בעיה - דחוף

בעיה - דחוף

שלום. אני עושה שיפוץ בדירה שכורה . לאחר מיקום האמבטיה הבנתי כי הייתי רוצה אותה במקום אחר. שינוי עולה הרבה כסף. כמה אלפי שקלים. ומצד שני - אני מרגישה כי לא אוכל לחיות עם זה . הנושא מפעיל אצלי מטענים רגשיים ואני בכיוון להיות אובססיבית בעניין. איני רוצה לחיות בדירה שבה אני חושת כל הזמן על כך שאני לא מרוצה . אני בלופ. בן זוגי ואני בריב . האם יש רך חדשה שאוכל להתמודד עם הנושא? זזה דחוף כי כל יום שעובר דברים מתקבעים והשינוי עולה יותר כסף.

פוליאנה יקרה,

לפי מה שהבנתי, את ובן-זוגך עושים שיפוץ בדירה שכורה ולאחר שכבר מיקמתם את האמבטיה, הבנת כי את רוצה אותה במקום אחר- שינוי הכרוך בהוצאות כספיות גבוהות, שבן-זוגך אינו מוכן להן. את טוענת כי את מרגישה שלא תוכלי לחיות עם מיקומה הנוכחי של האמבטיה- האם באמת אינך יכולה? אני מציעה לך לרשום בפנייך (או כאן, בפורום) את הסיבות לכך שאינך יכולה לחיות עם מיקומה הנוכחי של האמבטיה. לאחר שתרשמי את הסיבות, נסי (או כאן- ביחד אתנו) לראות עד-כמה הסיבות הללו אכן תקפות ועומדות במבחן השכל הישר. נסי לבחון כיצד את יכולה להשיב עליהן, במטרה לפוגג את תקפותן המוחלטת. המטרה היא לבדוק האם באמת "אינך יכולה" או שמא היית מעדיפה אחרת, אך תוכלי להסתדר גם עם המציאות כפי שהיא כעת- מיקומה הנוכחי של האמבטיה. ועוד, מדובר בשירה שכורה. אם אני מניחה נכון, הרי שאין זו הדירה בה יתקבעו חייכם המשותפים. משמע, מדובר בשהות זמנית באותו המקום. מהו המחיר שנראה לך הולם ומתאים לשלם עבור שינוי מקומה הנוכחי של האמבטיה- הוצאות כספיות גבוהות? מחיר היחסים עם בן-זוגך? איזה מחיר אינך מוכנה לשלם...? כפי שאת יודעת (כתבת לי, בזמנו, כי קראת את המאמר שלי על עיוותים קוגניטיביים) האופן בו אנו רואים את המציאות וחושבים עליה, משפיע על האופן בו אנו מרגישים ביחס אליה. אני מאמינה כי לאחר שתבחני שוב את תקפות דברייך ביחס לכך שאינך יכולה, תשתנה גם הרגשתך ואף האובססיביות שאת מתחילה לפתח כלפי הנושא. בהצלחה, גילת

פירוט.

שלום. קודם כל. תודה על התשובה המהירה . הדירה אמנם שכורה אך אנחנו גרים בה כעשר שנים , וסביר שנגור בה עוד כמה שנים. ולכן התחלנו בשיפוץ. בן זוגי טוען , שאם הדבר יעשה אותי מאושרת , הוא מוכן לשדלם כל סכום שנדרש . אך זה גורם לי להרגיש כמו קפריזית , שמוכנים לעשות הכל כדי שתהיה מבסוטה. זו לא תחושה טובה . בנתיים הם מתקדמים בעבודה , ולכן אני צריכה להחליט מה דעתי ולעמוד מאחורי זה עד יום ראשון בבוקר. הם כבר ריצפו , ולכן אני מניחה שהעבודה תהיה לעשות מהתחלה . למה איני יכולה ? 1. כי זה פשוט לא תואם את הרצון שדלי, זה גרם לי תחושה של חוסר שליטה , ושהדבר אינו שלי. 2. כן, הסיבה שמיקמנו אותה איפה שמיקמנו אותה הייתה כסף. ורצון של בן זוגי. 3. זה כאילו לוקחים ממני את הדבר היחיד שהוא שלי בעולם- ומחליטים עליו. כרגע זה מרגש כמו סיטואציה שבה אני אפסיד בכל מקרה - כך אני לאא אהיה מרוצה וכך אני אחשוב על הכסף. יש משהו בי שמאמין כי לעשץת מה שאתה רוצה גם אם זה אומר הרבה כסף, חוסך הרבה כסף לאחר מכן- לפסכולוגית שלי , למשל שאיתה אני אנתח שעות "למה לא עשית מה שאני רוצה ". אני מבינה שאם אהי שלמהעם זה - באמת . אז לא מש איכפת לי . ברור שאוכל לחיות עם זה , חיתי עם אמבטיה מכוערת שנים. והסתדרתי. זה לא היה נורא . במקרה הזה איני יודעת אם זה הרודן הפנימי ,אני רוצה שכך זה יהיה ולכן זה יהיה " או פשט רצון אמיתי שאני צריכה להשלים עם המחיר שלו- כסף ועוד כמה ימי באלגן בדירה - שאני מניחה שגם הם תורים לתחושת החוסר יציבות והבילבול. כרע זה מרגיש כמו התמוטטות עצבים. אני הרוסה . ואין לי אנרגיה להחליט את שאר ההחלטות - מטבח, מנורות צבעים. הכל נראה כמו משהו שאני לא רוצה ל היו חלק ממנו .אני במצוקה . אני מנסה לבדוק את ההרגשה שלי - שאיני יכולה . אבל זה משטלט עליי . וחלק מהעניין הוא ז - אני יודעת שנגור בדירה כמה שנים. ובן זוגי מתייחס לזה כדירה שכורה . ואין לו עניין להוציא עליה הרבה . מה שכן, הוא אמר שאם אהיה מבסוטית , אבל באמת , הוא מוכן לשלם. יש חלק שבי שמפחד שעכדיו במשך שנים אתעסק בזה . אולי כדאי לשנות ולגמור הכל עכשיו? מה זה "להסתדר עם המציאות?" . אני לא מבינה את זה . אפשר הרי להסתדר עם הכל- ולהיות עצובים מבפנים. תודה .

