה זמן. בגלל קווים רועדים. זה מייאש אותי. אני ממש זקוק למדריך שמבין אין מציירים בפוטושופ ציורים שיהיו קווים ישרים. מיואש עזרה מיקי

מיכאל ג

New member
שני דברים

א. האם תוכל לצרף תמונה של הקווים עצמם? ב. האם הסמן רועד לך כשאתה לא מזיז את העט מהמקום?

miki5411

New member
שני סוגי בעיות

א. מצורף תמונה ציור לדוגמא שים לב קווים רועדים. ב. כשאני שם יד עם עט אלחוטי בלוח ובלי לסמן עליו ציור. וגם בלי להזיז יד. הסמן לא זז היא במקום מדוייק. מיקי

מיכאל ג

New member
באיזה זום אתה מצייר?

נסה לצייר כשאתה בזום של 100% עם מברשת קטנה ותראה מה קורה.

miki5411

New member
אני מצייר זום בגודל רגיל...

היגדלתי זום גבוהה 100% ,נסיתי מברשת קטנה לצייר צורות שונות לפי מה שתמונה מצורף. מיכאל, בשביל לצייר לעשות איורים באריזה כלי משתמשים לאיורים(ציורים) כמו למשל : כלי pencil tool (עיפרון) או brush tool (מיכחול) האם מיכחול יכול להיות שזה גורם לו ניפוח צבע או קווים רועדים. אבל בעיפרון זה גם רועד קויים. מה אתה מציע לי לעשות בצורה נכונה? מיקי

מיכאל ג

New member
זו לא מברשת קטנה

תפתח ציור של 800X600 ותנסה עם מברשת בגודל 5 פיקסלים.

אתה מצייר את הציורים

אתה מצייר אותם לאט או בקו מהיר? אם אתה מצייר לאט אז זו הסיבה שהקו רועד, אתה חדש בנושא ואין לך שליטה טובה על העט, לכן כשאתה מנסה לעשות קו ישר לאט אתה בעצם מצייר אותו עקום. תנסה בתנועה מהירה להעביר קו ישר ותראה מה התוצאה.

miki5411

New member
למיכאל ג + HalfLifedarkness

למיכאל, איפה אני עושה 800X600, אתה יכול לרשום לי מילה באנגלית "מברשת".אתה מתכוון ל"מיכחול" זה מברשת, ומה זה 5 פיקסל,אתה מתכוון בחירה "קו" גודל? ו- HalfLifedarkness , אני מצייר קו מהיר בכל צורות אתה צודק זה עובד רק קו מהיר. אני חשבתי לצייר לאט כי אני רגיל לעשות עדינות בציורים איורים. נראה לי שזה קשה לצייר קו מהיר. אני צריך לצייר לאט בדיוק צורה נכונה.האם אתה ממליץ לעשות קו מהיר,מה דעתך? זה דורש הרבה הרבה סבלנות בנושא קו מהיר. יקח לי זמן לעשות תרגיל כזה.האם יש עוד אנשים משתמשים בציור קו מהיר? האם זה נורמלי? מיכאל, HalfLifedarkness, אתם רואים בתמונה מצורץ שיש בו עט אלחוטי. שימו לב לנקודה לבן (עשויי פלסיק). בלבן נוגעים על מישטח לוח שבו מציירים. הוא רגיש מאוד. האם זה נראה לכם בסדר העט שלי,הוא טוב? מיקי

מיכאל ג

New member
גדול ב- image-->image size

מברשת, מכחול או איך שלא תקרא לזה כשאתה על brush tool יש לך בסרגל למעלה בחירת גודל, בחר 5.

miki5411

New member
בדיקה נסיון

אני עשיתי מברשת מכחול. בגודל 5 פיקסל. וזה יצא קו טוב. מה שאמר לי HalfLifedarkness...שצריך לצייר ביד קו מהיר. לא אמרתם לי מה דעתכם על עט אלחוטי שצירפתי תמונה. האם זה טוב או רע? מיקי

j i m m y

New member
נשמע כמו בעיה של השראה אלקטרומגנטית

תרחיק ספקי כוח/רמקולים-לא-למחשב/שנאים/טרנספומטורים/אלקטרומגנטים מהשולחן של המחשב, זה לא בריא לאף אחד, במיוחד לא למסך, לטלפון הסלולרי, וכנראה גם לוואקום

miki5411

New member
גי'מי הנחמד....ולחברי פורום

מה קרה לך להרחיק את המחשב שלי אלקרומגנטית?.....אני לא יושב קרוב קרוב למחשב עיניים לתוך המסך. מה פתאום גם להיתרחק בוואקום שלי. אין לו קרינה לא מסוכנת. שאלתי בחברה והם אמרו לי לא מסוכן. אתה נראה ח"כ ירוקה. שאוהבים נקיון בבית. לדעתי אתה טועה לגמרי. וחוץ מזה כולנו יודעים להיתמודד מול מחשב שיש סכנות למשל לשבת יותר מדי מול מחשב זה לא בריא או להיסתכל מול מסך לא בריא. אני יודע כל מיני סכנות. המחשב והמסך דק הכל חדש. אין בעיה לשבת מול מחשב....אני יודע לעשות הפסקות במחשב. לחברי פורום...לא אמרתם על תמונה שצילמתי על עט אלחוטי שהוא טוב או רע לצייר בו איורים,האם הנקודה לבן מעולה או גרוע? בתודה מראש מיקי

j i m m y

New member
אתה בטח אפילו לא ניסית לעשות את מה שהמלצתי

קודם תנסה, אחר כך תבוא בתלונות

למעלה