בעיה טבעונית

בעיה טבעונית

אוקי, אז היום הייתי אצת תזונאית. מאוד התפלתי כשהיא אמרה שאפשר להיות טבעוני אם אתה אוכל את הדברים הנכוים (התפלתי שהיא ידעה את זה, לא שזה נכון). אבל זה אומר שאניחיייב לאכול עוד המון דברים אחרים, ולי אין בעיה עם זה. אני יכול לאכול כל טופו וסויה בעולם. אבל טופו וסויה זה כל כך יקר! זה עולה פי 5 יותר מבשר או גבינה רגילים. אז השאלה הראשונה לכם היא: 1. איך אתם מתסדדרים עם העובדה שטופו וסויה הרבה יותר יקרים מגבינה ובשר? והיא גם אומרת שאני חייב לאכול המון אגוזים ושטויות כאלה כל יום. בכללי איןו לי בעיה, אבל כל יום לדאוג שיהיה כל דבר בבית? אז הנה 2: 2. איך דואגים לאכול את כל אלפי הדברים שצריך, כל יום? לי יש בבית את כל הנתונים על סויה וטופו, ואני יודע שזה יותר בריא, אבל אלו עדיין בעיות. אז בעקבות הבעיות האלו כנראה שההורים שלי יכריחו אותי לאכול גבינה. אני חושב שאם קצת ויכוחים אני אוכל להתפשר לדוגמא שאני אוכל טבעול, ולא אוכל גבינה. ואני אוכל ביצים אבל לא אשתה חלב וכו´. ועוד שאלה באה: 3. מה אני יכול לעשות בעימוטים עם ההורים, חוץ מלהביא המון נתונים ולהתעצבן כשהם לא מקשיבים לי? אני יודע שאני לא ממש צריך לכתוב את זה, אבל שיהיה: בבקשה תענו מהר!

lilithmm

New member
נסיון

ההורים שלך כנראה שתמיד יתעצבנו עליך, כי בעצם בחירת דרך חיים צמחונית אתה מבקר את דרך החיים שלהם - אכילת בשר. תתרגל לויכוחים מדי פעם. אתה יכול להגיד להורים שאתה לא רוצה לקבל סרטן המעי הגס וכולסטרול גבוה. אני מניחה שתזונאית אמרה לך לאכול טופו מועשר בסידן. אתה ממש לא חייב לאכול טופו. אתה יכול לאכול פולי סוייה שלמים (7 שח לקג´ בשוק) ולהשלים את הסידן בטבליות, שזה בדיוק מה שמוסיפים לטופו מועשר בסידן. אגוזים הכי כדאי לערבב ולצנצן (איך המילה החדשה ?), ובכל בישול או טיגון להוסיף מעט לאוכל מהצנצנת. לפי דעתי עדיף שתצרוך מעט מוצרי חלב מאשר ביצים, מכוון שביצים מכילות לרוב חלבונים שמאוד קל להשלים עם קטניות. Enjoy

Neta558

New member
גם אני אנסה לעזור...

באשר לטופו ולסויה, אל תבהל מהמחירים, אפשר לקנות אותם גם בזול. מוצרים מעובדים כמו גבינות מטופו, למשל, הם אמנם יקרים בהרבה ביחס למוצרי חלב, אבל הסויה עצמה היא מאד זולה. אם אתה מוכן להשקיע מעט מאמץ בבישול, אתה יכול לקנות גרגרי סויה או פתיתי סויה (כן, אלה שנראים כמו נסורת...) ולהכין מהם דברים מופלאים. נוסף על כך, אתה לא צריך לבסס את התזונה שלך על טופו וסויה. בעצם, אסור שתבסס את התזונה שלך על טופו וסויה... תזונה מאוזנת היא תזונה מגוונת (זה אפילו מתחרז, אז זה בטח נכון!
). אם ההורים שלך מבקשים ממך לאכול גבינה, שאל אותם מדוע. בדוק מהן הסיבות בגללן הן סבורים כי עליך לאכול גבינה. אם זה בגלל חשש למחסור ברכיב תזונתי כלשהו, שלוף להם מיד מקור חלופי לרכיב זה אותו אתה צורך. אם כבר הלכת לתזונאית שהסכימה שבתזונה טבעונית נכונה לא תסבול מחסרים, זה בודאי אמור לעזור להרגיע את ההורים שלך... לגבי העימותים עם ההורים, נסה שלא להגרר לויכוח על מה שהם אוכלים, וגם לא על דעתך בענין. זכור שאתה לא צריך לשכנע אותם שיאמינו גם הם באידיאולוגיה שמביאה אותך לטבעונות, אלא רק בקש מהם לקבל את אורח החיים שלך כפי שאתה בחרת אותו. בתמורה, בדר"כ מומלץ (גם אם זה קשה...) לקבל את אורח החיים שלהם, ולא להעיר יותר מדי כשהם אוכלים בשר, למשל. ובענין התזונה, בשלב זה נראה לי שהנתון היחידי שאתה צריך להביא להם הוא התמיכה שלמעשה קיבלת מהתזונאית... נטע

is this love

New member
ועוד הערה

אורן הרווחת בגדול!!! הלכת לתזונאית שהסכימה שאפשר לחיות מתזונה טיבעונית יש דעה רווחת אצל תזונאים לשלול את הטיבעונות למשל התזונאית שאני הלכתי אליה דרך קופ"ח אמרה לי שאסור לי להיות טיבעוני ושאין תחליפים בכלל??!! רק כשהלכתי לתזונאית פרטית גיליתי את האמת (קונספירציה של הממשל\תנובה??!!) תיכנס לקישור הזה: http://www.anonymous.org.il/nut-avot.htm כדי ללמוד יותר על תזונה

למעלה