בעיה ב-SIT (למי שמכיר...)

Fred Bear

New member
בעיה ב-SIT (למי שמכיר...)

לא יודע ממש אם להגדיר את זה כחידה... ואין כאן תשובה מוחלטת (יכולות להיות כל מיני תשובות)... למי שמכיר את השיטה, אז יש לעשות פה שימוש בכלי של שבירת הסימטריה... אולי תוכלו לעזור לי? "לאחר שצדים סרטנים משאירים אותם בים כדי לשמור על טריותם. הסרטנים מושמים בכלוב מתכתי בקרקעית הים. מקום הכלוב מסומן באמצעות מצוף הקשור בחבל אל הכלוב. מכיוון שעומק המים במקום בו משאירים את הכלוב אינו ידוע מראש, משתמשים בחבל ארוך שמתאים למקום העמוק ביותר הצפוי. לעיתים קרובות הדייגים לא מוצאים את הכלוב כי שאריות החבל מתחככים בכלוב המתכתי, נקרעים, והמצוף נעלם עם זרמי המים . הוצע להשתמש בחבל קל מהמים כדי ששאריות החבל יצופו על פני המים. גם פתרון זה לא היה מושלם כי ספינות דיג רבות הסתבכו בחבל." מה הפיתרון?

inbal76

New member
ניסיון חלקי

כיוון שאמרת שבירת סימטריה, נראה לי שהרעיון הוא שהחבל יהיה כולו מתוח במים, כלומר שאם הוא ארוך יותר מהעומק הנדרש אז הוא יהיה מתוח באלכסון, כך שלא יהיו "שאריות" חבל והמצוף יהיה לא בהכרח מעל הכלוב בדיוק אלא במרחק מסוים. בשביל זה צריך איכשהו שהמצוף ישאף להתרחק ככל האפשר מהכלוב. השאלה היא איך. הייתי אומרת מגנט (הפוך) אבל כיוון שמדובר במים וכן במרחקים גדולים יחסית לא נראה לי שזה יעבוד (או שאני טועה?).

Fred Bear

New member
אין לי מושג מה התשובה... אבל...

הכיוון שיש לי הוא יחסית באותו איזור (שהחבל יהיה מתוח)... למתקן גלגלת על המצוף שתגלגל סביבה את כל שאריות החוט (כמו ברצועות הנמתחות של כלבים) ואז לא משנה מה יהיה העומק - החבל תמיד יהיה מתוח... כרגע זה השלב שאני מחפש חורים ברעיון הזה (ויכול להיות שאין...) אבל בכל מקרה אני פתוח לרעיונות נוספים... תודה על הניסיון...

למעלה