בעיה/המלצה להחלפת NETGEAR DGN2200

Pree

New member
בעיה/המלצה להחלפת NETGEAR DGN2200

הי,
יש לי שנים רבות את NETGEAR DGN2200V2 ואני גולש (ללא תקלות) באמצעות תשתית בזק במהירות 15MB (לא ניתן באיזור שלי מהירות גבוהה יותר). אין לי גם בעיה עם חיבורי ה WIFI בבית.
הבעיה שלי היא שברשת הפנימית, חיבור Lan, מהירות העברת קבצים לא עולה על 10GB לשניה (בין המחשב ל- My cloud WD). הבעיה היא עם המודם/נתב כיוון שהמהירות עולה למהירות 75MB אם אני מחבר את ה- My cloud ישירות למחשב.
האם יש משהו בהגדרות הנתב שאני מפספס, או שהוא התקלקל? פתרון לבעיה?
אם התקלקל, אשמח להמלצה ספציפית של מודם/נתב אמין ומומלץ (אחד או שניים מתוך הרשימה שלכם שראיתי של מודמים משולבי נתב התומכים ב- VDSL)
הרבה תודות!

cheif

Member
מנהל
לא מחוייב שהבעיה היא בנתב

יתכן ואחד הכבלים בדרך פגום ולפיכך החיבור מסתנכרון במהירות של 10Mbps ולא 100Mbps. בנוסף, יתכן ובנתב הפורטים מוגדרים לעבוד במהירות 10Mbps ולר ב-10Mbps.

Pree

New member
הגדרת הפורטים

תודה רבה על ההתייחסות הזריזה!
החלפתי כבלים כבדיקה כהמלצתך - אין שינוי, כלומר אין בעיה בכבלים
היכן אני משנה/בודק מהירות הפורטים בהגדרות הנתב? לא מוצא שום דבר שנראה רלוונטי
אודה לעזרתך

rafid1

Active member
מנהל
לא ניתן לקנפג מהירות פורט

פשוט תוודא שבצד המחשב הלינק נוצר ב100M (סטטוס של מתאם הרשת). אם יש מתג נוסף בדרך - לפי צבע הנורית של הפורט.

Pree

New member
הכל תקין בצד המחשב

תודה על ההתייחסות!
בדקתי, בצד המחשב המהירות היא על 100M. בין המחשב ל wd my cloud ישנו רק הנתב/מודם. אגב, קצב ההורדה מהאינטרנט עומד על 15M.
למה הקצב מול ה wd my cloud עומד רק על 10M (אבל בחיבור ישיר בינו לבין המחשב עומד על 75M)? מה אני לא עושה נכון? מה אני מפספס?

rafid1

Active member
מנהל
שאלה טובה... זה לא אמור להיות כך.

אתה בטוח ששני הכבלים תקינים (נסה להחליף ביניהם ולבדוק סטטוס שוב). כי לא ממש בדקת את מהירות הסינכרון של הלינק בין הנתב לדיסק. תודא שגם היא 100 - מה הצבע של הנורית מעל החיבור רשת שלו? אני בטוח שבדקת לפי המדריך שזה תקין...
https://www.wdc.com/content/dam/wdc/website/downloadable_assets/eng/user_manual/4779-705103.pdf
&nbsp
ותוודא שאתה לא ניגש בטעות לחשבון של הקלאוד זהז באינטרנט. בדרך הפשוטה - נתק את המודם מהאינטרנט ןחזור על הבדיקה מול הדיסק.
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
קבל תיקון: סנגיב (למטה) צודק

בחיבור ישיר אתה מקבל את ה1G כמהירות הלינק... הנתב הוא 100M... והכל בביט לשניה...
תקנה מתג גיגה ב10$ והכל יסתדר...

Pree

New member
מתג גיגה?

תודה לך ולסנגיב!
אתם מתכוונים למכשיר כמו זה?
https://www.amazon.com/TP-Link-Giga...eywords=TP-LINK+5-Port-Gigabit-Desktop-Switch
הכוונה לחבר אותו למחשב מצד אחד, ל WD MY CLOUD מצד שני, ולנתב/מודם מצד שלישי? באופן הזה המחשב וה- WD יהיו מחוברים זה לזה בשני אופנים במקביל: 1. באמצעות המתג (מהירות 1 גיגה ביט) 2. באמצעות הנתב/מודם (100M ביט)
האם הבנתי נכון? לא יהיה קונפליקט? זה יכול לעבוד?
באמת תודה על הסיוע!

rafid1

Active member
מנהל
כן, כזה, רק זול יותר... חפש באיביי...

והחיבור הוא לכל שלישיה: נתב, WD, והמחשב אל המתג. שרשור המתג בס"ה "מרחיב" את הנתב ב 4/8 פורטים נוספים.
https://is.gd/OULj3B
אפרשות נוספת היא כמובן להחליף למודם נתב עם פורטים גיגה, או לקנות נתב כזה ולהפוך את הנתב הקיים למודם נטו. כל זה יקר יותר, אבל ידרש ממיילא אם תשדרג מהירות בבזק. יש גם כזה ציוד יד 2 ב100 ש"ח באיביי...

http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm

Pree

New member
רק לוודא שהבנתי נכון

אז אני קונה נתב 1 גיגה, ומחבר אליו את המחשב, ה- WD וה- Netgear 2200.
התוצאה היא שהמחשב וה- WD מחוברים (באמצעות הנתב החדש) לשאר המכשירים ברשת הביתית (באמצעות ה- Netgear) במהירות 100 ביט, ולאינטרנט (באמצעות ה- Netgear) אבל מדברים אחד עם השני "ישירות" דרך הנתב החדש במהירות 1000 ביט ? וזה לא מפריע שהם נמצאים על אותה רשת ביתית באמצעות ה- Netgear, נכון?

סנגיב

New member
נכון, אבל גם על כרטיס הרשת שבמחשב לתמוך ב 1 גיגה וכבלי

הרשת גם הם מתאימים ל ! גיגה.

rafid1

Active member
מנהל
די קשה למצוא כיום מחשב שלא תומך בגיגה... :)

כבלים סינים דפוקים שלא תומכים -דווקא די קל למצוא...

rafid1

Active member
מנהל
אכן. הוא ראה 70MBps בחיבור ישיר - אז הוא תומך, כנראה..

rafid1

Active member
מנהל
ב'נתב' התכוונת מתג?

כן, כל המחוברים למתג 1G יוכלו לתקשר *ביניהם* קווית ב1G, ולכל השאר, כולל לאינטרנט ב100M (דרך הנטגיר) . כולם באותה רשת, החיבור כאמור פשוט מגדיל את מספר הפורטים.
&nbsp
אלחוטית - אין שינוי.

Pree

New member
תודה גדולה על העזרה ל-rafid1 ולסנגיב

רב תודות על ההתייחסות הטובה והתגובות המהירות. שיהיה לכם רק טוב!

סנגיב

New member
החיבור דרך הנתב הוא דרך הרשת שלך ולא ישירות. אני.

מניח שהרשת שלך היא 100MBbולכן מהירות של 10MB היא יותר מסבירה ולא
תהיה גבוהה יותר.

Pree

New member
עובד! שוב תודה למנהלי הפורום

קיבלתי בשעה טובה (ובאיחור רב) מחו"ל את הנתב. אכן נפתרה הבעיה בהתאם להמלצתכם. שוב תודה והמשך שבוע טוב !

למעלה