בעיה בפוטושופ קו רועד

miki5411

New member
בעיה בפוטושופ קו רועד

שלום אני משתמש בלוח גרפי עם עט אלחוטי Wacom. למי שמשתמש לוח דומה לזה. יסביר לי איך מציירים כמו אנשים בפורום מאיירים ציירים משתמשים בלוח גרפי כזה יוצא להם טוב ציורים. אני משתמש בפוטושופ CS2, הנושא הוא: מברשת - brush יש שלושה סוגים מברשת בסרגל עליון בצד שמאל קליק בחץ קטן שחור ניפתח לי תפריט בחירה מברשת: Airbrush soft round 50% flow Panitbrush oval 45% pixels Multipy Transparent Red spray Paint בלוח גרפי עם עט אלחוטי בחרתי בכל אחת לבדוק ציור הדגמה קו ישר בצורות שונות. אני לא רואה אחת מיהם קו ישר העט מצייר קו רועד, ולא ישר. אם אני לוקח עיפרון רגיל ונייר רגיל אמיתים ומתחיל לצייר בעיפרון ויוצא לי קוווים ישרים ולא רועדים. העיפרון רגיל מדוייק קו ישר. בלוח גרפי עם עט אלחוטי זה ממש רועד בפוטושופ בפוטושופ בצד ימין בעליון יש תפריט ניקרא כלים brushes ניפתח לי תפריט למטה בצד ימין בחירה קווים שונים. ובצד שמאל brush presets שם לא נגעתי. אני לא יודע לפחות. בחרתי בכל אחת קווים ולנסות לצייר וזה יצא קו רועד. אני לא יודע איך אנשים בפורום שראיתי ציורים שלהם יוצא להם קווים ישרים ומדוייקים. למה אצלי יש ציור קו רועד? הנה מצורף תמונה שעשיתי תרגיל לדוגמא ציורים קווים. מישהו יכול לשפוט על זה? ולהגיד לי איך פותרים את הבעיה קו רועד? אני זקוק לעזרה למישהו יש לוח רגפי wacom אני צריך נס. בתודה מראש מיכאל חג שמח

מיכאל ג

New member
איזה מסך יש לך?

לוח וואקום מושפע מקרינה מגנטית. נסה לרחיק את הלוח מהמסך (ומדברים אחרים כמו רמקולים פועלים) ולראות אם זה משתפר. לא עובד - נסה לצייר בקווים יותר עבים ולהקטין אחר כך.

miki5411

New member
יש לי מסך TFT גודל 17"

אני כביתי רמקולים. אני היתרחקתי במרחק רחוק במסך וציירתי. 2 סוגי קו אחת דק וקו עבה. אבל קו דק רועד. וקו עבה קצת שונה. בשביל לצייר דוגמא בחורה או בית צריך להיות קווים קטנים. אבל עדיין רועד קווים מה יכול להיות בעיה? מיכאל

מיכאל ג

New member
הסתכלתי בצ יור בהגדלה

באמת יש בעיה. זה לא אמור להיות ככה. מאיפה קנית את העט? אולי יש להם תמיכה טכנית. אולי צריך להביא את זה לתיקון.

j i m m y

New member
אתה יודע איך מציירים קוים ישרים

בעפרון? WACOM זה לא לוח קסמים שאם יש לך אותו אתה תדע לצייר. ובלי קשר, מומלץ לשים את האצבע השניה (האמה) על הלוח בעדינות ולהחזיק את הוואקום עם האצבע המורה והאגודל בזמן שאתה לא מצייר, וכשאתה מצייר תן לאמה ולקצה העט הדיגיטלית להיות יחד על הלוח, וכך יהיה לך יותר דיוק. חוץ מזה, צריך לתרגל קצת את העט, ובעלון המוצר מומלץ לצייר גריד, ובכל צומת של קווים בגריד לצייר X קטנטן, וזו אחת הדרכים הטובות ביותר ללמוד לשלוט בכלי.

miki5411

New member
ל- jimmy תסביר לי איך בדיוק!

