בעיה ברשת (IPX)

עמרי1

New member
בעיה ברשת (IPX)

שלום, יש לי רשת מחשבים שמחוברת עם מתג של אינטל (16 פורטים). ברשת אני משתמש בפרוטוקול TCP/IP ו IPX. כאשר אני משתמש ב TCP/IP אני מנצל את מירב המהירות. כאשר אני משתמש ב IPX בכל המחשבים המהירות מחרידה, לעיתים קרובות החיבור נתקע ומחשבים מסויימים בכלל לא מתחברים. השימוש ב IPX הוא לשם שיתוף מדפסות וקבצים. בכל המחשבים ישנם כרטיסי רשת אינטל 10/100 והרשת מחוברת על מהירות 100. אמרו לי שיש פתרון בעזרת קובץ LMHOSTS אך לא הסיברו לי מה צריך לעשות. במחשבים מותקנת מערכת ההפעלה "חלונות מלניום" תודה, עמרי.

dts

New member
ראשית שאלה -למה IPX

לשיתוף? מה הרווח בזה אני משתמש בIPX למישחקים אני לא יודע איזה רשת יש לך עיסקית או פרטית ואיזה סוג היא אבל פרוטוקול NETBEUI קיים קל ומהיר ואיתו לבד תעבוד תגדיר אם אתה צריך FILE & PRINTER SHARING ותפליג מהר ובביטחון. בהצלחה

עמרי1

New member
תודה, שאלה והסבר קטן.

אפשר להתקין NETBEUI ללא IPX ויעבוד לי שיתוף קבצים & מדפסות ?? הרשת היא עסקית והיא מחוברת לנובל, אבל ישנם מספר עמדות שלא מחוברות לנובל אך צריכות לתקשר ביניהן. תודה, עמרי.

dts

New member
סליחה לא אמרתה נובל

צריך IPX ואת היתר שכחתי אני לא זוכר את נושא ההדפסות בנובל אבל יש לנובל קליינט לחלונות ולמיטב זיכרוני זה עובד מצוין

antidot

New member
---->

קודם כמה הבהרות: - אם אתה חייב גישה לתחנות נובל אתה חייב IPX, נקודה. - LMHOSTS מכיל מיפויים של HOST NAME של תחנה לכתובת IP בשביל ומשמש את הפרוטוקולים NETBUI ו Netbios over TCP/IP . הקובץ עוזר בחיפוש שמות יותר מהיר של תחנות. - NETBUI הוא פרוטוקול שלא ניתן לניתוב, ז"א אם יש ברשת שלך לפחות 2 סגמנטים מופרדים ע"י ROUTER, התחנות מסגמנט אחד לא יוכלו לתקשר עם סגמנט שני. אם אתה אומר שהבעיה היא בפציפית לIPX, התקנת פרוטוקול נוסף לא תפתור שום דבר. אני לא מומחה לIPX, אבל הבעיה יכולה להגרם כאשר בהגדרות של IPX בתחנות גודל הFRAME שונה מגודל הFRAME של המשאב שאליו ניגשים. תיגש לתחנות נובל, תברר את גודל הFRAME ותשנה בהתאם בתחנות ME. Antid0t

עמרי1

New member
הבהרה קטנה :

אני לא מדבר על מהירות התחנות מול שרת הנובל. יש לי מספר מחשבים, חלקם מחוברים לנובל. השאר לא מחוברים לנובל אך אני רוצה ליצור בניהם קשר (לשיתוף מדפסות וקבצים) ללא שום קשר לנובל. ככל שמספר המחשבים עולה כך המהירות יורדת (אפילו שהמחשבים לא משתמשים ברשת באותו רגע) בקשר לקליינט של הנובל, יש לי אותו מותקן בעמדות שאמורות לעבוד מול הנובל וזה עובד בסדר. כשאני חושב על זה עכשיו, אני צריך רק שיתוף מדפסות. יש דרך לשתף מדפסות דרך TCP/IP ? או NETBUI ? תודה, עמרי.

antidot

New member
המלצה שלי

אני אישית לא הייתי שם IPX וTCP/IP ביחד על אותה תחנה. מסקנה: IPX + NETBUI יעשו יופי של עבודה. לשתף אתה יכול גם דרך TCP/IP וגם דרך NETBUI (גם קבצים וגם מדפסות) Antid0t

למעלה