בעיה בשולחנות הגמר

t s a c h i

New member
בעיה בשולחנות הגמר

אהלן, אני משחק הרבה טורנירים של 6 דולר כניסה , 90 איש. יוצא לי הרבה פעמים להגיע לשולחן הגמר, לפעמים אפילו כצ'יפ לידר, אבל אף פעם לא מצליח לקחת מקום ראשון. כל פעם הבליינדים גומרים את הערימה ורוב השחקנים דוחפים אול אינס לפני הפלופ, ואין לי מושג מתי אני אמור להשוות להם את האול אין, ועם איזה טווח של ידיים. יוצא מצב ששחקנים שדוחפים כל יד בגמר בסופו של דבר מסיימים ראשונים, ואפילו אם משווים להם הם בדרך כלל ייקחו על מזל. מה המשחק הנכון בשולחנות הגמר לדחוף הרבה ולהרחיב את הטווח או לחכות ששחקנים אחרים יעשו טעויות ויעופו? יש לציין שכשמגיעים לשולחן הגמר , לאף שחקן כמעט אין יותר מ 20 ביג בליינדס למי שלא מכיר את הטורנירים האלה. יד לדוגמא: אני יושב על 45 אלף ציפ, בליינדים 3000-6000 , אני בסמול מקבל AK אוף, שחקן שהוא הצי'פ לידר עם כ 80 אלף ציפים יורה רייז UTG ל 18 אלף , נשארו 6 שחקנים. מה עושים? דוחפים? משווים ? או מקפלים?

Elad Almighty

New member
אתה מדבר על הטורבו knockout?

גם אני משחק בעיקר בהם. הבעיה היא שבפיינל טייבל זה מרגיש קצת כמו סופר טורבו והמשחק בהתאם. כשיש לי ערימה של 15 ביג בליינדים ומטה אני מרחיב את הטווח שלי ואם אף אחד לא העלה לפני דוחף עם כל דבר שהוא A5 ומעלה וכל זוג בתקווה להכפיל. ככל שכמות הצ'יפים שלי עולה אני מצמצם את הטווח פרט למקרים שבהם מישהו עם ערימה קטנה דוחף ויש לי הרגשה שהוא סתם נואש ושהיד שלי יותר טובה. בכל מקרה לא מומלץ לבלף עד שנשארים 3 אנשים. במקרה שציינת אני הייתי דוחף. סביר להניח שהוא עם אס-משהו או זוג בינוני במקרה הכי גרוע. אם הייתה לו יד חזקה יותר הוא היה עושה לימפ בהנחה שמישהו כבר ידחוף הכל. ואלו היו השנקל שלי

t s a c h i

New member
כן אני מדבר על הKNOCKOUT

בפיינל טייבל זה ממש מרגיש כמו טורבו, השאלה היא אם שווה לצאת למירוץ הזה כרגע או לחכות שיעופו שחקנים. בוא נגיד שבמצב שציינתי אם הייתי דוחף אול אין הוא כבר היה דיי מחויב לקופה. כמו כן, מה היית עושה אם זה היה AQ במקום? ומה הכוונה שאתה דוחף- נניח מצב שנשארו 8 שחקנים ואתה עם A5 במידל פוזישן, האם אתה דוחף אול אין עם זה? מבאס אותי שהגעתי לכ 20 פיינלים ואף פעם לא הצלחתי לקחת מקום ראשון- רציתי לדעת מהי האסטרטגיה המומלצת?

b.o.b

New member
למה לחכות שיעופו שחקנים?

