בעיה דחופה......

קורין1

New member
בעיה דחופה......

האח שלי בן 37, גרוש+1 על גבול הפיגור השיכלי קל, תמיד נכנס לצרות וחובות, לפני קצת יותר משנה, היה רושם אצל בעל מכולת בשכונה, לצערי אחי אף פעם לא הסתכל כמה יוצא החשבון במכולת ובעל המכולת היה רושם כל סכום שעולה על דעתו, לפני שנה בגלל שטויות הבנק חסם לו את כרטיס האשראי, ובגלל שבחשבון הבנק שלו היה מינוס גבוה הבנק סירב לתת לו כסף למרות שמשכורת היתה נכנסת, היו לו גם התחיבויות לויזה מעל 10,000 ש"ח שרובם תשלומים לבעל המכולת הנ"ל. אחי עובד ויוצא מהבית ב5 לפנות בוקר וחוזר הביתה מעל השעה שבע בערב, היום היחידי שהיה מגיע למקום היה ביום שישי. והקניות שלו הסתכמו ב: פקט סגריות תוצרת הארץ במחיר 90 ש"ח ל10 קופסאות. 5 פיתות, שמחירן לא יותר מ 7 ש"ח במקום הכי יקר. שניצלים לא מוכנים אבל פרוסים, שהייתי מעריכה ב40 ש"ח גבינות, שלא הייתי אומרת שעבר את ה 40 ש"ח בשבוע 3-4 עגבניות 3-4 מלפפונים 3-4 בצלים 3-4 תפו"א לא עובר את ה 20 ש"ח בקניה שבועית מדי פעם, שהייתי אומרת פעם בחודש וחצי חודשיים היה קונה: סוכר נאמר 3 ש"ח שמן נאמר 7 ש"ח חבילת נייר טוולאט של 4 נגזים ונאמר 10 ש"ח פעם בשבועיים כשהבן שלו היה בא אליו היה קונה לו ממתקים, כי אוכל מוכן אני הייתי שוחלת לו, וגם זה הייתי מגזימה ואומרת 50 ש"ח. ופעם בכמה חודשים היה קונה חומר לרצפות, חומר לניקוי כללי, תה, קפה, סבון לכלים, שמפו וסבון לגוף, אבקת כביסה כלי גילוח. בחישוב שעסיתי בהגזמה עם הקניות החד פעמיות הגעתי ל950 ש"ח בחודש, נעגל לאלף ש"ח יש לי כל מיני קבלות של ויזה ששולמו לבעל המכולת שנעות בסכומים של 1500 ש"ח- 2500 ש"ח לקבלה איזה 5 קבלות כאלה. כמו כן אחי שילם לו במזומן כל פעם סכומים של 1000-1500 ש"ח כל חודש עד שהבנק סרב לתת לו למשוך. אני רוצה עוד לבדוק אם אפשר להוציא מויזה רשימת עיסקאות שנעשו בויזה בתקופה של מאז שהויזה הונפקה ועד שהיא נחסמה. בעל המכולת כנראה חשב שמצא פראייר, ועשק את אחי, הוא מחר לו גם מזגן 2.5 כוח סוס ב10,000 ש"ח ששווה לא יותר מ 5000 ש"ח בהגזמה. בכל אופן הבנק סרב לתת לאחי כסף במשך חצי שנה בגלל המינוס הגבוה שהיה בחשבון ואני בקשתי ממנו שיעביר את המשוכרת לחשבון בנק שפתחתי עבורו על שמי, ואני מנהלת לא את החשבון, במשך מ"ס חודשים שלו עלו על חצי שנה אחי לא שילם לבעל המכולת כסף וכמובן שבעיקבות כך צימצם את הקניות שלו במכולת, בעל המכולת המשיך לספק לו מצרכים במהלך התקופה הזאת עד שאני לקחתי את החשבון ליידי. במשך כמה חודשים אחרי שהתחלתי לנהל את חשבונו של אחי, נתתי לו כל חודש אלף ש"ח כדי לתת לבעל המכולת, עליו הוא לא קיבל קבלות, ואני לא ידעתי מזה. יש לציין שמאותו זמן אחי הפסיק לקחת מצרכים מהמכולת ואני התחלתי לעשות לו את הקניות. לאחר מספר חושים שבהם שולם לבעל המכולת כל חודש 1000 חשבתי שהחוב צריך היה להסתיים מזמן, וכששאלתי את אחי הוא לי שלא, ושהוא עוד חייב לבעל המכול עוד 30 ומשהו אלף שקל, כשהוא סיפר לי על כך, כמעט שקיבלתי התקף לב ואז קלטתי למעשה, שבעל המכולת עושק את אחי, ואז אמרתי לאחי, שיותר אני לא נותנת לו כסף בשביל בעל הבית, ואם הוא יפנה אליו בקשתי ממנו