בעיה ב- SCAN DISK

deep ocean

New member
בעיה ב- SCAN DISK

נתקלתי היום בבעיה עד עכשיו לא קרתה לי. באתי לעשות scan disk לכונן c וזה כל הזמן כותב לי הודעה שהמחשב לא יכול לעשות את זה, כי אין מספיק זיכרון פנוי בשביל התהליך הזה. הנקודה היא כזאת- לכוננים אחרים D ו- E אני כן מצליחה לעשות scan disk (קניתי עוד הארד דיסק שהוא C , ו- D ו E זה ההארד דיסק הישן שהטכנאי מחשב חילק לי אותו לשניים) אני אפנה אליו אחרי החג במידה והבעייה לא תיפתר אבל יש לכם רעיון? תודה מיכל

deep ocean

New member
אני בחורה. ושאלה לגבי המצב בטוח

תזכיר לי איך מגיעים ל- SAFE MODE אם אני זוכרת נכון אז ברגע שהמחשב לוחצים על משהו או מכניסיפם דיסקט של האתחול טוב ממש לא זוכרת ראיתי פשוט פעם מישהו עושה את זה ולי אף פעם לא היה צורך לעשות זאת תודה :) מיכל

nfs

New member
מצב בטוח !!?

לבחורה שלום . או.קיי ראשית כל ה SAFE MODE נועד לעבודה במצב בו ה מע´ הפעלה לא עובדת כנדרש או בכלל לא , בקיצור אפשרות לסדר / לשקם את המצב . לוחצים F8 .

jcs

New member
פתרון

כמו שנאמר יש להיכנס ב SAFE MODE וזאת את עושה על ידי לחיצה על מקש F8 בזמן העלת המחשב (ללחוץ כמה פעמיים ) יש לבחור בהפשרות המתאימה כלומר SAFE MODE לאחר שהמחשב עלה יש למחוק את כל קבצי ה TEMP הקיימם כלומר יש לעשות חיפוש של TMP.* לאחר שהמחשב מצא את כל הקבצים הללו יש לעמוד על הראשוןלסמנו וללחוץ על CTRL+A כל הרשומות ישומנו ונלחץ DEL ונמחק אותם לאחר מכן נסמן את סל המיחזור וננקה ממנו את כל הקבצים שנמחקו לאחר מכן יש ללחוץ על הלחצן הימיני של העכבר על ה סל מיחזור ולהיכנס ל PROPERTIS שלו ולסמן אותו על שני אחוז וזאת על מנת שלא היתפוס סתם מקון מה HARD DISK יש ללוץ לאחר מכן OK ולאחר מכן להריץ את סריקת הדיסק ורצוי גם איחוי דיסק

deep ocean

New member
עשיתי את כל מה שהנחת אותי

וקודם כל תודה :) זה עדיין לא עזר-זה אמר לי שאין מספיק זיכרון לעשות SCAN DISK אוקיי, אני אלך לטכנאי כשיגמר החג יש לך רעיון אחר?
מיכל

IBZ

New member
-->

לווינדוס 98 יש בעיה ב H.D גדולים מ-8-ג´יגה עם גודל קלסטר קטן מ- 8KB,אין הרבה מה שתוכלי לעשות חוץ מהמרה של גודל הקלסטר בעזרת תוכנה כדוגמת PQMAGIC ,או אפשרות אחרת היא להוריד גרסת הדגמה של תוכנה כדוגמת NORTON UTILITIES שיש לה תוכנות סריקה ואיחוי הרבה יותר טובים מהתוכנות של הווינדוס

deep ocean

New member
יש לי WINDOWS XP

שאני מתכוונת לשים היום זה יכול לעזור? (כי כרגע באמת יש לי WINDOWS 98 על המחשב...

gadi_f

New member
עזבי שטויות...

כנסי למצב DOS לוחצים על F8 כשהוידוס עולה, בוחרים את command prompt... נראה לי שזה מספר 5 , אחרי שאת מגיעה לשורה <:c תכתבי scandisk אם יעבוד סבבה, אם לא, כנסי לתוך ספריית הwundows ושם לספריית command ותנסי להריץ משם. בהצלחה

deep ocean

New member
אוקיי ישנה התקדמות בהבהרת הבעיה

זה כתב לי: scandusk is unable to check a drive because tehre is no extended memory driver loaded on your computer to check thos drive, make sute that you have a HIMEME.sys file on this disk אוקיי איך נעלם לי הקובץ הזה... אני מניחה שאפשר להוריד אותו מהאינטרנט רק אין לי מושג לאיפה סתם לתיקייה WINDOWS? תודה בכל אופן עד עכשיו :) מיכל

gadi_f

New member
ok....

וה windows עולה בסדר בלי himem.sys? בכל זאת, תנסי לשים אותו בתוך התיקיה של ה windows וגם (מה שנראה לי יותר הגיוני) תשימי אותו ב C (בלי שום תיקיה) ותנסי להריץ בהצלחה!

deep ocean

New member
שידרגתי את מערכת ההפעלה ל

WINDOWS XP וכרגע אני בכלל לא רואה את האופציה לעשות SCAN DISK זה אמור להיות איפשהו איך אני יכולה להפעיל את האופציה מבלי ללכת ל- PROGRAMS וכו´? שוב ללכת ל-SAFE MODE PROMPT ONLY ולכתוב SCAN DISK?

siftach

New member
בטח שיש ב-XP

כפתור ימני על הדיסק בחרי ב-Properties בתפריט בחרי בלשונית Tools לחצי על Check Now אם תבחרי תיקון שגיאות אוטומטי, תאלצי להפעיל מחדש את המחשב. אז אל תבחרי אלא אם באמת יש לך בעיה בדיסק.

deep ocean

New member
הכל הסתדר

עשיתי SCAN DISK לכל הכוננים מעניין שבמערכת ההפעלה הקודמת זה באמת לא התאפשר לי תודה לכל מי שעזר :) מיכל

esti_prikit

New member
מיכל, שימי לב לתוכנות הרקע

תוודאי שכל תוכנות הרקע מכובות לפני סריקת הדיסק (CTRL+ALT+DEL)ולכבות את הכל חוץ מ internat ו explorer חלק מבעיות הסריקה קורות בגלל תוכנות פועלות ברקע.

למעלה