בעיה האכילה

jpnin

New member
בעיה האכילה

בתי בת 4 חודשים, מגיל חודש היא אוכלת סימילאק ועד היום, בחודש האחרון היא אוכלת פחות מ-180מ"ל ולעיתים היא לא רוצה לאכול כלל. נראה לי מוזר שלאחר לילה שלם משעה שבע בערב ועד שבע בבוקר שהיא לא אוכלת היא אוכלת רק 120 מ"ל, נראה שהיא סובלת מגזים - היא מתכווצת כשהיא אוכלת. ביום שיש החלפתי למטרנה ואני עדיין רואה שהיא סובלת, אני משתמשת בטיפות למיניהן לטיפול בגזים וזה לא עוזר. א. האם נורמאלי לסבול בחודשים אלה מגזים? ב. מה עליי לעשות? היא עלתה 500 גרם בחודש שזה מעט יחסית, איך לטפל בזה?

בעיות באכילה

נתחיל מזה שעליה של 500 גרם היא עליה סבירה בגיל זה וזה כבר צריך להוריד את רמת החרדה, מפני שזה אומר שהתינוקת בריאה. הטווח של כמויות מזון אצל תינוקות שונים הוא מאוד רחב, לכן כל עוד קצב העליה במשקל הוא סביר אין מקום לדאגה וגם לא לשינוים מרחיקי לכת מבחינת המזון. לגבי בעית ה"גזים" זה נכון שאצל רוב התינוקות הבעיה נעלמת או שלפחות נעשת פחות מטרידה אחרי 4 חודשים, אבל ישנם תמיד בודדים שאצלם הבעיה עלולה להמשך גם מעבר לזה. אני לא מכירה טיפול או סוג של מזון שהוכיח כמועיל בעינני גזים. את יכולה להמשיך לנסות "פתרונות" למינהם מבחינת המזון או טיפולים אחרים, אך לא יכולה להבטיח שהתוצאה תיהיה חד משמעית . תמיד החלב ההאחרון או הטיפות האחרונות היו המועילות ולעולם לא נדע אם אומנם כך או שהזמן עשה את שלו. דר' מילה ברק

למעלה