בעיה בתנועה מעגלית

YaronStar

New member
בעיה בתנועה מעגלית

מעקם כביש שרדיוסו 150 מ מוגבה בזווית הנכונה למהירות של 15 מ/ש. אם מכונית נוסעת במעקם במהירות 30 מ/ש, מהו מקדם החיכוך המינימלי הדרוש בין הצמיגים והכביש כדי שהמכונית לא תחליק? בנסיוני לתקל את הבעיה - ראשונה וידאתי את הזווית שאמורה להתקבל ואז השתמשתי בחוק השני של ניוטון וקבעתי שצריך להתקיים: NSin8.696+(mu)N=(m*30²)/150 mu הוא מקדם החיכוך N הוא הכח הנורמלי המעלות ב Deg (בשיעור קרוב). לאחר פיתוח של המשוואה הגעתי לכדי mu≈0.46 התשובה בספר לא תואמת, כמובן, את הצפי שלי. מישהו יכול בבקשה להעמיד אותי על טעותי? תודה מראש

טל ר

New member
הטעות

בצד שמאל של המשוואה שמת את mu*N, אולם בדיוק כמו שהכוח הנורמלי אינו פועל כלפי מעלה (ולכן הכפלת אותו ב-sin alpha במקום להתעלם ממנו כליל, כפי שהיית עושה לולא היה מעקם), גם החיכוך אינו פועל במאוזן...

YaronStar

New member
אני חושב שהבנתי, אבל עדיין לא יוצלח

תודה טל, אבל אני חושב שאני לא יורד לשורש העניין, אחרי הכל. החלפתי את הביטוי muN ב muNcos8.696 וביצעתי את הפעולות לפישוט ועדיין מתקבל לי לבסוף 0.473 בקירוב, ושוב, לא כפי שכתוב בספר. האם ביכולתו של מישהו להעלות פתרון מלא לבעיה הזו, למען אצליח להבין את ההשלכות של פעולה כזו על הרכב ואדע לתקל בעיות דומות דוגמאת זו בעתיד? תודה מראש,

YaronStar

New member
הסתבכתי../images/Emo122.gif

בבקשה, אם מישהו יכול לרשום תשובה מפורטת, מצטער. תודה, על כל פנים,

למעלה