שאלות נוספות ונקודות למחשבה

ראשית, אשרייך שיש לך בן-זוג שאוהב אותך ומוכן "לעשות הכל" בכדי שתהיי שבעת-רצון ומאושרת. זכית במתנה יקרת-ערך! יחד עם זאת, את טוענת כי "זה גורם לי להרגיש כמו קפריזית , שמוכנים לעשות הכל כדי שתהיה מבסוטה. זו לא תחושה טובה". אני בהחלט מבינה ללבך... אמרי נא, מהן הסיבות שכל-כך חשוב לך שהאמבטיה תהייה ממוקמת במקום אחר מזה בו היא ממוקמת כעת? אני מציעה לך לרשום את הסיבות הללו ולהתעמת איתן במלוא הכנות: האם הן, אכן כל-כך חשובות לך? שמחתי לקרוא את דבריך: "ברור שאוכל לחיות עם זה , חיתי עם אמבטיה מכוערת שנים. והסתדרתי. זה לא היה נורא". אם-כן, אני מניחה שתוכלי להסתדר היטב גם עם מיקומה של האמבטיה החדשה. מדברייך, אני מבינה כי האמבטיה החדשה היא כבר שיפור גדול לעומת האמבטיה הקודמת, עמה חיית בשלום משך שנים. אם כן, האם תסכימי אתי כי הצלחנו להפטר בהצלחה מהקביעה: "אני לא יכולה"? אני מתרשמת שאכן כן. כעת, העלית נקודות חדשות: 1. "כי זה פשוט לא תואם את הרצון שלי, זה גרם לי תחושה של חוסר שליטה , ושהדבר אינו שלי". האם העובדה שמיקומה הנוכחי של האמבטיה אינו תואם את ההעדפה שלך, פירושו ש"הדבר" אינו שלך? מדוע? האם מיקומה של האמבטיה משנה את אופן בעלותך עליה? האם תחושת שליטה במצב מותנית בכך שהדברים יתקיימו בדיוק לפי הרצון המקורי שלנו? את יודעת, כאשר אדם מחליט לשנות את דעתו או מחליט להתפשר, מתוך שיקול דעת, הוא נמצא בשליטה מלאה- הרי זוהי החלטה שלו, מתוך שיקול דעת שלו, לוותר או להתפשר. מתוך דברייך אני דוקא מתרשמת כי השליטה המלאה במצב נמצאת בידייך שלך- בסופו של דבר יתבצע רצונך- בין אם מדובר בשינוי מיקומה של האמבטיה, ובין אם מדובר במוכנות להסתדר עם מיקומה הנוכחי (מה שהבנתי מדברייך שאינו נורא בכלל)- שהרי בן-זוגך הבהיר לך כי יעשה הכל למען אושרך. כלומר- גם התפשרות מבחינתך על המצב הקיים, יתבצע מתוך שליטה מלאה במצב. 2. "הסיבה שמיקמנו אותה איפה שמיקמנו אותה הייתה כסף. ורצון של בן זוגי". אינני יודעת עד כמה העניין הכספי מהווה עבורכם שיקול, אך מדברייך אני מבינה כי זה היה אחד השיקולים של שניכם ("מיקמנו") במיקום הנוכחי שלה האמבטיה- הכסף ורצונו של בן-זוגך. את מתארת את בן-זוגך כמי שמוכן לעשות הכל למענך- האם רצונו שלו נחשב אף-הוא בעיניך? האם, למען רצונו, שיקוליו ואושרו את מוכנה לקחת את השליטה במצב בידייך ולהחליט להתפשר עמו בעניין הזה? כאשר את המחליטה להתפשר, הפשרה נעשית מתוך שליטה מלאה שלך במצב ומתוך עמדת כוח- בידייך היה הכוח להחליט, הדבר ישאר כפי שהוא בשל החלטתך שלך (שנובעת מתוך אהבתך לבן-זוגך והתחשבות גם ברצונותיו). 