בעיה ילדותית?

Besessenheit

New member
בעיה ילדותית?

אני קוראת פה המון אבל לא יצא לי להגיב - פשוט היום "קרה לי משהו" ואשמח לשתף ולשמוע דעות.

אני לא גרה בארץ אבל חבר שלי כן - יש לו עוד שבועיים יום הולדת והחלטתי להפתיע אותו ושלחתי לו חבילה בדואר - עם כל השביתות והעניינים יצא שהוא קיבל שבועיים מוקדם מיום ההולדת שלו אבל זה לא העיקר.
בחבילה כתבתי לו מכתב ובחרתי לו את מיטב השוקולדים שמצאתי - אחד מהם נבחר במיוחד עבורו כי זה טעם שלא קיים בארץ ואני יודעת שהוא באופן כללי מאוד אוהב את זה, והשאר היו דברים שאהבתי אז הנחתי שגם הוא יאהב.

במהלך היום הוא סיפר לי שהוא אכל חלק עם המשפחה שלו וחלק נתן לאחותו, ודווקא את השוקולד שבחרתי ממש במיוחד בשבילו הוא אמר שאחיו לקח.

ברור שאני לא אגיד לו מילה על זה - כי זה המשפחה שלו ותכלס החלטה שלו מה הוא עושה עם זה - אבל זה די פוגע בי שאני השקעתי המון זמן מחשבה (וכסף) למצוא לו משהו שהוא יאהב ובסוף אחים שלו לוקחים דברים או ההורים.

בטח ל99 אחוז פה זה יראה כאילו "מה לעזאזל את רוצה" אבל אכשהו אני מרגישה אישית ששלחתי לו את זה כדי ש-הוא- יהנה עם זה. עם כל הכבוד לא אחיו ולא אף אחד אחר לא מעניין אותי ולא השקעתי זמן וכסף כדי לקנות מתנות לאחים שלו. זה היומולדת שלו ורציתי לשלוח משהו רק עבורו.

האמת לקחתי ממש קשה ולא רציתי לדבר איתו בכלל היום בגלל זה.

טוב אז אחרי החפירה אני אשמח לתגובות - אולי מישהו פה יצליח להעיר את עיני ולגרום לי להבין שאני מתעצבנת על שטויות?

NEO83

New member
צרות של עשירים

נו בחייך... זה לא שהוא לקח את השוקולדים וחילק את כולם ולא אכל כלום, הוא כן נהנה מהשוקולדים, אבל אפשר להניח שהוא קרוב למשפחה שלו ואין סיבה שלא יחלוק איתם את המתנה.
הרי אם היית קונה לו מתנה כמו דיסק מוסיקה והוא היה נותן את הדיסק לאחיו מתישהו להאזין לו, לך זה היה מפריע?

Besessenheit

New member
ההבדל הוא

ששוקולד נצרך - ודיסק לא.

מציק לי שבחרתי בכוונה משהו עבורו וכתבתי לו את זה גם ואז אחיו אוכל את זה.

NEO83

New member
מבחינת מתנה

אני לא רואה הבדל, בסופו של דבר הוא בחר לעשות את זה, וזה לא שאח שלו בא ולקח בלי רשותו. והוא כן נהנה מהמתנה עצמה ואני בטוח שהוא אפילו לא מודע לזה שאת כועסת עליו.

סאטוריס

New member
אני מאד מתחברת

הוא לא "אשם" שהוא חילק עם אחיו - עבורו זה רק שוקולד.
פשוט תלמדי מזה
תתני מתנות אחרות
או משהו אישי כמו ספר או דיסק

או - ולדעתי זה עדיף בהרבה
בילוי שלכם יחד - מסעדה, הופעה , בית מלון.

הקשר שלכם הוא רק וירטואלי?
כי קשה מאד להחזיק קשר רחוק
ויכול להיות שאת רואה בו בן זוג ושומרת אמונים
והוא לא רואה בך משהו מיוחד ולא שומר אמונים.

Besessenheit

New member
לא בדיוק וירטואלי

אנחנו מכירים המון שנים ובאחד הביקורים שלי בארץ החלטנו להיות ביחד.
כשאני כן מגיעה לארץ מבלים את כל הזמן ביחד וחות מזה מדברים כל יום בסקייפ ומה לא...

החלק של השומר אמונים פה זה לא הדאגה שלי - זה ממש לא הרעיון כאלה ואני לא חושבת על זה בכלל. מציק לי שאחרי שהשקעתי מישהו אחר לוקח את זה במקומו. אז למה טרחתי בכלל?

סאטוריס

New member
למה אתם לא ביחד?

אני מבינה את הבעסה שלך.
והצעתי לך מה לעשות להבא.

אין לו ברירה - את קנית שוקולד - זו מתנה לא אישית - זו מתנה שמתחלקים עם המשפחה.

Besessenheit

New member
לפעם הבאה אני באמת אדע

ולשאלה למה אנחנו לא ביחד - אני לומדת והוא חתום לקבע עדיין.

