בעיה בתחזוק מכונה....

Fine Schmecher

New member
בעיה בתחזוק מכונה....

אהלן כולם :]

אז אחרי הפסקה לא קצרה בכלל אליה יצאה המכונה שלי (גאג'יה קלאסיק, כפרה עליה), בגלל נסיבות כאלו ואחרות, החלטתי להחזיר אותה לשירות.
היא היתה באחסון משהו כמו חצי שנה, לאחר שניקיתי אותה בצורה בסיסית וכמובן ייבשתי היטב.

כעת, כשהוצאתי אותה רציתי לנקות אותה בצורה יסודית.
אז פירקתי את המסננת שבראש (אותה מחזיק בורג קטן אחד), ואז התחלתי לפרק את הראש כולו (מה שמוחזק בשני ברגי אלן). נעזוב את זה ששחקתי מפתח בנסיון להוציא את הברגים, והצלחתי לבסוף לחלץ אותם והם עכשיו רוחצים ב WD-40.
הבעיה היא שאינני מצליח לחלץ את הראש עצמו. אני לא רוצה להשתמש בכוח עם מברג מחשש לפגוע בחלקים, ואינני רוצה להעביר במכונה מסיר אבנית מבלי להסיר את הראש כי אני פוחד שגושי אבנית ולכלוך יחסמו את מעבר המים.

ודבר נוסף וקצת קשור -
האם מומלץ לפרק את המטחנה שלי (אסקסו מיני) על מנת לנקות אותה, או האם להשאיר זאת למקצוען? (כסף קצת לחוץ כרגע, ואני מאוד טוב בלפרק ולהרכיב דברים...)
או שמא לא צריך בכלל להכנס לרזולוציות ניקיון כאלו במכונה ביתית?

תודה!

dudi4321

Active member
לפני הפירוק של הראש

תעשה ניקוי אבנית פנימי עם חומר תואם למכונה שלך. חומצת לימון או חומצה מומלצת לפי הדף הוראות.
&nbsp
נסה תהליך כזה.
טחן גרגרי אורז. לא שניסיתי אבל כתוב איפה שהוא שזה מנקה את המגרסה והסכינים.
גם פרוק וניקוי (ואפילו השחזה של מקצוען) לא תזיק. לרשום מספר הסיבובים כשאתה פותח.

blzvi

Active member
הערה קטנה ,לא כל אורז

אורז שמוגדר "מוכן בין רגע " אם יש מוצר כזה בישראל.
כנראה אורז שכבר רוכך .

|הדגש|בשום פנים ואופן לא!!|סדגש| לנקות מטחנה עם אורז!!!

ראשית, אין שום צורך אמיתי לנקות מטחנה, זו אגדה ועיסוק מיותר, יתרה מזאת לאסקסו יש גיר שגלגל השיניים שבו עשוי טפלון ואם תכניס אורז, בגלל היעדר תנופה, המטחנה תתקע וגלגל השינים יהרס!
אל תנקה את המטחנה הזו בשום אופן!!! החלטת להיות בכל זאת אסיר של אגדות מטופשות של הום בריסטה? קלה חומוס כמו שאתה קולה קפה, וטחן חומוס קלוי, החומוס היבש יספח אליו שמנים של קפה וילכוד שארי קפה מגובש... שוב פעולה מיותרת, אבל אם אתה חפץ בלעשות נזקים שיפרנסו אותי בעתיד... יאללה, לך על זה

&nbsp
לגבי הפלאנצ', מברג ארוך, הפעל מנוף בין טבעת האחיזה של ידית החליטה , לבין הפלאנץ' וחלץ אותו. אין סיבה שיגרם נזק, ואם יגרם... יש לך שתי ידיים שמאליות

blzvi

Active member
אני הדגשתי

לא מדובר באורז מצוי ,מדובר באורז בין רגע.
מוצר שאני לא מכיר בארץ ,כנראה אורז שעבר תהליך ראשוני של ריכוך .

גם האורז בן רגע...

הוא עדיין קשנה מאוד, קשה בטירוף מידי עבור אסקסו אי מיני ויגרום למטחנה הזו נזק יקר!

למעלה