שייתן לו את מ"ס הטלפון שלי. אחרי חודש, כשבעל המכולת לו קיבל כסף, הוא פגש את אחי ואחי, סיפר לו שעכיו המשכורת שלו נכסת לחשבון שלי, נחשו מה בעל המכולת אמר לאחי? :תעביר אליי (אל בעל המכולת) את המשוכרת שלך, ואני אתן לקנות מהמכולת מצרכים למחיה, ואני אתן לגרושתך, 12 שקים לכל השנה למזונות, ומה שנשאר יעבור אלי עד שיסתם החוב, לא חוצפה?? ואחי, חשב שזה רעיון טוב, והוא נתן לו את מ"ס הטל' שלי והוא התקשר אליי כמובן. משיחה שלי אותו הוא ניסה לשכנע אותו שאחי יעביר אליו את המשוכרת, כמובן שאני לא הסכמתי, אחרי שיחה הארוכה הוא היה מוכן לצמצם את החוב ל 3000 ש"ח בשישה תשלומים, כמובן שלא הסכמתי, ואמרתי לו, איך ייתכן שאתה בן אדם כלכך טוב שמוכן לוותר על שלושים אלף ש"ח, ואמרתי לו שהוא לא יקבל גרוש נוסף, והוא אמר שהוא יפנה לבית משפט, אני לא האמנתי שהוא יעשה זאת. השאלות שנראות לי תמוהות בעיני, במידה והוא לא עשק את אחי, 1. איך בעל מכולת נותן לבן אדם להגיע לחובות בסכומים של מעל 30 אלף ש"ח? 2. האם יש בן אדם כלכך טוב שמוכן לתת לבן אדם להגיע לסכום כזה? לדעתי אם כן היה עושה זאת היה פושט את הרגל. הכרתי כלכך הרבה בעלי מכולת ב 35 שנותיי והסכום הכי גבוהה שבעל המכולת הסכים לרשום הוא לא יותר מאלפיים ש"ח, וזה רק אם אותו בנאדם משלם לו את כל החוב בכל חודש ומתחיל מחדש. ברגע שהבן אדם עובר את התאריך שנקבע מראש לתשלום, בעל המכולת לא מוכן לתת לו לרשום יותר במכולם עד שהחוב לא ישולם, מסכימים איתי? עכשיו, בעל המכולת פנה לבית משפט וביצע עיקול על המשכורת, בגלל העיצומים לא ניתן ללשכה המשפטית כדי לבקש ייצוב משפטי מטעם המדינה, העיקול בוצע במשכורת האחרונה של אחי, ומה שנשאר מהמשכורת היא 1600 ש"ח כשרק מזונות הוא משלם 1500 ש"ח. רק היום נודע לי, שבעל המכולת החתים אותו על נייר לפי מה שאחי אומר זה היה סתם דף נייר, אבל יכול להיות שזה גם שטר חוב, ללא סכום, שייתכן שהוא הוסיף אחר כך, הוא הבטיח לו שהוא לא יעשה לו כלום, ואמר לאחי שזה כדי שהוא יוכל להמשיך לרשום במכולת. השאלות שלי לגביי ההודעה הן: 1. מה אפשר לעשות בנידון? 2. כל אחד על סמך דף של מכולת ללא חתימות יכול לרוץ להוצאה לפועל ולבצע עיקול על משכורת? 3. איך אחי יכול לתבוע אותו? למי צריך לפנות כדי לתבוע על ניצול וגניבה?ומה אני יכולה לעשות כדי לקבל חזרה את הכסף שעוקל? 4. מה אני יכולה לעשות כדי שחודש הבא זה לא יקרה שוב? אני מצטערת שיצא לי ארוך, אבל זה דחוף, אחי ניסה להתאבד כשגילה את העיקול, הוא על סף איבוד הדעת, ואני בעצמי חד הורית ולא יכולה לעזור לו מבחינה כלכלית. אשמח לתשובה שתוכל להציל אותו, הבטחתי לו שאני ינסה לעזור לו בכל דרך אפשרית, והעיקר שלא יסכן את חייו. בתודה ובברכה

תגובה

לפי הסיפור צריך לבדוק אם בעל המכולת פעל בלשכת ההוצאה לפועל על סמך שטר או על סמך פסק דין ( בעקבות תביעה שהגיש ) אם המדובר בשטר יש להגיש התנגדות לביצוע שטר ( בהנחה שטרם חלפו 20 יום ממועד קבלת המסירה ) באם המדובר בפסק דין שניתן יש צורך להגיש בקשה לביטול פסק הדין בכל אופן אני מציע לך לפנות לעורך דין בעיניין. כך או כך אני גם מציע לך לפנות למשטרה ולהתלונן על הונאה.

למעלה