בעיה...לא מצליח להתמיד!

DeVlan

New member
בעיה...לא מצליח להתמיד!

היי לכם, ראיתי שיש פה אנשי מקצוע מהתחום אז החלטתי לשתף אתכם בבעיה שיש לי עם האימונים שאני עושה... נתחיל מקצת נתונים- אני בקרוב בן 22, גובה 188, משקל 71.5. מאז ומתמיד הייתי רזה (גנים) ותמיד שאפתי להתנפח (לא בהגזמה, אבל אף פעם לא אהבתי את זה שאני רזה). הבעיה שלי היא שהסדר יום שלי הוא עמוס וקשה. אני חייל, ויוצא כל יום מהבית בשעה מאוד מוקדמת (קם בסביבות 6 וחצי, יוצא בסביבות 7+) וחוזר הביתה לקראת 6-7 בערב הרוג פיזית ונפשית. אני מאוד רוצה לשלב אימוני כח אבל אני מרגיש תקוע. כבר הרבה פעמים ניסיתי להכניס את עצמי לשגרת אימונים אך עצם זה שרואים תוצאות אחרי כ"כ הרבה זמן גורם לי לשחיקה ולחוסר הנאה מהאימונים. אני מתאמן בבית, קניתי משקולות וספסל לבטן. לצערי להרשם לחודר כושר לא בא כאופציה - פשוט אין לי זמן לזה. איך מנסיונכם כדאי לשלב אימונים עם סדר יום כל כך לחוץ? חשבתי על להתאמן בבקרים...למרות שזה דורש ממני המון כח נפשי....זה חכם מבחינה פיזיולוגית? אשמח לעצות, ובכלל איך אני מניע את עצמי להמשיך להתאמן על אף שלא רואים תוצאות מיד? מבחינת תזונה כבר חקרתי את הנושא ואני יודע איך צריך לאכול...עכשיו רק צריך להשתדל לעמוד בזה.... תודה מראש!

ירין109

New member
ואוו !!!

אני בן 15 , יש כאן אנשים שזהו מקצועם ( מאמני כושר , תזונאים , וכ'ו ) אבל גם ילד בכיתה ב' יכול לענות לך על זה . מצטער לאכזב אותך אבל לקום ולחזור בשעה כזו כל יום וכאשר אתה מוציא הרבה אנרגיות בצבא ( לא יודע איפה אתה משרת ) אז אין מצב שתצליח לעשות אימון בצורה מקצועית ונכונה וזאת מחוסר יכולת פיזית שיכולה אפילו לא להיות כ"כ מורגשת אצלך וגם חוסר אנרגיה . אני מציע לך לא להתאמן בבוקר בגלל שזוהי שעה יותר מידי מוקדמת ולפני אימון צריך לאכול טוב ואחרי האימון גם לאכול טוב ככה שאני חושב שאפילו לפני ואחרי האימון לא יהיה לך זמן להכין או לאכול ארוחה טובה וגם האימון יכול לשאוב ממך הרבה מאד אנרגיה בבוקר ואם אתה חייל קרבי אז זה לא טוב ! לגבי האימונים שאתה חוזר הצבא , אני לא יכול לראות בן אדם שקם בשעה כ"כ מוקדמת וחוזר בשעה כזאת עם עייפות פיזית כמו שאמרתה ולא עף למיטה . גם אם תתאמן אימון כוח אתה צריך לאכול טוב כ3 שעות לפני האימון פחמימות וחוץ מהארוחות לפני ואחרי האימון בשל חוסר האנרגיה אתה לא תצליח לעשות אימון טוב ונכון , זוהי דעתי מקווה שעזרתי , אני ממליץ לקבל את הדעה של אנשים יותר מבינים בעניין ממני אבל אני חושב שייעצתי נכון . המשך שירות מעולה בצבא ושה' ישמור עליך ועל כל החיילים ! שבוע טוב

