בעיה בתפיסה...

בעיה בתפיסה...

לא שיש לי בעיה שחרדים הולכים לסרט. זה לא דבר חדש. במלחה יש יותר דתיים מחילונים. אבל האשה הזו הולכת עם כיסוי ראש. הכיסוי הזה זה בגלל שמבחינתה הפיאה זה דבר משוקץ! בתור פרענקית הראש שלה אומר שאין הבדל בין שיער לפיאה! או אולי יותר מיזה תטען ``יש נשים שהפיאה עוד יותר יפה מהשיער הרגיל``. אני לא נכנס כרגע לפולמוס ההלכתי כרגע, אלא על קו החשיבה. והוא כך מסתבר ישר כמו מגדל פיזה. אגב, היא גם הייתה בלי גרביים, אבל העיקר שהיא בלי פיאה.

odery

New member
היא מזרוחניקית(שה` יחזירותה בתשובה)

כך שגם אם היתה שכנזיה היא היתה מכסה כך את ראשה.ובא תספר מה אתה,שחור כיפה עשית שם?

היא חרדית.

בעלה היה ליידה נראה כדוס לכל דבר. איך את מנחשת שאני שחור כיפה? אני כן, אבל אני לא משקר את עצמי. אני זן חרדי לא מצוי למקרה שלא ידעת. אגב, אם ממש תרצי לדעת איך הסרט יש בקורת בפורום סרטים וקולנוע.

odery

New member
סתם ניחשתי לגבי הצבע

ולגבי הביקורת-מעדיפה את שלך,ירא שמים שיתחשב ברמה הרוחנית שלי.

לב אiהב

New member
כמה נשים עם מטפחת חרדיות ראית שם?!

מי יותר מסוגלת להכנס לקולנוע ולמקומות מהסוג הזה?אשה עם פאה או עם מטפחת? אשה עם מטפחת יותר מתביישת מחמת המטפחת שבראשה.גם בקוי מהדרין בדר``כ הפורצות את הגדר ומתיישבות ב``עזרת גברים`` אלו נשים עם פיאה.הנשים עם מטפחת מתביישות יותר בדר``כ.בלי להכנס לפולמוס ההלכתי,ההשקפתי בנוגע לכסוי הראש הראוי,כמו שכתבת.בקשר לאשה שראית,אני לא חושב שאשה חרדית תלך בלא גרבים,בפרט שהיא עם מטפחת,אז כנראה שהיא מזרוחניקית ובקשר לבעלה,אולי הוא מתחרד.

טל 31 נ

New member
אני גם נוטה להאמין שהיא מהסוג שבא

מהדתי לאומי וגלש לחרדי....הלבוש שתיארת משקף הרבה בנות מהמגזר הזה...(מגזר הבניים עד ש...) יכול להיות שבעלה אכן חרדי מלידה...והיא מתחזקת (מה קרה? לא מתיישב לך בראש? רק שתדע שזה קיים) מה שאני לא מבינה למה שמת את הדגש עליה ולא עליו?? בגלל המטפחת??? והוא מה? כפה שחורה כמוך? זן נדיר? שמחליק בעיניים?....עליו לא שמת דגש כי אותו אתה מבין (הוא בעצם הראי שלך) אבל אותה?...שומו משמים איך ייתכן בת ישראל כשרה!!!....סיימתי את טענתי להיום...הנאשם יכול לרדת מדוכן העדים.

odery

New member
אה,עוד משו

לכל אחד יש חולשות,דברים שאיתם הוא מחליט לא להתמודד,או משאיר אתזה להמשך החיים.גיליתי שלכל מגזר יש את ה``מומר לדבר עברה`` שלו.

בת תורה

New member
לב

כל אחד ורמת הנסיונות שלו.ישנן כאלה שפאה אצלם זה לא נסיון אלא פשוט מאליו. ודברים אחרים שאצל אשתך זה יהרג ואל יעבור זה נסיון אצלם... ובאמת לב,כל עוד אינך מושלם בקטע של החרדיות שלך (קולנוע,אוי גוואלד)אל לך להעביר ביקורת על חרדים אחרים.

אם החלטת לתת לו מוסר זו זכותך, אבל

סתם לידיעתך - 1) מי שהולכת אם פאה כי לפי הרבנים שהיא בררה אצלם זה מותר - זה לא נקרא נסיון. 2) לדעתי אין הבדל בין לראות סרט בבית לבין קולנוע, ואל תגידי לי חילול ה' כי חילוני שרואה חרדי בקולנוע לא רואה בזה בעיה כי מבחינתו אין בסרטים בעיה, אבל אם חרדי רואה? אני לא חושבת שקיים חילול ה' כשחרדי רואה חרדי הולך לקולנוע. (ולא, אני לא חושבת שזה ראוי ללכת לקולנוע).

בת תורה

New member
אז לידיעתך.אני גרה בעיר חילונית

ואני כן שומעת ביקורות על הדתיים ה``מזויפים`` כהגדרתם המגיעים לקולנוע.. *בענין הפאה התכוונתי לאלה שרבותיהם אוסרים.

למה את מערבבת בין נושאים?

הנושא הוא לא אם אסור או לא ללכת לקולנוע, ולא אם אסור או מותר ללכת בפיאה. רק שתאמיני לי שאם היא הייתה בפיאה (בלי גרביים) לא הייתי מניד עפעף. רק הראש הזה שהולך עם כיסוי כ``אידאולגיה הלכתית`` אז משו בראש שלו עקום שהוא עושה את הדברים האלה. ולרוב זה יקרה לפרענקים.

יותר גרוע, משתכנז..

לא כאן ולא כאן.. מנסה ללקק לאשכנזים בו בזמן שהספרדים דורכים עליו..

odery

New member
אם המצולמת בגבה

היא הנשוא,אז סמוך עלי שהיא חובשת גם פאה,פשוט יותר נח מטפחת,ויש לי מספיק חברות מהסמינר עם פאות עותקות נשימה שתצאנה סתם עם מטפחת ככה,מילא אז זו היתה קשירה של מתנחלות או של פרענקיות...

למעלה