3. "זה כאילו לוקחים ממני את הדבר היחיד שהוא שלי בעולם- ומחליטים עליו". האם את מבחינה בעיוותים הקוגניטיביים שבדברייך אלה...? האם האמבטיה הזו היא אכן הדבר היחיד שהוא שלך בעולם? האם מלבדה אין לך דבר? האם את יכולה לחשוב על רשימה של דברים חשובים נוספים שקיימים בעולמך, מלבד האמבטיה? ושוב, במקרה שלך, למזלך, את היא זו המחליטה- הרי בסופו של דבר רצונך הוא שיתבצע. 4. "כרגע זה מרגיש כמו סיטואציה שבה אני אפסיד בכל מקרה - כך אני לא אהיה מרוצה וכך אני אחשוב על הכסף". כלומר, לדברייך, בכל מקרה לא תהיי מרוצה- בין אם כך ובין אם אחרת. האם הידיעה שאת עושה כעת פשרה- מתוך בחירה שלך ושליטה מלאה במצב- למען בן-זוגך, וגם חוסכת כסף שתוכלו להוציא על השיפוצים האחרים בבית, יכולה לשפר את הרגשתך? אינני מבינה מה הצורך לנתח עם הפסיכולוגית (שעות???) מדוע לא עשית מה שרצית. זה באמת יכול לתסכל...
לדעתי, הכוח האמיתי שלנו הוא לא בכך שתמיד נעשה את מה שהעדפנו מלכתחילה. הכוח האמיתי שלנו, כבני-אדם, הוא בכך שנהיה מסוגלים לבחון את העדפותינו מול העדפותיהם של אחרים (במיוחד אם אלו הם היקרים לנו); להחליט, במקרים מסויימים, להתפשר; להפעיל שיקול-דעת מחודש ולשנות את דעתנו, אם הגענו לתובנה חדשה, שונה, באשר למצב; לעמוד על דעתנו- אם הדבר עקרוני וברור לנו כי זוהי הדרך היחידה האפשרית והנכונה וכך הלאה. בכל אחת מההחלטות הללו אנו שולטים במצב, בהיותינו אלה הבוחרים כיצד לנהוג- פשרה, שינוי דעה או עמידה על דעתנו. את מספרת כי בפנייך עוד החלטות נוספות וחשובות: מטבח, מנורות, צבעים... דמייני בעיני רוחך את המטבח שאת רוצה, המנורות שהיית רוצה לתלות בביתך והצבעים שייטיבו אתך ויתנו לך תחושה טובה בביתך. גשי למלאכה בשמחה ובציפייה. באשר לתחושת חוסר היציבות והבילבול- האם יש מקום אחר בו את יכולה לשהות עד שהשיפוצים יסתיימו? אם כן, יתכן והדבר יקל עלייך מבחינה רגשית. באשר לשאלתך אודות האמירה: "להסתדר עם המציאות". כאשר אנו לוקחים החלטה (כזו או אחרת) מתוך שיקול דעת, תחושת שליטה במצב ואהבה לאחר- לא תמיד אנו מרוצים בכל מאת האחוזים, אך אנו שלמים יותר עם החלטתנו, שלא בהכרח עולה בקנה אחד עם העדפתנו הראשונה. זה נקרא "להסתדר עם המציאות"- לחיות עמה בשלום ובהשלמה. מקווה שתרמתי לך נקודות מחשבה נוספות. אשמח לשמוע מה החלטת, בסופו של דבר, ומהי הרגשתך עקב כך. יום נהדר, גילת

המן תודה ותשובה .