אתה הרי רוצה מקום ראשון, אז אתה רוצה להתחיל לאסוף ציפים עם ידיים טובות, אם רק אחד בפנים אני בטוח דוחף עם AK , אם אין לי איזה מידע מטורף עליו וגם אז, אני לא רואה איך אפשר לצאת עם AK גם אם יש אחד שעשה רייז ועוד אחד דחף, גם כאן רוב הסיכויים שאתה עם היד הטובה(הכל תלוי בשחקנים כמובן). כאשר תהיה מוכן באמת ובתמים לסיים או מקום ראשון או לעוף המשחק שלך ישתפר פלאים, כמובן שאין סיבה לשחק LOOSE בעיקר כשאתה שורט בציפים, אבל אתה צריך לנצח ידיים חזקות בשביל שכן תוכל להיות טייט בהמשך, זה די אירוני אבל נכון. תראה קשה לנתח מצבים באופן תיאורטי, בכל מקרה אם תרצה קצת עזרה בשלבים האלו אני אשמח לעזור, או סקייפ או משהו בסגנון - תשלח מסר. שולחן גמר מאוד דומה בכל הטורנירים, בכל השלבים המאוחרים הרוב זה פוש או פולד, צריך פשוט הרבה ניסיון במצבים האלו, הניסיון משחק תפקיד מאוד חשוב + מידע על הרנג של השחקנים שנגדך.

FrecCo

Active member
הרבה רייזים, משחק אגרסיבי

כל השחקנים מפחדים לעוף בעמדה הזו, אם תדחוף רייזים (לא גדולים) והימורי המשכים אחרי הפלופ תרוויח הרבה קופות קטנות. כמובן שרק עם ידיים סבירות ומעלה. אם אתה מקבל רי-רייז לפני הפלופ עדיף להתקפל כי שחקן לא יעשה את זה אלא אם יש לו יד באמת חזקה. לחכות בצד בלי להרוויח קופות זו בטוח לא האסטרטגיה הנכונה- אתה חייב לשמור על ערימה יפה אחרת תפסיד רק על הבליינדים. במקרה שציינת זה יכול ללכת לשני הכיוונים, אני הייתי דוחף אול אין, יש רק 2 ידיים שעדיפות עלייך וכנראה שהוא לא היה מעלה איתן. 18 אלף מתוך 80 זה לא פוט קומיטד, עדיף לו להתקפל ולא להפסיד 45 אלף כשהוא יודע שהיד שלך מאוד חזקה והוא כנראה היה מתקפל. לדעתי גם זה תלוי למה אתה שואף. אם אתה שואף למקום ראשון, אתה חייב לתת אול אין בסיטואציה הזאת. אם אתה שואף רק להיות בכסף, אז באמת תתקפל מכל אול-אין (חוץ מKK/AA) ותשחק טייט

Elad Almighty

New member
הבעיה היא שבשלבים האלה אין דבר כזה

רייזים לא גדולים. הבליינדים עולים בקצב מטורף, יש גם אנטי משמעותי ורוב האנשים יושבים על 20 BB פלוס מינוס. מהניסיון שלי חלק גדול מאוד מהידיים בפיינל טייבל בטורניר הזה מסתיימות באול אין פריפלופ ולכן רייזים קטנים עם ידיים שלא היית רוצה להמר עליהם עם רוב הצ'יפים שלך לא יהיו רווחיים. ככל שאתה יותר עשיר ויש יותר שחקנים בשולחן טווח הידיים שאתה משחק צריך להצטמצם. גניבת בליינדים וניסיונות להבריח אחרים מהקופה הייתי עושה רק כשנשארים 4 שחקנים ומטה. בטורניר רגיל לא הייתי משחק ככה, אבל צריך לזכור שכאן הפיינל טייבל נמשך משהו כמו 10 דקות ופחות ולכן לחכות בצד זו לפעמים האסטרטגיה הנכונה בדרך למקום הראשון. ולגבי הסיטואציה שהוא תיאר, כמו שאמרתי, הייתי נכנס אול אין עם חיוך :)

b.o.b

New member
כמה דברים

מתחילת האנטה והלייט סטייג כל המשחק הוא גניבת בליינדים ורירי של גניבת בליינדים. אתה לא יכול לחכות רק ל4 האחרונים בשביל זה, כן עדיף לגנוב מעמדה מאוחרת כדי להפחית את הסיכוי להיתקל ביד גדולות, אבל זה שם המשחק. לחכות בצד? הכל תלוי מה מצב הסטאקים, בסופו של דבר כמו שאמרת הבליינדים כל כך גבוהים שהם יחסלו אותך עם תחכה, צריך גם לראות, אם השולחן אקטיבי אז אפשר לחכות כי המון אנשים יעופו די מהר, אבל אם הוא טייט צריך לגנוב באגרסיביות.

