בעיה בword

brigit

New member
בעיה בword

כשאני לוחצת על הפקודה "פתח" המחשב אומר לי ש"אין די זיכרון או שטח דיסק להשלים את הפעולה" ולא נותן לי לעבוד - מה עושים?????

יש כמה אפשרויות:

1. לסגור את כל התוכנות שפועלות ברקע. 2. להסיר את התוכנות שאתה ממש לא משתמש בהם. ככה לא תתקל בבעיה זו.

qazqaz

New member
סביר להניח שאין לך מקום במחיצה

שבה מתוקנים הוינדוס והאופיס (בדר"כ C). צריכים להיות לפחות 100-200 MB פנויים, כדי שוינדוס עצמו יפעל כהלכה, לא רק וורד. אם אכן זה המצב, ואם יש לך מחיצות נוספות - נסי להעביר (הסרה והתקנה) כמה מהתוכנות למחיצה אחרת, כדי לפנות מקום. או, שתנקי קצת, כמו שהציעה ק´ דיסני: העבירי את כל מה שאפשר למחיצה אחרת, או אם אין מחיצה אחרת - מחקי את כל מה שאפשר לוותר עליו, כדי ליצור 150MB פנויים.

maayanye

New member
יש לי גם כזו בעיה, ויש לי המון מקום

גם לי יש את אותה בעיה, כמו שכתבו, וזה רושם לי רק בוורד (לא באקסל או משהוא אחר). חוץ מזה, בדקתי את המחיצה ויש לי 6.26 GB פנויים! ניראה לי שזה מספיק... למשהוא יש רעיון מה לעשות? גמר חתימה טובה. מעין.

qazqaz

New member
להגדיל את הזיכרון הוירטואלי

אם יש מספיק מקום בהארדיסק, כנראה שצריך להגדיל את הזיכרון הוירטואלי. בוינדוס 2000 מגיעים אליו ע"י קליק ימני על המחשב שלי,פרפורמנס, אדוואנסד, צ´יינג - ולשנות ל-200MB . זה אמור להספיק בהחלט. בוינדוס 98 אין לי מושג איפה זה נמצא, אבל אני מניח שבאותו מקום, פחות או יותר. זיכרון וירטואלי הוא חלק מההארדיסק (לכן הצעתי לוודא שיש מספיק מקום פנוי) שוינדוס משתמש בו בתור זיכרון מערכת, כדי להגדיל (וירטואלית, ומכאן שמו...) את הזיכרון של המחשב. יישומים כבדים כמו וורד, למשל, לפעמים אינם מסתפקים בזיכרון הרגיל כשהם עובדים, והם פונים לזיכרון הוירטואלי, אם הוא קטן מידי, או תפוס ע"י יישומים אחרים - מקבלים את הודעת השגיאה הנ"ל. יישומים כמו דפדפן, וורד, תוכנות גרפיות ועוד, זקוקים, נניח, ל-50MB זיכרון כל אחד, ומכיון שלרובנו אין 512MB של זיכרון במחשב - וינדוס יודע לפנות אל ההארדיסק ולהשתמש בו כדי להשלים את החסר. זו גם הסיבה שכאשר יש כמה יישומים גדולים שפתוחים במקביל - הם עולים לאט מאשר בדר"כ, כיון שוינדוס קורא אותם מההארדיסק (מהזיכרון הוירטואלי) ולא מהזיכרון הרגיל.

maayanye

New member
לשנות הגדרות זיכרון וירטואלי?

קודם כל תודה על התגובה. שנית, כרגע הגדרת הזיכרון הוירטואלי שלי מכוונת על: "ניהול הגדרות הזיכרון הוירטואלי ע"י ווינדוס (מומלץ)". השאלה שלי, האם כדאי לי לשנות את ההגדרות האלו (למרות שהמערכת ממליצה שלא), ואם כן, איזה מספרים להגדיר בתור מינימום ומקסימום? תודה, וגמר חתימה טובה. מעין

למעלה