בעיה דחופה...

בעיה דחופה...

שלום,יש לי בעיה אני כבר חודש בדיאטה.לפניי כשבועיים עליתי למשקל וזה הראה לי שאני פחות 2 קילו, בזמן האחרון די הפחתתי באוכל והיום עליתי למשקל והראה לי שבכלל לא ירדתי כלום!מה לעשות?

mereng

New member
תני קצת נתונים - גובה, גיל, משקל

איך נראה התפריט שלך, האם את עושה ספורט.... באופן עקרוני, רק שתדעי שיש הרבה פעמים תנודות במשקל שנובעות מכל מיני גורמים, בעיקר הצטברות נוזלים בגוף (כמו שקורה לפני מחזור למשל), שינויים במסת שריר וכו'. אל תילחצי, תמשיכי עם הדיאטה ותיראי שתוך כמה ימים זה יסתדר.

mereng

New member
אה, כמעט שכחתי -

זו לא בעיה דחופה !! בעיה דחופה זה הצלת חיים, לא עלייה של 2 קילו.

אז ככה...

אני סיימתי מחזור לפני שבועיים, אני בת 17 ואני כבר שנה בדיאטה,רק שהייתי בהפסקה של הרבה זמן וקצת חגגתי...עכשיו חזרתי לדיאטה וירדתי 2 קילו (ואפילו קצת הפחתתי בכמות האוכל בתקופה האחרונה....) והיום עליתי על המשקל וזה הראה כאילו שלא ירדתי כלום מתחילת הדיאטה! ומממש התייאשתי כי אני אחת שיורדת מהר במשקל! אני אוכלת ארוחת בוקר- כריך קל או חטיף גרנולה...צהריים צלחת ספגטי או 4 צנימים עם חומוס וטונה, או מרק...לפי החשק....אח"כ פרי ובערב סלט....ואני כבר חודש בדיאטה....אני שותה ביום 5 בקבוקי מים של ליטר, והתחלתי לפני יומיים לעשות הליכה של 5 ק"מ...(הליכה מהירה)....

mereng

New member
מותק, את עושה לעצמך נזקים !!

לפי התפריט שלך, את אוכלת מאוד לא מאוזן !! למשל, אין לך כמעט שום חלבון בתפריט, למעט טונה מידי פעם.... ממש אבל ממש לא מספיק !! אז נתחיל מזה, שהמשקל שלך תקין ואת ממש לא בעודף משקל. נכון שאת בחציון העליון של הטווח הרצוי, אבל עדיין - אין לך יותר מידי עודפים. במקומך, הייתי מתמקדת יותר בספורט מאשר בתפריט - זה יחטב אותך. לגבי תפריט, ממליצה לך לגשת לרופא המשפחה, שיתן לך הפניה לדיאטנית של קופת חולים. הדיאטנית כבר תיתן לך תפריט מאוזן, שיכלול מספיק חלבונים, ויטאמינים וכל מה שצריך בגילך. אל תשחקי עם הגוף שלך, כי זה יוצר נזק מצטבר לחילוף החומרים, וחבל.

הייתי כבר

כמה פעמים והתפריטים לא משהו...וזה מבאס....באיזה מאכלים יש חלבונים למשל שאני יכולה כתחליף לפחמימות שאני אוכלת.... ואני יודעת שזה דגים-שאני לא יכין בצהריים דג כי אני לא יודעת .... אז מה למשל? איך את היית למשל אוכלת במקומי?

mereng

New member
חלבונים

יש בבשר, דגים, גבינות, מוצרי סויה, ביצים. לפי משקלך, את אמורה לאכול כ- 50 גרם חלבון ביום. זה מה שאני הייתי אוכלת - בוקר- סנדוויץ' מלחם קל עם פרוסת גבינ"צ 9%, כפית מיונס וירקות טריים. (150 קלוריות, 10 גרם חלבון) ביניים, בשעה 10 - פרי (60 קלוריות) ביניים, שעה 12 - קופסה קטנה של קוטג' (יש של טרה, קופסאות אישיות של 100 גרם) - 80 קלוריות, 10 גרם חלבון. צהריים - שניצל של טבעול 5% שומן או חזה עוף, כוס וחצי של אורז מבושל, מרק ירקות\ירקות מבושלים (400 קלוריות, 10 - 20 גרם חלבון, תלוי מה אכלת) ביניים אחה"צ - פרי + יוגורט 1.5% שומן (150 קל', 7 גרם שומן) צ'ופר יומי - 4 קוביות שוקולד או חטיף מקופלת מיני(100 קלוריות) ערב - סלט ירקות, 2 פרוסות לחם קל, ביצה, חצי קופסת גבינה או קוטג'\קופסת טונה במים. לילה - פרי או יוגורט או כוס חלב (אפשר נס על חלב ) או חטיף אנרגיה. זה תפריט של 1200 - 1400 קלוריות, קצת יותר מאוזן ממה שאת אוכלת היום. כמובן שאני לא דיאטנית, ואני עדיין חושבת שאת צריכה דיאטנית טובה. מה זה תפריט מבאס ? סימן שלא התאימו אותו לצרכים שלך. ערב -

כן אבל יש לי בעיה...

חליתי לא מזמן במחלה שנקראת דיזנטירה...לא יודעת אם את מכירה...זה דלקת במעיים כזאת לתקופה של כמה זמן...ומאז קיבלתי רגישות למוצרי חלב,מה שאומר שלבנתיים אסור לי לאכול מוצרי חלב וזה בעיה עבורי..כי אז אין לי מה לאכול...

למעלה