בעיה בתריס גולל, מודל 48.

volfson

New member
בעיה בתריס גולל, מודל 48.

אני גר בבית ישן (מלפני מלחמת העולם) ויש לי בעיה עם התריס הגולל (נגלל?). אחרי ששיחקתי קצת כדי לפתור בעיה קודמת הגעתי למצב בו: - כל התריס לא בתוך המסילה, אלא פרוס לתוך החדר (התושבת של התריס מעל החלון פתוחה ודרכה עובר התריס פנימה). - יש כמות קטנה של רצועה על גבי הגליל, כלומר: אם מושכים את הרצועה כדי להחזיר את התריס למקומו, אחרי חצי סיבוב כל הרצועה נמשכת ולא ניתן להעלות את התריס יותר. תוצאה : התריס תקוע בחוץ. מה עושים ? תודה - הדייר התקוע.

יש מצב להחליף תריס?

כלומר, האם הבית שלך וההחלטה היא שלך בנוגע לתריס? יש לי ידיד שמטפל בתריסים, אבל אפילו בתריסים משנות השיבעים הוא כבר לא מתעסק, אלא ממליץ להחליף.

קשכפית

New member
התשובה בגוף השאלה

לא הדירה שלך, בעל הדירה צריך לתקן את התריס נקודה. לא כך??

לא גולל ולא נגלל...../images/Emo8.gif

השם הוא- תריס גלילה. ועכשיו לעצם הבעייה שביושן התריס מקורה ובעל הבית ששלו הבעייה פשוט מנסה דרכך להחיות מי שכבר ז"ל. עלות החלפת שלבי פלסטיק כולל אולי רצועה היא מזערית ביחס לשכר הדירה שאתה משלם, והמשכיר צריך להתרגל לתת תמורה עבור האגרה.
ד"א, הרצועה לא קצרה אם לא נקרעה ושירתה קודם בנאמנות. סביר שנתכנסה בחלקה על התוף הקפיצי ובחלקה על ה´ואל´ שבארגז התריס..... למה לא נונים לבעלי מקצוע פרנסה?

פונים לבעל הבית, או....

שלא מתקנים.... או שנהיים פראייר נוסף במדינה ומזמינים איש מקצוע על חשבונך.

yuda11

New member
קצת מסובך

א. שחרר את הרצועה מהתוף , קרוב למדי שיש צורך להחליפה, בהנחה שהיא תקינה המשך. ב. גלגל את התריס כולו על הציר אם יש מעצור בשלב האחרון - הסר אותו ג. השחל את 3 השלבים הראשונים לתוך המסילה והתקן מעצור לשלב האחרון ד. על מנת שהשלבים לא ירדו למטה מכח הגרביטציה תקע מברג בין המסגרת העליונה והשלב שמעליו ה. משוך בעדינות את הרצועה השחל אותה למקומה ולפף ליפוף אחד על התוף וחבר אותה לתוף באמצעות בורג עגינה ו. שחרר את הברג ובדוק אם התריס יורד בצורה תקינה

shalvale

New member
תזמין מתקן תריסים

מן הסתם אצלך מדובר בתריסי עץ (כך ייצרו במלחמת העולם...) והם כבדים מאוד. יתכן שברגע שתתחיל להתעסק יותר מדי איתם, הם פשוט יתפרקו ויפלו. כל חנות שמוכרת תריסים תוכל לבוא, לקחת מדידות, ולהרכיב תוך 1-2 שעות תריס חדש - עשוי מפלסטיק קל! והעלות היא על המשכיר, היות ואני מניחה שלא עשית שימוש חורג בתריס. מדובר בבלאי סביר מאוד. זה בדיוק אותו מצב לו היתה מתחילה לך נזילה בקיר - בעל הבית היה צריך לתקן.

למעלה