בעיה. זקוקה לעצה

בעיה. זקוקה לעצה

שלום לכולם,
אני מאכילה את חתולי הרחוב מאחורי הבניין שלי. זה מקום מושלם! די רחוק מהכביש ואנשים לא עוברים משם..
הבעיה היא שיש שכן אחד שכל פעם שהוא רואה אותי הוא אומר לי לקחת אותם למקום אחר כי זה השטח של הבניין וזה מפריע לכל השכנים. (כל השכנים זה רק הוא כי אף אחד אחר לא העיר לי..). הוא טוען שהם מלכלכים ועומדים בכניסה של הבניין בגללי - מה שלא נכון. הם לא עומדים בכניסה לבניין! כשאני יורדת להביא להם אוכל, אני צריכה לקרוא להם כדי שיבואו.. הם יודעים לחכות לי מאחורה, אבל הם מפוזרים ולא רואים אף אחד. וגם לא מלוכלך! לא בגלל האוכל או החתולים לפחות...
עכשיו אני ממש מתלבטת.. לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני ממש מפחדת שהוא יעשה להם משהו (הוא כבר איים עליי...), מצד שני אין לי מושג לאן לקחת אותם. יש שביל מחוץ לשטח הבניין, אבל אני לא יכולה לקחת אותם לשם כי אנשים כל הזמן עוברים שם.. ואז לא יהיה רק אחד שמבלבל במוח אלא מלא! אי אפשר להאכיל אותם ליד אנשים, אני מכירה את זה. הם תמיד צועקים עליי, מבריחים את החתולים או כל דבר מטומטם אחר.
יש רחבה יותר גדולה בהמשך, אבל גם זה מקום מרכזי - שכולם עוברים בו וגם הוא ליד הכביש.. לא לוקחת אותם לשם!
בחניה אני בטוח לא הולכת לתת להם אוכל! גם אם נוסעים לאט, כבר ראיתי חתולים דרוסים שם :(
חשבתי אולי לתת להם ליד השביל, מקום שיש בו דשא, אבל גם זה די בולט, וכולם יראו אותי ואני שונאת את זה, וגם לא יודעת איך לתת להם... מה אתם עושים? לתת בתוך כלים מפלסטיק? - אני לא יכולה לשים כלי עם אוכל כי הם יקרבו כל כך קרוב אחד לשני.. כמה כלים? - מה אני אשים כלי לכל אחד? הם די הרבה.. ואני לא יכולה להשאיר את הכלים שם.. לא יודעת מה לעשות..
איך, מי מכם שמאכיל חתולי רחוב, עושה זאת?
גם רציתי לדעת האם אותו שכן יכול לאיים עליי שהוא יעשה להם משהו? הוא יכול להזמין מישהו שיהרוג אותם? או מישהו שיעביר אותם למקום אחר? - זה לא עבירה על החוק להעביר חתול לאזור שהוא לא מכיר?
אשמח לתשובה,
תודה רבה.

be_roo

New member
ברגע שמדובר בשטח פרטי, גם אם משותף, הוא רשאי לא להסכים

ועדיף שתמצאי מקום אחר, גם אם מרוחק, מאשר להסתכסך עם שכן שעלול להוציא את זה עליך או על החתולים.
&nbsp
גם אם הוא יפעל במסגרת החוק (יזמן אסיפת דיירים שתאסור עליך רשמית להאכיל חתולים בשטח הבנין), חבל להכנס לדינמיקה כזו. עם כל הכבוד לאהבה ולהחלטות שלנו, אנחנו לא יכולים לכפות על אחרים לחלוק את המרחב הפרטי שלהם עם חתולים.
&nbsp
לעומת זאת בשטח ציבורי מותר לך להאכיל חתולים, כל עוד נשמר הנקיון. לדאוג שזה יהיה בצד, שלא יפריע. אפשר להתרחק מעט לאיזור פחות עמוס אם מפריע לך שרואים אותך, או בשעות שיש פחות אנשים.

הם לא חולקים את המרחב הפרטי

שלהם עם חתולים. לא רואים אותם בכלל..
הם מאחורי הבניין ואף אחד לא עובר שם..
אני לא יודעת איפה למצוא להם מקום אחר...
כל המקומות הם או ליד כביש או באמצע הדרך של כל האנשים..

be_roo

New member
אם ההאכלה לא מתצבעת בשטח הבניין, ולא גורמת לחתולים להתגודד

בשטח, אז יש לגייס כוחות ולפנות לשכן לשיחה, לשאול אותו מה מפריע לו כדי לנסות להגיע לפשרה.
&nbsp
להסביר לשכן שאת יודעת שהוא לא אוהב חתולים ולכן את מקפידה להרכיל אותם מחוץ לשטח הבניין ושחתולים רעבים הם חתולים חולים ואת מאכילה אותם כדי שיהיו בריאים ויאכלו מזיקים.
&nbsp
אם תראי לו שאת מקשיבה למה שמפריע לו, אולי הוא גם יקשיב לך ויהיה מוכן להבין שזה לטובתו.
&nbsp
אולי תופתעי ותגלי שיתוף פעולה?
להכנס לקרב לא יקדם אותך.

למעלה