Elad Almighty

New member
מסכים איתך ב100%

בסופו של דבר הכל תלוי בסיטואציה, פשוט אף פעם לא יצא לי לראות שולחן טייט בטורניר הזה.

t s a c h i

New member
נכון, אבל...

לסכן את כל הערימה והעבודה הקשה שנעשתה על גניבת בליינד? אני בדרך מגדיל את הערימה שלי לקראת הבאבל, כאשר 9 מקומות אחרונים משולמים, אני דוחף כמעט כל יד כשנארים 15 איש ואנחנו בערך 5-7 שחקנים בשולחן, ויותר ממכפיל את הערימה שלי בשלבים האלו בדרך כלל, אבל בגמר הדינמיקה שונה מכיוון שהשחקנים כבר בכסף , והם גם מפחדים שתגמר להם הערימה מהאנטה והבליינדים. כמו כן כאשר הם רואים שאתה דוחף כל יד שלישית אז הרבה פעמים יחזרו עליך באול אין עם טווח הרבה יותר מצומצם ותפסיד רייזים גדולים יחסית לערימות.

t s a c h i

New member
כן כנראה שהייתי צריך לדחוף

חבר ישב איתי והיה לנו ויכוח , אני אמרתי שצריך לדחוף והוא אמר לקפל לחכות ליד יותר טובה ולתת להם לעוף. בסוף התפשרנו על לקרוא ולראות פלופ , וזה היה האופציה הכי גרועה , כי בא פלופ נמוך והוא המשיך לירות. אחרי זה כבר לא נשארו לי ציפים לשחק איתם וסיימתי במקום חמישי. היום הגעתי לעוד גמר בטורניר הזה לשלישיה האחרונה , ושם פשוט הכל נהיה הרבה יותר אגריסיבי , ובלופ שלי שלא הלך טוב גמר לי את הערימה. אני חייב להגיע למקום הראשון בטורנירים האלו , זה פשוט משגע אותי שאני לא מצליח למרות כמות הפיינלים העצומה.

LamLamos

New member
פיינל טייבל בטורניר טורבו

צריך מזל של לוטו כדי לקחת פיינל טייבל כזה אין מה לעשות זה כל סיבוב אול אין כדי לגנוב ומי שמקבל את הידיים הטובות שאפשר להשוות איתן בסופו של דבר מנצח ( למרות שבפוקרסטארס היד העדיפה תמיד מפסיד אז אולי זה ההפך ) .. ואס קינג זה יד שאסור לבזבז אותה כדי לגנוב בליינדים גבוהים כי יש סיכוי שלא תקבל יד כזאת טובה אחרי זה ובטורנירים האלה אין כזה דבר משחק נכון או לא נכון זה הכל מזל בפיינל טייבל

AJKHoosier2

New member
אני אתן לך טיפ קטן...

1.טווח הידיים מתרחב בצורה משמעותית מכיוון שהמשחק נהיה שורטסטאק לכולם כאשר הבליינדים כאלה, אם זה לא דחיפה UTG או UTG+1 סביר להניח שגם AJ טוב להשוות. 2.בספוט כזה עם AK אין לך מה להשוות ובטח שלא לזרוק את היד, בכל מקרה אתה מחייב את עצמך לקופה ובכל מקרה גם אם לא תפגע בפלופ אתה תתמודד עם CBET, אתה חייב לדחוף שם. 3.בשלבים האלה לקלפים יש פחות משמעות, אתה לא יכול לחכות לידיים חזקות כדי לשחק ואתה חייב לשמור על הצ'יפים שלך ולנצל את העמדות שלך, אם לא דחפו לפניך ואתה בעמדה מאוחרת, תדחוף ברוב המקרים. מקרים שעדיף להמנע מדחיפה, זה אם אתה ביגסטאק ויש לך מעלה 15-16BB ואחרייך יש גם ביגסטאק אז עדיף לעשות רייס של 3BB. בכל אופן, בשלבים האלה, הפוסישן יותר חשוב מהקלפים ואתה צריך לדעת לנצל את העמדות שלך.

למעלה