בעיה בשיתוף אינטרנט

בעיה בשיתוף אינטרנט

התקינו אצלנו תקשורת בין שני מחשבים עם שיתוף אינטרנט המחשב הראשי מחובר עם adsl באמצעות תוכנת פרוקסי הרשת עובדת תקין הבעיה עם השיתוף המחשב השני מסוגל אך ורק להיכנס לדפי אינטרנט ולא ניתן לעשות איתו דבר נוסף. למשל אין אפשרות להתקשר ל ICQ, AudioGalaxy או ליצור תקשורת עבור משחקים מקוונים האם זה המצב הרגיל כאשר יש שיתוף אינטרנט? או שניתן ליצור תיקשורת מלאה לאינטרנט גם במחשב השני שאיננו מחובר ישירות ל ADSL? מי שמבין בנושא אנא הציעו מה ניתן לעשות

אמיר ט

New member
הבעיה בלשון השאלה

אתה לא יכול לעבוד על תוכנות אלו מסיבה פשוטה PROXY. אני מניח שהוא מוגדר לעבוד רק לדפי אינטרנט כלומר פורט 80. בכל מקרה, מגרסא 98SE של חלונות ישנו רכיב ICS. Internet Connection Sharing מומלץ ביותר להשתמש בו, והוא גם יפתור לך את הבעיה כי הוא משתמש בטכנולוגית NAT. לפי דעתי זה גם יקל על המחשב שמחובר פיזית ל ADSL. ודבר נוסף, תוכנת פרוקסי בד"כ צריכה רישום בעוד ש ICS היא של מיקרוסופט ובאה בחינם עם החלונות. אמיר.

פרטים נוספים

המחשב שמחובר ל ADSL הוא Win2000 המחשב השני WinME Loc אין לי כאן בעיה של SE אינני יודע למה הטכנאי התקין Proxy ואני מפחד לשנות כדי שלא ישתבש הכל. האם עצם קיומו של הפרוקסי מגביל את סוגי הפעילות באינטרנט?

מיצו

New member
רעם, מה שאתה רוצה לעשות ניתן

לביצוע בכמה דרכים. אני לא אשפוך את כל הסחורה כאן, אבל בעיקרון המנגנון של ICS שהוצע הוא אכן עדיף למי שלא מבין שום דבר ברשתות. למה אני אומר את זה? כי מי שמבין יודע מיד שמה ש- ICS עושה זה אמנם לשתף אינטרנט אבל במחי יד הורס את כל הגדרות הרשת, אם יש כאלה. לכן לך הפיתרון של ICS נראה עדיף. אבל את אותו דבר ניתן לעשות גם עם תוכנת פרוקסי טובה. לא יודע איזו יש לך (אולי תפרט?) אבל זו בטח רק בעיה בהגדרה של הפרוקסי. כן. ניתן ליצור תקשורת מלאה לאינטרנט, והכל תלוי בהגדרות הפרוקסי. תן פרטים ונוכל לעזור. שם התוכנה יהיה התחלה טובה...

פרטים נוספים

שם התוכנה WinProxy צירפתי את קובץ ה Readme שלה. אם צריך עוד פרטים אנא הודיעני. תודה על ההיענות.

מיצו

New member
אתה יכול לקרוא עוד על התוכנה

בדף התמיכה שלהם. תנסה ואם לא תצליח, שלך הודעה. אני ממליץ להשתמש בתוכנה אחרת כי זו לא מי יודע מה. היא אמנם תעשה את העבודה אבל לא משהו.

איך אני ממשיך?

תוכנה זו "לא יודע מה" - יש משהו טוב יותר? (רצוי חינמי). ובקשר לבעיה - למה פעולות מסויימות אינן עובדות (ראה הודעתי הראשונה)? האם אפשר לשנות משהו בהגדרות כדי שגם המחשב השני יוכל לפעול כמו זה שמחובר ל ADSL ???

philips

New member
שים לב..

1. תוכנת WIBPROXY היא מצויינת ואין צורך להחליפה...דרך אגב היא ממש לא חינם..כך שהסר דאגה זו מליבך... אינני יודע בדיוק מה לשנות בשביל AUDIOGALAXY , אבל לבטח ישנה שם אופציה שתאפשר לו לעבוד מול פרוקסי (אולי באמצעות SOCKS או דומיו) אם קיימת אופצייה ל SOCKS , הפעל אותה , ובתפריט SETTINGS-PROTOCOLS של WINPROXY סמן V ליד SOCKS... זה אמור לטפל בבעייה.. 2. ל ICQ בטוח יש אפשרות לעבוד מול פרוקסי או לעבור דרך HTTP על מנת ל"עקוף" מכשולים אילו ואחרים... כך שפשוט חפש ב ICQ עד שתמצא... (יתכן שגם כאן SOCKS הוא הפיתרון..) חשוב לדעת!! ----------- כשאתה משנה הגדרות אלו , במידה ואין לך תוכנת FIREWALL מותקנת, אתה עלול ליצור פירצות אבטחה במחשב שלך .בעייתי אם הנך מחובר בחיבור מהיר... ראה הוזהרת..
ובהצלחה..

למעלה