היי כתבת במשפט: "בעלון המוצר מומלץ לצייר גריד, ובכל צומת של קווים בגריד לצייר X קטנטן." מה זה "גריד",איך הוא נראה? מה זה לצייר "X" קטנטן? איפה זה נמצא? מיכאל

j i m m y

New member
גריד = רשת

הכנתי לך אחת, כל מה שאתה צריך לעשות זה לפתוח את זה בפיינט של חלונות ולעבוד על השליטה בWACOM בעזרת העט ולהוסיף עוד איקסים כמו שכבר הוספתי אחד אדום מצד שמאל למעלה

miki5411

New member
אני הוספתי גריד - רשת אבל יש בעיה

תודה על הסבר שנתתם לי תשובות ואשתדל לעשות ציור יפה, אם היצלחתי ואפרסם אותו באתר פורום איורים. יש לי שאלה. שיש גריד (רשת) ואז מתחיל לצייר עיגול והקו נצמד לרבועים קטנים. כמו שאתם רואים מצורף תמונה. איך מבטלים את הבעיה הזאת? אני רוצה לצייר קו ישר וחלק. וגם שיהיה לי קווים ריבועים קטנים זה קל לי לעשות ציור. מיכאל

pillit

New member
בתפריט ה

view עשה שלא יהיה מסומן ה snap ולהבא- כשאתה מצייר התקרב מעט לקווים שלך ככה יהיו פחות רועדים ואת הדף שלך בחר ברזולוציה מעט יותר כבדה ( 300 dpi) ואז לא יהיה לך מפוקסל

miki5411

New member
בפוטושופ CS2 יש (grid) איך מבטלים?

אני הוספתי גריד(grid) - רשת. איך מבטלים ריבועים קטנים? כשאני מצייר הקו נצמד לריבועים קטנים. ונוסף אחרי שמסירים ריבועים קטנים. נישאר ריבועים גדולים. איך עושים שינויי גודל ריבועים גדולים לקטנים? מיכאל

אסור ל

New member
גם לי זה קרה

מעבר למה שהסביר jimmy, כשהתחלתי לעבוד עם הלוח הגרפי הרעידות בקו היו ממש מוגזמות, והיתה לי בעיה נוספת: כשעבדתי במברשות של פוטושופ לא היתה לי אפשרות לקבל קו משתנה עפ"י מידת לחץ העט על המשטח. פניתי לתמיכה טכנית של arigent ובהנחייתם נכנסתי לאתר של wacom והורדתי את הדרייבר המעודכן ביותר ללוח שלי, זה טיפל בבעיה. (כנראה שההגדרות במחשב שלי היו הפוכות - העט התנהג כמו עכבר והעכבר כמו עט.)

miki5411

New member
הורדתי עידכון חדש ללוח גרפי

לפי שהבנתי מ- jimmy שהסביר לי מה לעשות בלוח גרפי. אני נסיתי לשחק בהגדרות של תוכנה לוח גרפי שיהיה פחות לחץ על עט או יותר לחץ. ועדיין קו רועד טיפה. ציירתי צורה לב וגם כמה קווים וצורות שונות. ואח"כ הדפסתי במדפסת שיצאה דף נייר. ושמתי לב בנייר שרואים קווים רועדים טיפה הם לא חדים. משהו מוזר בלוח גרפי wacom. אני בעצמי מצייר טוב על הנייר ועיפרון רגילים ואמיתי וגם מדייק קווים ישרים. בלוח גרפי עם עט אלחוטי נראה שיש בעיה בלוח גרפי. העידכון חדש שהורדתי זה לא עזר. זה לא קשור למסך שלי TFT יש בו קרינה מפריעה לי ללוח גרפי וגם עכבר אופטי מיקרוסופט לא מפריעה ללוח גרפי. אפילו ניתקתי עכבר אופטי ושיחקתי בלוח גרפי אפילו בהגדרות ועדיין אותו דבר. נראה לי שאין פיתרון לתופעה הזאת. זה משהו מוזר כדאי לי לקחת לבדיקה תיקון בלוח גרפי עם עט משהו לא בסדר . למישהו יש לו לוח גרפי עם עט אלחוטי בדגם wacom וניתקל בבעיה הזאת? אני לא מאמין בלוח גרפי שהוא מדוייק. בתודה מראש מיכאל

למעלה