בעיה טיפולית

גן חיות

New member
בעיה טיפולית

כמורה,חלק מצוות מטפל, גילינו לאחרונה שתלמיד שלנו עבר לפני כשנה מקרה מזעזע של התעללות מינית. זה "טופל" על-ידי כך שמספר קרובי משפחה שלו איימו על המתעלל שיעזבו אותו בשקט. חובתנו לדווח למשטרה ולרווחה. אנחנו רוצים להכין את הילד לכך שכנראה יגיע חוקר נוער לבית-הספר ושלא ירגיש שבגדנו בסודות שלו או שלא יהיה לחוץ מדי. הפסיכולוגית המטפלת בילדים בכיתה הזאת, צריכה לבקש מהמשטרה רשות לדבר איתו ולשאול אותם מה מותר לה להגיד כדי לא לקלקל את החקירה שתהיה. לחלק מהצוות ברור שהמשטרה לא תעשה הרבה. מצב עגום , לא??
 

לב אם

New member
מצב קשה מאד

האם יש סיכוי לשתף את אחד ההורים בעניין? לא יודעת באיזה גיל התלמיד, אבל אני חושבת שבכל גיל, הוא זקוק לתמיכה של הורה או קרוב משפחה אוהד במצב כזה. בנוסף, מהנסיון שלי, אם הדיווח נעשה בלי מישהו שמוביל את הדברים, אז המקרה יכול להיות מטוטא שנים בלי בעיות, לא למשטרה ולא לרווחה אין עניין לדחוף את הדברים. ומהצד השני, ניתן לדחות את הדיווח למשטרה עד לשלב שהילד מוכן לדבר אתם - אנו עשינו כך בהסכמה של המטפל, ושל פקידת הסעד המחוזית שאתה התייעצנו.
 

לב אם

New member
רק אני לא רואה את השרשור של יפה?

לא ברור לי מה קורה פה. אני רואה את התשובות שלי ליפה משורשרות לנושא חדש שהעלתה גן חיות, וחצי שרשור חסר. זה רק אצלי?
 

גן חיות

New member
ההורים מודעים לאירוע אבל

לא ממש מבינים כמה זה חמור. מבחינת האבא , העניין טופל ברגע שהפוגע קיבל איומים ולא יפגע שוב בילד. מבחינת האמא - זה מקרה לא נעים שקרה ולא צריך לחשוב על זה או להתעסק עם זה,"מה שהיה היה".
 

לב אם

New member
הם יודעים שיש חובת דיווח למשטרה?

העניין הוא שברגע שההורים מסתכלים על המשטרה כאיום, ולא רוצים שיתעסקו עם הבעיות הפנימיות של המשפחה, המסר הזה עובר לילד ויכול להקשות עליו עוד יותר. אני חושבת שעוד לפני המשטרה, צריך באמת לנסות להסביר להורים את החשיבות של הדיווח, ולהפוך אותם לשותפים לתהליך. אני יודעת שזה לא כל כך פשוט ולפעמים זה תהליך שאדם עובר שנים, פשוט קשה לי לחשוב מה הילד עובר כשהוא נכנס לחוקר נוער בלי שההורים שלו מחכים בחוץ עם חיבוק.
 

גן חיות

New member
זה בטיפול

הפסיכולוגית קבעה איתם שיחה והסבירה להם. היום יש לה עוד שיחה איתם לעבוד על הקטע הרגשי שלהם עם הדיווח למשטרה. היא תנסה לשכנע את ההורים שהם ידווחו איתנו או לפנינו, כדי שיהיה שיתוף פעולה, לטובת הילד
 

לב אם

New member
מקווה שהיא תצליח

הקטע הזה מאד קשה לילד, גם בלי לעבור אותו בלי תמיכת ההורים. וגם אם לפעמים נדמה שזה לא מורגש - המסר הזה עובר. אם הבת שלי היה גיל התבגרות קשה עד כדי כ שהייתי בטוחה שהקשר כבר אבוד לחלוטין, היה לי מאד קשה עם זה. אבל בשלב מסויים שהיא התרחקה מאתנו (באופן טבעי - צבא) והיה לה זמן לחשוב, היא הבינה שכל הזמן היינו אתה, כל הזמן תמכנו, כל הזמן האמנו לה. גם אם לא נכנסנו אתה לחוקר הנוער, עדיין היינו אלו שהיו אתה בדרך לשם ובדרך חזרה. וגם נלחמנו בשבילה על הזכות לעשות את זה רק כשהיא תהיה משוכנעת שהיא מוכנה לכך - וזאת היה מלחמה קשה כי פקידות הסעד לחצו עלינו חזק, ואנחנו אמרנו שמבחינתנו אין שאלה על הגשת תלונה, אבל הילדה כי חשובה לנו.
 
למעלה