תחושת שליטה מלאה במצב הא אכן המפתח פה , ולכל מה שקורה אטייתי בחיים כרגע. קודם כל למעשה , כבר החלטתי שימשיכו בעבדה באמבטיה כמו שהיא . אני לקחתי לעצמי את הסוף שבוע כדי לחשוב על זהלעומק. כי הדבר מאוד מטריד אותי- אני מתעוררת באמצע הלילה , ומוטרדת מאוד . קבעתי לי את מחר כדד ליין סופי להחבטות והתעסקות בעניין הזה . אם הם צריכים לשנות - שיעשו את זה וזה בטח יעלה כבר יתר מהמחיר המקורי שהציעעו . ואם לא - כמו שאמרת את זה אני בהחלט מחפש את תחושת הבחירה שלי והשליטה במצב . זה לאשונה במשך חיינו המשותפים שאני לוקחת בחירות גדולות ביחס לחיים של שנינו. אני רואה את המתנה שניתנה לי בעניין הזה. לשות את מה שאני רוצה . בקשר לרצון המקורי זאת בדיוק הבעיה - האם, כאדם , כל הבחירות המקוריות הן לא הבחירות הנכונות. האם ברגע שאני מתפשרת אני לא עושה נזק לעצמי- לא סתם דיברתי על שעות שיחות אצל הפסיכולוגית זה מה שאני עושה אצלהנה כעת - מדברת איתה על החלטה אחרת שגויה שהחלטתי בנוגע לעבודה נראתה לי טעות. בנתיים אני ובן זוגי מדברים על זה - והוא עדיין אומר שהוא חושב שככה עדיף- כמו שעכשיו. אבל שהוא מוכן לשנות עבורי. אולי אני חפשת בעצם שיורידו אות מהעץ שעליתי :"ככה אני חושבת שזה יפה , וזהו" כרגע אני מרגישה קורבן של הסיטואצה - של בן הזוג שלי. של הכסף. של הקרבלן שיעשה פרצוף. אני משום מה לא יודעת איך לקחת את הענינים לידים ולתפוס שליטה במצב . זו נראית לי הזדמנות שאולי א תחזר- לקחת אחריות על מצב שבו אני נמצאת בצורה מלאה . ושאני צריכה לתפוס את ההזדמנות הזאת . מי יודע מתי היא תגיע עוד פעם? בן זוגי התמרמר על השיפוץ ועל הכסף. ובאמת כדי לרצת אותו, שירגיש שהוא שותף, נתיי לו לבחור מה יקרה בעצם- . אנ נורא מפחדת להתעסק בזה לנצח. אנימעוניינת להחזיר לעצמי את תחושת השליטה . גם מאוד מתסכל אותי הדרך בה בחרתי להתעסק: לדבר עם חברים ולתת לאחרחם לתת לי עצות . כאילו נראה לי שהדרך היחידה בה ארגיש שאני שולט ת על המצב היא דרך השינוי. אם יש דרך אחרת - אשמח לדעת עליה . להחזיר את תחושת השליטה ולא משנה מה היא המציאות- זה משהו שהייתי שמחה לדעת איך עושים.

mormorto3

New member
עצה שלי

נסי לענות לשאלות הבאות באופן אינטואטיבי: האם החליטו בשבילך דבריים בחיים? האם הרגשת שלקחו ממך את השליטה אי פעם בחייך ? כמה פעמים החליטו בעבורך דברים ? כמה פעמים חשת את אותן התחושות שאת חשה כיום כל פעם שעולה בך תחושת החוסר שליטה נסי לומר לעצמך - מה שאני מרגישה כעת כבר לא רלוונטי, התחושות האלו שייכות לעבר הן לא יעזרו לי אפילו במאום ברגע הזה ואני במקום חזק ומתקדם הרבה יותר ממה שהייתי כשהרגשתי תחושות אלה בעבר.

