בעיה ברכיבי סראם, שיפטר, מעביר אחור

roirosenthal2

New member
בעיה ברכיבי סראם, שיפטר, מעביר אחור

אתמול גיליתי חופש מסויים במעביר האחורי שלי X7 סביב הבולט שמחבר אותו לאוזן באופניים, הבולט מוברג עד הסוף וניראה כי הדיסקית שמקשרת בין האוזן למעביר רופפת וגם כשהבולט שסוגר את המעביר סגור עד הסוף הוא לא מצליח להצמיד את המעביר מספיק כדי למנוע מהדיסקית הנ"ל חופש, ניראה כי החופש הוא של כמילימטר אחד פחות או יותר ושרווח זה יצר גם את החופש במעביר. החלקים המשתתפים הם החלק העליון של המעביר, הבולט, הדיסקית, והאוזן באף אחד מהם לא ניראה שיש שחיקה כלשהי ואני חושד שאמורה הייתה להיות דיסקית מורכבת שם איפשהו. כרגע הוספתי דיסקית מאולתרת - כמה חתיכות קרטון שהוספתי בחלק העליון של הבולט - בין הראש הרחב שלו למעביר - הדבר לוחץ חזק יותר את המעביר כלפי האוזן ומחזיק את הדיסקית גם. המצב לא ניראה לי תקין ןאני מעוניין לתקן אותו בעצמי ולהבין את הגורמים אליו שכן קובי לא נגיש לי בזמן הקרוב. אתמול גיליתי חופש מסויים במעביר האחורי שלי סביב הבולט שמחבר אותו לאוזן באופניים, הבולט מוברג עד הסוף וניראה כי הדיסקית שמקשרת בין האוזן למעביר רופפת וגם כשהבולט שסוגר את המעביר סגור עד הסוף הוא לא מצליח להצמיד את המעביר מספיק כדי למנוע מהדיסקית הנ"ל חופש, ניראה כי החופש הוא של כמילימטר אחד פחות או יותר ושרווח זה יצר גם את החופש במעביר. החלקים המשתתפים הם החלק העליון של המעביר, הבולט, הדיסקית, והאוזן באף אחד מהם לא ניראה שיש שחיקה כלשהי ואני חושד שאמורה הייתה להיות דיסקית מורכבת שם איפשהו. כרגע הוספתי דיסקית מאולתרת - כמה חתיכות קרטון שהוספתי בחלק העליון של הבולט - בין הראש הרחב שלו למעביר - הדבר לוחץ חזק יותר את המעביר כלפי האוזן ומחזיק את הדיסקית גם. המצב לא ניראה לי תקין ןאני מעוניין לתקן אותו בעצמי ולהבין את הגורמים אליו שכן קובי לא נגיש לי בזמן הקרוב. בעיה נוספת שנתקלתי בה - בשיפטרים X7 - השיפטר השמאלי מראה את ההילוך בהיסט של הילוך אחד למטה - 3 כ 2, 2 כ 1, וב1 הוא נעלם מהתצוגה בעבר הייתי אצל קובי והוא תיקן את הבעיה ואני הייתי רוצה לדעת כיצד מתקנים זאת ולקבל קצת רקע לפני שאני פותח את השיפטר, חיפשתי במדריכים הטכניים באתר של סראם ולא מצאתי שם הסבר על המכניקה הפנימית של השיפטרים. בשיפטר הימני שלי הצד מקובע כל הזמן על הילוך 9 ללא קשר להילוך בו אני נמצע וגם את זה אני מעוניין לתקן. הסברים וקישורים יתקבלו בברכה. רועי

עי יד ן

New member
בקשר לשאלה השלישית (האושונה והשניה

אותו דבר
אים יש לך חוש טכני גבוה אז תפרק את השיפטר בצורה מסודרת ואתה אמור להעביר את החלק בצג פס אחד (קליק או מה שזה לא יהיה אחורה
המידע מיתבסס על מרכיבי שימנו ואני מאמין שהם די דומים
הכותב מסיר מעליו את האחריות מכול נזק שיגרם כתוצאה או ביגלל מה שהוא כתב
פתיחת השיפטר יכולה ליגרום לאיבוד חלקים ולכן הדבר לא מומלץ
עדיף בפעם הראשונה ללכת לחנות וליראות איך היא מטפלת בזה בפירטי פרטים

dyego

New member
תפנה לקובי בסידן.....

