בעיה ברשת ביתית

gilatal

New member
בעיה ברשת ביתית

במחשב (פנטיום III, חלונות 98) המחובר לאינטרנט בעזרת מודם כבלים, ראו את הרשת בישוב בשכנים ברשת, בלי שום בעיה. המחשב חובר לעוד שני מחשבים ברשת ביתית, בעזרת HUB, כאשר שלשת המחשבים והמודם מחוברים ל HUB . בכל המחשבים מערכת ההפעלה חלונות 98. ברגע שחובר המחשב השני ל HUB השכנים ברשת במחשב הראשון החלו "להעלם" זמן קצר לאחר כל reset: בהתחלה כולם מופיעים , ואח"כ נעלמים בלי כל סיבה נראת לעין. המחשב מופיע כרגיל אצל משתמשים אחרים. במחשב שני ברשת אין שום בעיה כזאת, ובשלישי - מדי פעם. בכל המחשבים הכניסה לרשת ל clint for microsoft network ומותקנים כל הפרוטוקולים הדרושים . המחשב בו מופיעה הבעיה הוא החזק יותר מבין השלשה, ומותקן בו 300 MB זכרון. מלבד הבעיה הזאת, תפקוד הרשת הוא בסדר גמור. מה יכולה להיות הבעיה?

אמיר ט

New member
תנסה

לבדוק שאתה באותו WORK GROUP כמו כל שאר הישוב Control Panel -> network -> identification ותבדוק לאיזה כרטיס רשת מקונפג client for microsoft networks אני יודע שב 2000 אתה יכול להגדיר פר כרטיס רשת את הרכיב. אמיר.

gilatal

New member
לא ממש עוזר..

כאמור, לפני התקנת הרשת הביתית ראו את הרשת הישובית וגם עכשיו היא מופיעה מחדש כל פעם אחרי reset, כך שברור שעובדים שם באותו workgroup . במחשב יש רק כרטיס רשת אחד, ושם כאמור זה חלונות 98 לא 2000.

אמיר ט

New member
יש לי שאלה אליך

תסביר לי בבקשה את התצורה של החיבור שלך עם המודם וההאב כלומר מה מתחבר למה, כי זה לא מסתדר לי שיש לך רשת מקומית עם כבלים ואין לך ראוטר או מחשב עם שני כרטיסי רשת. אמיר.

philips

New member
בעייה לא סימפטית אך ידועה...

ובכן....בהנחה שהכול מקונפג כראוי ועובד כשורה, מה שאפשר לדעת מהמעט שכתבת.. (פנטיום 3 לא עוזר להגדרות רשת)...חשוב בכיוון הבא.. ובכן....כתבתי בעבר קצת על הבעייה הזו , אך ארחיב קצת יותר. ממחקר באינטרנט לאחר שנתקלתי בבעיות דומות , עלה הרעיון שלמערכות הפעלה מסוג WIN שמנסות לתקשר ביניהם ע"י NETBIOS (זה מה שאתה רואה בשכנים ברשת) על גבי TCPIP ובכלל , יש בעייה להחליט כמה דברים ביניהם... אחד הדברים העיקריים שהם מתקשים לעשות , הוא להחליט לעזאזל מי מקטלג את מי ברשימתו , מי מעדכן , ומי שולט על כל העסק... בעיקרון תחנת 2000 אמורה לעשות זאת כשיש תחנות WIN98 , אך מניסיון..משהו בכל הסיפור הזה מתחרבש..... במיוחד כשיש עומס על ה TCPIP - ראה ערך ADSL או מודם כבלים.. עד כאן ההתחלה של החדשות הרעות.... מספר פתרונות ומספר בעיות: 1. ישנם כל מיני שינוי REGISTRY שניתן לעשות (חפש באינטרנט..איני זוכר) והם יכפו על המחשבים שלך הגדרות מסויימות שעלולות לפתור את הבעייה.. לי הפיתרון הזה לא עזר...אז נעבור לאחרים.. 2. כשמדובר רק ברשת ביתית ,, יש הממליצים להתקין פרוטוקל פשוט כמו NETBEU ואז משום מה הכל אמור לעבוד... אני ממליץ דווקא על IPX/SPX כפרוטוקל נושא של NETBIOS ואז הכל עובד יפה (לפחות אצלי)... בעיקרון...לא ציינת בדיוק מה הבעייה...האם אתה רואה את האחרים בישוב? האם אתה רואה את המחשבים שאצלך? האם מותקן FIREWALL , האם TCPIP עובד לכולם? האם מותקן PROXY מסוג כלשהו או תוכנת GATEWAY אחרתת...... ישנם עוד הרבה שאלות ועוד הרבה תשובות וכל אחד יכול לזרוק הערות... אך השאלה היא מה בדיוק היה / מה השתנה ..ולמה.. מקווה שעזרתי במשהו..ואתה מוזמן לפנות בדוא"ל לעצה/פתרון מורכבים יותר

למעלה