פאולינה יקרה

"תחושת שליטה" כשמה כן היא- רק תחושה. את תחושי תחושת שליטה במצב ברגע שתביני- גם באופן שכלי וגם באופן רגשי- שכל החלטה שלך, תהא אשר תהא (כפי שאף ציינתי בדבריי הקודמים) מעידה על-כך שאת שולטת במצב. וכן- גם אם תחליטי להרפות מרצונך הראשוני. את שואלת האם כל הבחירות המקוריות אינן בהכרח הבחירות הנכונות. ובכן, חד-משמעית לא. לעתים הבחירות המקוריות שלנו אכן מוכיחות את עצמן, אך בהרבה מאד פעמים אנו משנים את דעתנו ובוחרים אחרת- זוהי גדולתנו כבני-אדם: היכולת לבחור תמיד מחדש. ראי כמה זוגות מתגרשים; כמה אנשים פוצחים בקריירה שניה, לאחר שעזבו מקום עבודה; כמה אנשים חוזרים לחנות ומחליפים בגד שקנו. אנשים כל הזמן משנים את דעתם ובוחרים אחרת- לא זו בלבד שאין הדבר מצביע על חולשה אלא נהפוך הוא- הדבר מראה על כוחם ועצמתם ושליטתם בחייהם- הם מסוגלים לשנות את דעתם ולבחור את מה שנכון יותר עבורם. גם את, אם תחליטי להתפשר, להתחשב ברצונו של בן-זוגך ובשיקולים הכספיים- לא זו בלבד שלא תהיה זו חולשה, אלא תהיה זו גדלות נפש, של מי שמסוגלת גם לרדת מהעץ הגבוה עליו טיפסה, להפעיל שיקול דעת מחודש ואף לבחור אחרת (למרות הרצון הראשוני). את טוענת: "זו נראית לי הזדמנות שאולי לא תחזור- לקחת אחריות על מצב שבו אני נמצאת בצורה מלאה. ושאני צריכה לתפוס את ההזדמנות הזאת. מי יודע מתי היא תגיע עוד פעם?"- מדוע זוהי, לדעתך, הזדמנות שלא תחזור? ראשית, עדיין יש לכם לא מעט דברים בבית שעליכם להחליט לגביהם (ציינת מטבח, מנורות צבע). שנית- האם באמת לא יהיו לך עוד הזדמנויות בחיים להפגין שליטה במצב? שוב אפנה אותך לרשום בפנייך: באילו עוד סיטואציות בחייך את עשויה להתקל במצב בו תוכלי "לשלוט במצב"- מניחה שתמצאי לא מעט שכאלה... אגב, מהו מקומו של בן-זוגך בפרוייקט המשותף שלכם? האם לא זהו המקום דוקא לשליטה משותפת במצב? מה דעתך? אינני סבורה שאת קורבן של הסיטואציה. אני מאמינה כי נתנה לך כאן הזדמנות פז להביט מהי באמת שליטה במצב. אני מאמינה כי מהמקרה הזה תוכלי להשליך גם לסיטואציות אחרות בחייך, בהן את מבקשת להיות בשליטה מלאה. כאמור, לטעמי שליטה במצב היא כאשר את מבצעת בחירה- בין אם זוהי החלטתך הראשונית או החלטה אחרת, שלקחת כתוצאה משיקול דעת מחודש והתחשבות בנסיבות. אגב, כאדם שמרגיש שיש לו שליטה רבה מאד בחייו, אני משנה את דעותיי והחלטותיי לא מעט, כאשר אני מוצאת שהנסיבות מצדיקות זאת. הרי איננו יודעי-כל, ולעתים שיקולים מסויימים נסתרים מעיננו. כאשר אנו נוכחים שכך הוא הדבר- מדוע שלא נשנה את דעתנו והחלטותינו בהתאם?! באשר לשיחותייך עם הפסיכולוגית באשר להחלטה השגויה, לטעמך שעשית בעבודה: אני מאמינה שאדם בד"כ כלל בוחר באפשרות שנראית לו הטובה ביותר בכל סיטואציה נתונה. אם כן, חשבי לעצמך מה היו הסיבות לכך שבחרת את אותה הבחירה? מדוע הן היו נכונות לאותו הזמן? מה השתנה שגרם לך לחשוב שהחלטתך היתה שגויה? כיצד את יכולה, כעת, לבחור אחרת, תוך מזעור נזקים? יש עוד שאלות רבות ואחרות שניתן לשאול, כדי לקדם אותך אל עבר הרגשה טובה ונינוחה יותר עם עצמך. מנסה לעשות כמיטב יכולתי במסגרת המגבילה של פורום... לגבי התייעצות עם אחרים- זה נפלא! אחרים יכולים להאיר עבורינו נקודות שלא חשבנו עליהן, שעל-פיהן נוכל לשכלל את שיקול דעתינו והחלטותינו. רק אדם חזק באמת מסוגל לאפשר לעצמו לפנות לקבלת עצה ועזרה מן הזולת. נראה כי את חזקה יותר ממה שאת מדמה לעצמך. ערב נהדר, גילת

mormorto3

New member
אולי זו לא האמבטיה אלא

תחושה של בושה כאילו את עשית טעות במיקום האמבטיה וכעת את מודה ואת מפחדת, מפחדת ממשהו לא פיזי כמו משהו רגשי שיבוא כתוצאה מלפעול לגבי השינוי במחשבתך. אולי זה מזכיר לך שבעברך כל פעם ששינית את דעתך לאנשים סביבך לא הייתה סבלנות להתייחס אלייך וכעת את חוששת לשנות את דעתך בגלל זה. אם אני בכיוון אני אשמח לדעת כדי שאוכל לייעץ לך יותר טוב.

