בעיה דחופה!!

בעיה דחופה!!

קיבלתי לא מזמן ערימה של ספרים ותקליטים. הבעיה היא שהם היו במקלט, וצברו עובש ורטיבות. השאלה שלי, היא איך, אם אפשר, להציל אותם. (התקליטים ממש נדבקו אחד לשני (העטיפות). תודה....

Boone

New member
את הספרים לאורר כשבועיים במקום

פתוח מלא אויר ומוצל. כדיי להמשיך טיפול אתה חייב לספר לי באיזה ספרים מדובר? הספרים הם: כריכה קשה/רכה, ספרים חדשים/ישנים, מצב הספרים, צבע הדפים ועוד כל פרט אפשרי. לגביי התקליטים: את העטיפות ניתן לנקות עם מעט, אבל מעט אלכוהול או טינר. לגביי התקליט עצמו, לא ניראה לי שיש מה לעשות פרט לשטיפה. בהצלחה.

עוד פרטים....

ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה. רוב הספרים הם בכריכה קשה (או לפחות היו- עכשיו הם רכים מאד) הדפים עצמם שמורים היטב, אבל כל חלק בספר שהיה חשוף- מלא עובש. הספרים הם בני שלושים שנה בערך. אלכוהול יעזור לתקליטים?? (העטיפות ממש דבוקות אחת לשניה, וכמו כן, גם הן מלאות עובש ורטיבות) בקשר לשטיפת תקליטים: מותר להרטיבם במים? אם כן, יש הוראות מיוחדות?? שוב תודה רבה...

afon

New member
בלי מים בתקליטים!

תקליטים (ובמיוחד אלו שהצטבר עליהם אבק) אסור לשטוף במים, מה שקורה זה שהאבק הופך לבוץ ושוקע לתוך החריצים של התקליט ובכך דופק את איכות השמיעה וגם את המחט. הניקוי הכי טוב הוא פשוט לשמוע את התקליטים וכך הסיכה מנקה את האבק מתוך החריצים.

Boone

New member
זה נכון רק לגביי אבק,

אבל במקרים של עובש מומלץ לשטוף במים ולשפשף בעדינות עם כריות האצבע (לעלום לא עם סקוץ')

Boone

New member
לגביי הספרים

כמו שכבר כתבתי, שלב ראשון לאורר את הספרים כמה שבועות, אחר כך מקומות שיש עובש ניתן לשייף עם נייר זכוכית 0. כמובן שכל עניין השיפשוף חייב להיות עדין מאוד ואני ממליץ להתחיל עם ספר אחד ושהוא הכי פחות חשוב. אגב, אתה מוזמן לשתף אותנו במציאות שקיבלת

למעלה