בעיה בתפיסה מרחבית

spidergirl

New member
בעיה בתפיסה מרחבית

יש לי בעיה בלשרטט גרפים לפי נתונים. אין לי בעיה להגיע לנתונים אלגברית אבל לשרטט הרבה פונקציות ביחד ולהחליף בסדר של הצירים, למשל, זה ממש קשה לי. כמובן שאם אני רואה את הפתרון (שמישהו אחר שירטט) זה ברור לי לחלוטין. יש דרך לעקוף את הליקוי הזה? בתודה מראש,

דליה.ד

New member
אוללה..."התקלת" אותי...../images/Emo8.gif

אני חושבת שהפטנט הוא ארגון, התארגנות ו"רה אורגניזציה". חשוב לעבוד צעד צעד ולהפעיל מנגוני בדיקה עצמית לאורך כל בניית הגראף. נורא קשה להסביר דרך הרשת...

איפה בדיוק הבעיה?

בפונקציה בודדת: בחישוב הנקודות המיוחדות של הפונקציה? בסימון הנקודות המיוחדות על הגרף? בחישוב ערכי הביניים בין נקודות אלה? או בסימון ערכי הביניים על הגרף? אולי בצירוף פונקציות? בכל מקרה, החישוב אמור לקדום לסימון. האם את יכולה לתת דוגמא לפונקציה בעייתית ולמקום בו נתקעת בסימונה על הגרף?

איפה בדיוק הבעיה?

בפונקציה בודדת: בחישוב הנקודות המיוחדות של הפונקציה? בסימון הנקודות המיוחדות על הגרף? בחישוב ערכי הביניים בין נקודות אלה? או בסימון ערכי הביניים על הגרף? אולי בצירוף פונקציות? בכל מקרה, החישוב אמור לקדום לסימון. האם את יכולה לתת דוגמא לפונקציה בעייתית ולמקום בו נתקעת בסימונה על הגרף?

spidergirl

New member
תודה לכל המגיבים

יש לי פונקציות בעייתיות: חשב את השטח בכלוא בין: y=2/x y=3/x y=x/2 y=x/3 אני מצליחה לחשב אלגברית שנק' המפגש הן 2,3 ושורש 6 (עבור x>0) ולא מצליחה להבין גרפית למה יש רק 3 נק' ואני בטוחה שזה משהו פשוט ואם אני אראה בשרטוט זה יהיה ברור לגמרי. בעיה טכנית אחרת זה לשרטט גם אחרי זאני מבינה אבל זה כבר ליקוי אחר...

זאת אומרת שאינך מתמודדת עם השאלה

הסמויה ונגשת ישר אל האלה הגלויה. לפני שמבינים את הגרף יש לעשות חקירת פונקציה קטנה לכל אחת מהפונקציות. יש אנשים שאת החקירונת הזו עושים באינסטינקט ויש כאלה שעושים אותה כמו כל חקירת פונקציה.

יונה שו

New member
'תרשמתי מהתשובה...

אני לא מבינה כלום בשאלה גלויה וסמויה. יכול להסביר מה זה ????

כבר הומלץ לי פעם להחליף את חמיצר ;)

השאלה הגלויה: מה השתח הכלוא בין הגרפים של שתי הפונקציות? השאלה הסמויה: איך נראים הגרפים של שתי הפונקציות? על 'השאלה הסמויה' עונים באינסטינקט או בחקירת פונקציה קצרה על דף הטיוטה.

spidergirl

New member
אבל עידו

אני מצליחה לצייר כל אחת מהפונקציות, אין בעיה עם זה, וברור לי שזה מה שצריך לעשות לפני שפותרים, אבל למה יש רק 3 נק' חיתוך ( למשל, במקרה הזה) זה לא מסתדר לי גרפית, ושרטטתי נכון, כולל הפונקציות המתעגלות. (אני מרגישה שאני לא מצליחה להסביר את הבעיה במדויק) תודה על נסיונות הסיוע.

למעלה