אולי

אולי. זו תחושת בושה . אני מפחדת ממשהו רגשי שיפעל אם לא אעשה מ שאני רוצה : מרמור ואדישות. אנשים מתיייחסים - אך מתייחסים להתלבטויות שלי כאל מחלה . מה שגורם לי להרגיש בושה שאני חופרת בכל דבר כל כך הרבה. ובעיקר קשה להתחיליט בלחץ של זמן - מהיום למחר. זה קשה לי בטירוף אני נוטה להיסגר ולומר "מה זה משנה בכלל?" . בינינו , אף אחד לא יכול להבין דבר כזה . למ ה משהו כזה מצדיק כל כך הרבה מחשבה וכסף. גם חלק שבי לא. אבל חלק אחר - מרגיש שרק כך אוכל להתקיים. רקק אם אני מחליטה ומבצעת ה שאני רוצה בלבד. תחושת עוצמה לעמת פאסיוויות- ואולי העצמה הזאת מזויפת ? מודה לכולם על ההתייחסות ז הצלה בשבילי שיש עם מי לדבר בלי להרגיש אשם.

mormorto3

New member
אפשר לנבור המון והמון ברגשות שלנו ובעבר

אך יש אסכולות שטוענות שזה כלל לא מועיל. בכל אופן אנסה להיות ממוקד. חשוב שתביני שמרמור ואדישות לא מופיעים סתם, מרמור זה תופעה של חוסר אונים ואדישות היא השלמה עם חוסר האונים. המחלה עצמה היא בתחושה שלך של בושה לנוכח הרגשות האלה. האם תוכלי "להרשות" (באמת כך) לעצמך לחוש את חוסר האונים והאדישות כשאת חשה אותם ? האם תוכלי לזהות שבעצם אין שום סיבה נוכחית לקיומם ברגע הזה ? אם כן, תוכלי לנפץ אותם כאילו לא היו ולתת ליצירתיות ולחופש שלך להתפרץ כאילו היית אדם חדש. ואז, בסופו של דבר, האמבטייה תהיה מונחת בדיוק במקום שבו היא צריכה להיות.

רבותי, פוליאנה יקרה- לא מתפשרים על אמבטיה

תראי, לא האמנתי שאכתוב במוצאי שבת על אמבטיה ומיקומה אך המציאות חזקה מכל דמיון, והדיון המצוין שהתפתח חרג מגבולות האמבטיה. בניגוד לתגובות המאוד חכמות, רציונליוות ושקולות שקיבלת, בעיקר מגילת, אני מייחס לאמבטיה חשיבות רבה וחושב שיעלה כמה שיעלה, שכולם יעשו פרצופים כמה שיעשו (בעיקר הקבלן)- אל תוותרי על המיקום שלה. אלה הטעמים שהביאו אותי להמלצה זו: 1. ארכימדס גילה את תגליתו המפורסמת (שעצם שמושקע במים דוחה כמות מים הזהה לנפח שלו) בזמן ששהה באמבטיה. בטוחני כי אילו היה מוטרד ממיקומה של האמבטיה שלו לא היה נינוח ולא היה מגלה את תגליתו וצועק אאוריקה! אאוריקה! 2. רציונליות לא יכולה ואסור שתתגבר על השריטות שלנו בקלות רבה מדי. יש לך "שריטת אמבטיה"? אז לכי איתה. את השינוי הרציונלי והדיבור החכם יותר עם עצמך תעשי אחר כך ושלא בכפוף לתחושת תבוסה. 2א. אני חושב שלשריטות שלנו ולצורך בשליטה יש סיבות עמוקות (שאינן מודעות לנו הרבה פעמים). לכן עמדות חכמות (באמת חכמות) בעד הוויתור, בעד "לא חשוב", בעד יאללה תזרמי, אינן תופסות באמת מפני שלא בוצע פה חקר שריטות שמתבקש לעשות. 3. מיקום של אמבטיה זו בכלל לא שאלה טפשיתמ ולא עניין של מה בכך. השיקול היחיד נגד עמדתך, חוץ מהכסף, הוא "לא נעים". לא נעים מבן הזוג, לא נעים מהקבלן, לא נעים מאשתו של הקבלן. אל תתני ללא נעים לקבוע לך. 4. כסף בא וכסף הולך. את אלפיים-שלושת אלפים השקלים "שתבזבזי" על הזזת האמבטיה תחסכי במקומות אחרים. אני סומך עלייך שתקחי אחריות בעניין זה. לסיכום: למרות ההלצה של סעיף 1 - אני ממש בעד שתלכי עם השריטה, האובססיה, צורך השליטה ומה שזה לא יהיה. בקיצור, שהאמבטיה ואת תתחברו (תרתי משמע)! איתך ישראל שורק