תודה :)

בוזוקיא

New member
את מצפה שהוא יגיב כמו אישה

אני בטוח שהוא שמח לקבל את המתנה, ובעיקר שמח על זה שחשבת עליו והשקעת, אבל פה זה נגמר....שוקולד זה שוקולד. הוא נועד שיאכלו אותו....ומי שאוכל לבד מת לבד. אולי בראש שלך הייתה לך תקווה שהוא יבין שאת הכנסת קצת מעצמך ומהמחשבה שלך בכל שוקודלד שבחרת עבורו ויתענג על כל חתיכה...אבל כאן נכנסת לתמונה הכותרת של ההודעה הזאת. יש סיבה שגברים לא קונים אחד לשני מתנות....המוח שלנו פשוט חושב הרבה יותר פרקטי חחח...בנות מסתכלות על מתנה ורואות את ההשקעה, המאמץ, הטרחה....בנים מסתכלים ורואים שוקולד. או אפילו יותר גרוע...אוכל. זה לא סותר את העובדה שאני בטוח שהוא שמח לקבל את המתנה שלך דרך אגב...
בקיצור, זה דיי מובן שאת מתעצבנת, כי ציפית למשהו אחר, אבל ביקשת שנאיר את עיניך אז אני רק אגיד לך שאני אישית לא מכיר גבר שהיה מגיב אחרת במצבו.

Besessenheit

New member
כנראה שאתה לגמרי צודק

חשבתי על האופציה שבטח אני מצפה שהוא יגיב כמו שאני הייתי מגיבה ואי אפשר לצפות את זה בכלל...

תודה רבה לך!

חסר פה פרט קטן,

הודעת לו שיש בחבילה שוקולד ספציפי שנבחר בעבורו ?
תיארת לו איך זה נראה ?

אם כן , את בהחלט רשאית לצפות שהוא יטעם לפחות , ויגיב לך בהתאם.

אנשים לא מבינים שציוני הדרך הקטנטנים האלה כל כך חשובים
לעיתים , וכל כך גורמים להלם כפי שאת הלומה כעת.

Besessenheit

New member
כן

כתבתי בפירוט שאני יודעת שהוא אוהב את זה ובחרתי במיוחד אחד מהם כדי שינסה אותו. וזה הכי הציק לי שדוקא אותו אחיו לקח אחרי שכתבתי לו במפורט שהוא נבחר עבורו.

h a j b i

New member
תפסיקי לאכול סרטים

ורדי מזה.
אז נתן למשפחה... ביג דיל. אפשר לחשוב שהוא חליק את זה ברחוב להומלסים.

אח שלו לקח את השוקולד שנבחר בשבילו. אז? חשבת על זה שהם אולי אחים שגדלו ביחד על אותם ממתקים? הגיוני שיהיה להם טעם דומה.

הדבר היחיד שהוא יכול להבין ממך אם עשית עניין מזה הוא לשקר לך בפעם הבאה.

ודבר אחרון, משפטים כמו "עם כל הכבוד לא אחיו ולא אף אחד אחר לא מעניין אותי", הייתי שומר לעצמי. בינתיים הם משפחה ואת בסך הכל חברה ארעית. הם קבועים ואת אולי זמנית, אז קצת פרופורציות.

מספיק מעיר עיניים בשבילך?

Besessenheit

New member
קודם כל

אני אמרתי שאני לא אמרתי לו מילה על זה - ואני חושבת שהבהרתי את זה. אז הוא לא הבין כלום ואני נטו משתפת פה את הרגשות שלי.

וארעית או לא כשאני מביאה מתנה אני חושבת על היומולדת שלו - לא על המשפחה שלו. אני לא חושבת שזה ממש משנה כמה אני ארעית או קבועה - כשאני מביאה לו מתנה אני לא צריכה לתכנן מה יכול לקרות אם גם אחיו ירצה.

שוב - בפעם השביעית אולי - כל מה שכתבתי פה נכתב נטו מתוך מה שעובר לי בראש - אז תחסוך מספטים כמו "הייתי שומר לעצמי" - אני חושבת שבראש שלי מותר לי לחשוב מה שאני רוצה.

Celion

New member
את מצפה

שהוא ייתן חשיבות לזה כמו שאת נותנת לזה חשיבות.

זה לא מציאותי.

אני חושבת שבאמת לקחת את זה קצת קשה מידי. מה הוא כבר עשה? הוא אפילו חלק את השוקולדים האלה שבטח לא היו זולים עם אנשים שהוא אוהב.

תעריכי את זה.

קראתי את כל התגובות

ואני לגמרי מבינה את המקום שבו את נמצאת, אבל בינינו לא הבאת לו מתנה אישית. הבאת לו שוקולד? כן? כמה שוקולד בן-אדם יכול לאכול? אז הוא חלק את השוקולד עם המשפחה שלו, ויצא לדעתי, לגמרי במקרה, שאחיו אכל את השוקולד המיוחד שתככנת לו. לא הייתה פה חשיבת זדון, או לעשות "דווקא" או כל דבר אחר. אני בטוחה שהוא מאוד מעריך את המחווה ואת המתנה, והוא גם לא חשב שעשה משהו רע, כי הוא סיפר לך על זה בשיחה ביניכם.
כרגע יש לך שתי אפשריות:
1. להעיר לו באגביות שקצת הפריע לך שאחיו אכל את השוקולד שייעדת לו.
2. לבלוע את הרוק, להחליק את כל הענין ולהמשיך הלאה

Purple Mushroom

New member
אני חושב שזה יחסית באמת שולי

למרות שאני מבין שלקחת את זה ברצינות ונפגעת.

אגב, בקשר להודעה קודמת בפורום (סליחה שאני מגיב די באיחור):
אפשר לשאול שאלה, למה את לא גרה בארץ? לימודים? עבודה?
והאם זה לא מעיב על טיב היחסים עם הבן זוג?

(ותודה רבה לחג'בי, שהצליח להביא ולהכניס אותי לכאן בקאמבק היסט(ו)רי !:)

למעלה