בעיה דחופה בנושא פזילה

טוב

New member
בעיה דחופה בנושא פזילה

שלום לכולם. אני זקוקה לעזרה שלכם, מנסיונכם האישי(אם ישנו). הבת שלי נגה, בת 4 חודשים, פוזלת. לקחנו אותה לפני חודשיים לרופא עיניים, והוא אמר שזה בסדר. אבל אנחנו ראינו שזה לא בסדר, וגם במשפחה של בעלי יש כמה וכמה פוזלים, אז לקחנו אותה לרופאה מומחית בקפלן לסדרה שלמה של בדיקות, ביום חמישי שעבר, והיא אמרה שבאמת יש לה בעיה, וצריך ניתוח. היא אמרה לנו לשים לה רטיה שעה ביום, כל פעם על עין אחרת (היא לא פוזלת בעין ספציפית, אלא בשתיהן), ולחזור עוד חודש לביקורת. את הניתוח היא אמרה שנעשה בגיל 6-7 חודשים. אני רוצה לשאול אם מישהו\מישהי התנסה בנושא, ויודע אם הניתוח הכרחי. חוץ מזה רציתי לדעת על רופא טוב, אפילו פרטי, שאני ילך אליו להתייעצות נוספת. אנא תעזרו. אני נורא נורא מודאגת.

מיה30

New member
לא ממש מניסיון אבל.....

בת של חברים שלנו נולדה פוזלת ואכן כמצופה גם הם היו בהיסטריה קלה עד שהתעשתו ולקחו אותה לרופא עיניים. הילדה פוזלת בעין אחת ולכן הם היו צריכים לשים רטייה על העין ה"טובה" כדי לאמץ את העין הפוזלת. נכון, גם להם המליצו על ניתוח שבסופו של דבר לא התבצע כי כל התערבות כירורגית כדאי לשקול בכובד ראש במיוחד אם מדובר על עולל רך בשנים. היום הילדה בת שנתיים הפזילה חלפה כמעט לחלוטין {בטיפול של חסימת העין בלבד, כל פעם הגדילו את טווח שעות החסימה} הניתוח בוטל וכולם מאושרים. חוץ מזה הילדה גם סובלת מבעיית עיניים כך שהיא צריכה משקפיים {במס´ גבוה יחסית לגילה הצעיר}. אז.....יש גם תקווה ללא התערבות כירורגית. בהצלחה לכם מיה30

דסי אשר

New member
מזכרוני העמום בלימודי

סיעוד=(אחיות מוסמכות), תיקון בעית הפזילה משולב גם עם משקפיים, מעבר לרטיה, ואופצית הניתוח, שהיא האופציה שתמיד, גם הרופאים, מנסים לדחותה, אם המצב מאפשר. כבר כתבתי לטוב בפורום אחר, גם אחי(פזל כילד) וגם בני(פזל קלות כילד) מרכיבים משקפיים. בני שיחיה, בן 28, זרק אותן לפני כמה שנים. הוא יודע מה דעתי המקצועית/אמהית על מה שהוא גורם לעצמו, וגם התייעץ עם אופטיקאי, אך הוא עצל בכמה תחומים של חייו, ולכן לא המשיך בטיפול. נקווה לטוב. שנה טובה, דסי

למעלה