mormorto3

New member
ישראל שורק היקר,

אם היית מקשיב היית רואה שפוליאנה עצמה תוהה שמא שינוי המיקום של האמבטיה יועיל. זאת אומרת, האם היית רוצה שפוליאנה תחזור לפה בעוד שבוע תספר שהאמבטייה אמנם שינתה מיקום אך כעת היא כועסת על עצמה ועוד יותר מבולבלת מכיום? לא יודע איך הייתה השבת שלך אבל אני חושב שתהיות מיקום אמבטיה לא מפרסמים בפורום ייעוץ פילוסופי אלא אם כן דורשים משהו קצת מעבר. לשון ההלצה שלך אולי נראית מקובלת עלייך כרגע אך אולי בשעה אחרת תביט שוב במה שנאמר בדיון הזה ותסיק אחרת. בסעיף 2א הצגת את עמדת ה"יאללה תזרמי" כעמדה שאינה תופסת אך האם זו לא גישתך? הכל ברוח טובה ובעיקר בשביל לעזור לפוליאנה שלנו :)

שלום למורמורטו3 החביב באדם

אמבטיה זה עניין רציני. כל עניין שמישהו מעלה זה עניין רציני. המסר האחרון שלך שאליו אני מגיב כעת נראה לי מתנשא ויהיר, הגם שיהירות זו והתנשאות אינם מאפיינים אותך. א. מה זה "אם היית מקשיב". אתה מייחס לי חוסר הקשבה? רק מפני שדחיתי את עמדתך והמלצתי "ללכת עם השריטה"? ב. אתה מספר לי מה מפרסמים בפורום יעוץ פילוסופי? אתה מלמד אותי אם דורשים משהו מעבר או לא? ואתה חושב שנתת עצה ממשית שהיא "מעבר"? כנראה לא פגשת אנשים שמשקפים מבוכה עמוקה מימיך. ג. לשון ההלצה שלי נראית לך בעייתית? אם כן אמור במפורש ותסביר. אם לא מוטב שלא תאמר דבר. כאשר היא (כלומר ההלצה) עטופה בחיבה ובדברי אמת- נראה לי שהיא נעימה לעינו של מבקש העצה ואין בה משום פגיעה. מכל מקום אופן ההטפה היהיר שהיצגת לעיל נראה לי מיותר ואשמח אם להבא תימנע מהטפת מוסר. ד. גישתי היא לא "יאללה תזרמי" אלא בדיוק להפך. לכי נגד הזרם (גם של בן זוגך, גם של הקבלן, גם של מרבית התגובות בפורום).

mormorto3

New member
ביאור דברים.

צר לי אך לא הייתה שום כוונה של יהירות והתנשאות בהודעותי. ייתכן שפירשתי את העדפתך של תגובות גילת כעקיצה אישית לכובד הראש שהטלתי בסוגיית האמבטייה של פוליאנה. אני חושב שכשבאמת רוצים לייעץ משהו למישהו לא מחפשים להתנגח בדרכו של אדם אחר בטח שלא בפומבי ובצורה עוקצנית. אני מבין שבסופו של דבר (ע"פ ד') אנחנו בעצם מייצגים גישות שונות. בעיניי פתיחת מכתבך ב"לא האמנתי שאכתוב במוצאי שבת על אמבטיה ומיקומה" נראתה בעיניי כבאה מתוך מקום של הוצאת קיטור ומתוך נקודת מבט שהדיון התדרדר למקום בזוי. צר לי אך אולי יש לי בעיות עם אנשי סמכות (אפילו אם הם מנהלים של פורום) וייתכן שלא פירשתי אותך כלל נכונה. אשמח לביאור שאוכל לשפר את הבנתי בהמשך ולזהות את הטעויות שלי. (גם אני במקום של למידה) נ.ב בכל אופן סעיף ב' של תגובתך האחרונה נראה לי קצת כירידה לפסים אישיים. שוב אשמח לביאור.

אני מבין

כעת אני רואה איפה היתה אי- ההבנה מלכתחילה. לא התכוונתי לייחס לתגובותיה של גילת מידה גדולה יותר של תבונה מאשר לתגובותיך. אכן, ככה זה נקרא ואני מתנצל אם נפגעת. גילת כתבה בעניין זה המון, השקיעה הרבה, קיבלה פידבק חם ולפיכך חשבתי שאין זה ראוי להציע כיוון חלופי לשיחה מבלי שאודה שאכן גישתה מלאת טעם ותבונה. אך כזו ממש (מלאת טעם ותבונה) היא גישתך שלך בעניין זה ובעניינים אחרים. אתה עצמך, אף שהגעת אל הפורום "לא מזמן", מתבלט לא רק בישירות, ובאמפתיה אלא גם במידה רבה של כנות ופתיחות. הסמכות שלי בפורום מינהלית בלבד. הערותיי בסעיף ב כבסעיפים אחרים היו תגובה לנימה שקלטתי של top-down, בהערותיך. מבחינתי מוטב לסמן את ההתכתשות הזאת כתולדת אי הבנה מצערת (והרי מרבית סכסוכיהם של בני האדם אינם אלא הסלמתן של אי-הבנות). איתך ישראל

