בעיה בשיעורי הבית.

בעיה בשיעורי הבית.

היום התחלנו ללמוד של משוואת הS.U.V.A.T. s = displacement u = initial velocity v = final velocity a = acceleration t = time ישנן משוואות 4 משוואות. אני לא מניח שמישהו שלא יודע אותן כבר יוכל לעזור לי אבל הנה הן בכל מקרה: v = u + at s = ut + 1/2at-Squared s = (u+v):2 x t v-Squared = u-Squared + 2as אלה המשוואות. הנה השאלה: A little boy goes with his parents to the eifel tower, which is 300m high. But then he slips on a banana skin and falls over the side. How much time has he got to live? טרגדיה. זה גם אומר שהacceleration בנפילה חופשית תהיה תמיד בערך 10m/s-squared. בגלל הגרביטציה. לי יצא 77.5 שניות. אני ממש לא בטוח שזה נכון, לכן פניתי אליכם. תודה על העזרה! =)

אחמס1

New member
אמנם טעית אבל באופן מוזר בדיוק בפקטור 10

כלומר כנראה חישבת טוב ומשום מה הכפלת בסוף ב-10. דרך החישוב: הגובה נתון ע"י המשוואה:
y = H - ½g·t²​
מציבים y=0 (פגיעה באדמה) ו-H=300 (גובה המגדל). ומקבלים (t=sqrt(60 שזה 7.75 שניות.

נסיתי שוב וזה עדיין 77.5

כי: v-squared = 0-squared+2x10x300 ו 2x10x300 זה 6,000, אז v-Squared = 6,000 ואז עשיתי שורש של 6,000 וזה יוצא 77.5 ?

maverick 42

New member
לא ממש התעמקתי

אבל החישוב שלך לא נותן את המהירות הסופית? הרי חיפשת זמן... (t)

וואלה צודק, מסתבר ש...

גם אני לא התעמקתי בזה מספיק חחח... אז רגע, לא ממש הבנתי איך הגעת לתוצאה? y מייצג את v, נכון? הfinal velocity. H מייצג את u שזה המרחק של הנפילה - 300. g מייצג את a, ההאצה? t מייצג זמן. אוקי... מה זה t=sqrt(60) איך הגעת לזה, מאיפה ה-q צץ?

אחמס1

New member
...

תתעמק בנוסחה שכתבתי לנפילה החפשית. שים לב שיש שם חצי g ולא 2g כמו שמאיזושהי סיבה החלטת. sqrt = square root

עדיין לא הבנתי מה זה g =\

מרגיש אידיוט לגמרי... ומאיפה הנוסחא הזאת? כי הייתי אמור לעשות את זה רק לפי הנוסחאות שרשמתי אז אין לי מושג...

pelegs

New member
קצת סדר

בהינתן מצב בו על גוף פועלת תאוצה קבועה a, והוא היה בזמן ההתחלתי בנקודה x0 ובמהירות v0, המיקום שלו בכל זמן t יתואר ע"י:
x(t) = x0+v0*t+(1/2)*(a*t^2)​
(למה? ככה. אם תרצה הסבר מפורט ופורמלי יותר, אתה מוזמן לבקש
) אם אנו רוצים לדעת כמה זמן לקח לגוף לעבור מרחק מסוים, y, תחת תנאי ההתחלה כי בזמן t=0 הוא היה במהירות 0, ופועלת עליו תאוצה קבועה לכל אוך התנועה - a, נציב את y ב x(t), נציב x0=0 (כדי ש"ספירת המרחק" שלנו תתחיל מהנקודה 0), וכן v0=0, נעביר אגפים ונמצא את t:
y=(1/2)*a*t^2 ==> t = sqrt(y/2a)​
תאוצת הנפילה החופשית היא תמיד g (תוצאה שגלילאו גליליי הגיע אליה עוד לפני מציאת חוקי הכבידה של ניוטון), ולכן, אם תציב g במקום a, ואת הגובה של מגדל אייפל , h, במקום y, תמצא את הזמן שיקח ליליד ליפול.

טוב הצלחתי:

s=300 u=0 v=? a=10 t=? v^2=u^2+2as v^2=0^2+2*10*300 (see, it's 3000*2) v^2=6000 v=77.45 v=u+at at=v-u t=(v-u):a t=77.5:10 t=7.75s The boy has 7.75s to live =(

תאוצת הכובד היא g כלומר,

הנוסחה מתארת תאוצה כלשהי a. בבעיות של נפילה חפשית מתקיים שהתאוצה שווה לתאוצת הכובד a=g=10m/s^2

למעלה