או שתרכב בנתיים על הזוג השני שלך........ אם נפגש בסופ"ש אני מוכן להסתכל אבל לא יכול לקרא הודעה כל כך ארוכה.....SORRY

רמי לשם

New member
בדקתי היום את המעביר שלי (X9)

ואני לא ממש מבין על איזה דיסקית אתה מדבר. אם מסתכלים על ההברגה של המעביר אני רואה: 1. הברגה 2. טבעת שאמורה להחזיק את החלק שאיתו קובעים את מרחק מהעביר בציר אחורה-קדימה. 3. החלק שאיתו קובעים את מרחק המעביר מהקסטה בציר אחורה קדימה - במניואל של סראם זה נקרא b-adjust washer tab יכול להיות שהטבעת ב2 יצאה ממקומה ומפריעה להברגה להיסגר? לא אמורה להיות שום הפרעה וסוף ההברגה אמור להיות נגיש. המניואל הטכני של סראם: http://www.sram.com/_media/pdf/sram/dealers/TM_MTB_MY06_E.pdf

roirosenthal2

New member
מדריך אחר שמצאתי..

מצאתי איזה מדריך אחר מאז..כניראה שאם תפרק את המעביר שלך תגלה שהטבעת - חלק 2 שיושבת על הבולט - חלק 1 מוחזקת ע"י טבעת פנימית קטנה כך שהבולט לא יוכל להיות מושחל החוצה ולהתפרק מהמעביר גם כאשר הוא לא מחובר לאוזן של האופניים.אצלי אם המעביר לא מחובר לאוזן של האופניים הטבעת - חלק 2 יכולה להיות מושחלת החוצה וליפול וכך גם הבולט הגדול שאיתו המעביר מתחבר לאוזן - הוא יכול להחליק החוצה מגוף המעביר בחופשיות. בציור 3 החלקים המסומנים ע"י המספר 1, ככל הניראה חסרה לי הטבעת O השמאלית ביותר שם.

רמי לשם

New member
בדיוק על הטבעת הזו דיברתי

לא מצאתי סירטוט כזה וחבל, בכל מקרה הגענו לאותה מסקנה - הטבעת חסרה.

timon1

New member
אם זו הבעיה, מדובר בטבעת שניתן

למצוא בחנויות לאספקה טכנית או איך שקוראים להן [במידה ולא תמצא אותה אצל היבואן שמתגאה במלאי חלפים לא קטן]. זה לא פטנט של סראם ונתקלתי כבר בטבעות דומות על כל מיני מכונות, במידה ולא תמצא בדיוק טבעת כזו, עליך לחפש "שייבת C" שתתאים למגרעת שלה.

עי יד ן

New member
יש לי מיספר מעבירים כמו שלך צור אית

איתי קשר וקבל את החלק המבוקש ואגב חיקיתי חודשיים עד שקובי יביא חלק של שרם (בורג אבל לא של XO והוא לא הביא וכתוצאה מיזה האיתץי צריך ליקנות מעביר חדש

עי ידן

יש את כול החלפים במלאי...... אם לא הבאתי לך כנראה שסראם לא מוכרים את החלק הזה...... וממש לא זכור לי שביקשת בורג מסויים, ואם אני מסתכל על ההיסטוריה שלך אתה לא מפסיק "לשבח " אותי מאז שקם הפורום. צא לרכוב ותהנה לך . ולבחור שחסרה השייבה. יש במלאי,אם איזו חנות אתה עובד? תודיע לי ואדאג שישלח לשם.

למעלה