לישראל שלום.,

קודם כל אני מודה לך על תגובתך . זה בדיוק מה שרציתי לשמוע. באיזשהוא מקום ועכשיו ששמעתי את זה אמרתי לעצמי - האם זה באמת כל כך חשוב .. מה גם שהתיקון הוא לא אלפיים שקלים אלא כ8000 ש"ח בערך. בקיצור , לבן זוגי זה חשוב .לי זה גם. הוא מוכן להתפשר . אולי יש אופציה שלישית, טובה יותר . היא עולה פחות והיא זאת שהתחילה את כל הסיפור. כרגע , אני עדיין לא יודעת מה לעשות . העובדים שמים קרמיקות ואני מבולבלת . אני חשבת שאתה צודק בכך שזה חשוב להחזיר את תחושת השליטה . ואף אחד ל הבין את זה חוץ ממך אז אני מודה לך על כך . אני שואלת את עצמי האם אני יכולה ליישם את תחושת השליטה במקום יותר קטן. האם זה יספק אותי .? את זה אני לא יודעת כי נכנסתי לתוך הבלבול עמוק וכבר שכחתי את הרצון המקורי מה הוטא היה . בניים הם בנים. עובדים ואני מסתכלת על זה . ולא יודעת ולא יודעת . יש מצב שאבחר באופציה השלישית . היותר זולה . שלך עירית

ועוד דבר..לכל המגיבים הנהדרים שפינו קצת מהזמן

..כדי להתעסק בי. ראיתי את השירשור של התגובות. אני קודם כל מודה לכל מי שמתעניין בי. וכן, ישראל צודק כל דבר שמישהו מביא לדיון הוא חשוב כי הוא חשוב לו. וזה חשוב לי אולי בגלל שאני משועממת אבל אולי לא אולי זה פשוט חשוב . התגובות השנות עזרו לי להסתכל על הדברים מזוית שונה וכולן היו חשובות מועילות . לפעמים זה חשוב מה התהליך שעוברים עם הדברים , ולווא דווקא התוצאה . והתהליך חשיבה פה היה נכון מכל כיוון. בכל אופן , אני בהחלט מסכימה עם דבר אחד : שכסף זה רק כסף כמובן שלא מדובר פה במליונים שאין לי. לפעמים בנטיייה לחסוך כמה מאות שקלים אנחנו מפצים עצמנו עם דברים אחרים שעולים הרבה יותר בסוף. זה הדבר העיקרי שאני מנסה להסתכל עליו ולשאל את עצמי .כי זה נרא לי הדבר החשוב . אני יודעת מנסיון שכשלא עשיתי מה שרציתי - הפיצוי היה יקר , כי הבור שנפער היה כל כך גדול שהייתי חייבת למלות אותו בהרבה . בנוסף יש לי אישיו עם כסף. מכיוון שאני פרילנסרית ובן זוגי הוא המפרנס העיקרי אני נוטה לחסוך על עצמי רבות בדברים מסוימים כמו בגדים- שלא כל כך איכפת לי אבל לפעמים הרבה יותר , ולפעמים זה פשוט לא קשור לכלום. זה סין למצוא חן ע"י חסכנות וע"י כך לפצות את הבן זוג על כך שאני לא מביאה פרנסה גדולה . עוד פעם- אין טענות מאף אחד לגבי זה . זה הכל בפנים. לכן, אני מנסה לשים לזה קץ , כאן, בסיפור הזה . לא לפצות , לא להיות קורבן, אלא להחליט שאני יותר לא עושה שיקולים כלכליים ולא מנסה לפצות על כך שאני לא מרוויחה מספיק.אני מאמינה שלפעמיםאפשר באקט אחד - לסגור משהו. ואז אני שואלת את עצמי , כמובן, ם הגעתי למסקנות האלו ולהבנות האלו- האם זה א מספיק ? האם אני צריכה לממש אותם ? או מספיק שראיתי את המקור והבעיה , ואני מעכשיו מודעת יותר ללמה קורים דברים. יש פה כמובן שאלה של זמן- זמן שאנחנו לא ממש מתפקרדים כי אנחנו חיים בבאלאגן. אני רוצה לומר שמה שנכתב פה על תחושת חוסר אונים והמרמור והאדישות - הוא נכון מאוד . הן לא רלונטיות יותר לחיים שחלי . זה נפסק כאן מבחינתי, יהיה מה שלא יהיה מיקום האמבטיה .איך אני עושה את זה לעאזאזל?

למעלה