oridoron77

New member
ירין

אני מציע לך שוב לא לרשום תגובה כאשר אתה כולך להוט ונסער לעזור. למרות שאני בטוח שהכוונה שלך טובה, ניכר ממילותיך הרבה התלהבות ואולי גם חוסר מקצועיות. 1. ההמלצה לא להתאמן בבוקר היא לא נוחה. עדיף להתאמן בכל שעה נקודה. אני מכיר הרבה מתאמנים שנאלצים, עקב מחויבויות שונות. להתאמן ב22:00 בלילה, וזה עדיף על פני לא להתאמן, אין ספק. 2. צדקת בכך ששמת לב על התזונה, רק שאם האימון נעשה בבוקר, אז איאפשר לאכול שלוש שעות לפני (למרות שזו ההמלצה ההאופטימלית). מה כן יש לעשות? לאכול ישר כשקמים, ועידף להיוועץ בנושא עם תזונאי\ת (עדיפות לתזונאי\ת ספורט). בכל אופן, מה שיתן את הטון זו התזונה היומית הכוללת ומרכיביה. 3. אני ממליץ לפותח השרשור להתייעץ בצורה מקצועית עם מאמן כושר מוסמךלגבי בניית תוכנית, הדגמת ביצוע וכו'... יעוץ תזונתי גם הוא בגדר חובה אם רוצים להשיג מטרות בצורה הנכונה והזריזה ביותר. אורי

הר ניר29

New member
אימונים

שלום לך, נתחיל מהרקע... 1. אתה מציין שמידי פעם אתה מתחיל להתאמן ובגלל שהתוצאות מאחרות לבוא אתה מתייאש. * אני מציע לך לארגן את הציפיות שלך מהאימון הגופני, לתאם את המטרות בהתאם לסדר יומך. יתכן שאתה מצפה למשהו שאינו בר השגה. 2. שגרת החיים שלך מקשה עלייך לקיים אימונים גופניים באופן סדיר? * מסגרת הזמנים שלך אולי מקשה, אך ניתן לקיים בה שגרת אימונים מסויימת. אין בעיה פיזיולוגית חריגה לאימונים על הבוקר, אני כן ממליץ לך לצרוך פחמימה פשוטה יחסית לפני תחילת האימון. בנוסף, עם ההתמדה השקמה מוקדמת אינה תהווה בעיה, התחושות של הגוף ישתנו, הכבדות תעלם. (אני קם כל יום ב 5:00 בבוקר, ונמצא באימון כבר ב 6:10.) ואני ממש לא! טיפוס של בוקר. 3. אימון בייתי עם ספה, הוא אחלה, אך מוגבל מבחינת יכולת ההתקדמו ללטווח ארוך. גם נתון זה צריך לתאם לך את הציפיות על יכולתך להשיג מטרות לא רלוונטיות. מודעות לתהליך שאתה עושה, תיאום ציפיות רלוונטי, קביעת מטרות של הנאה! רק מעצם הפעילות יתנו לך מוטיבציה. 4. השגת נפח שריר תלויות לא מעט גם בתזונה שלך, לכן רק שגרת אימונים אינה מספקת. עלייך להתיעץ עם גורם מוסמך. בהצלחה

ירין109

New member
ממליץ

אם אתה מחליט להשעטת משהו מהפורום אני ממליץ לך להשעות את "הר ניר " ראשון , כל פעם הוא יוצא עליי והוא בכלל לא קשור לדו שיח , סתם בלי סיבה משעמם לו הוא קורא לי בשמות גנאי , חוץ ממנו לאף אחד אני לא מפריע , ממש מעניין הקטע הזה , אני מנסה לעזור לאנשים הוא יוצא עליי , כל דבר , אבקש שהוא תחיל לכבד אוצי כמו שאני מכבד אותו , חבל שאדם ממורמר ומתוסכל מכל מיני סיבות יבריח אנשים כמוני למשל מהפורום ויהרוס את הפורום הזה . אבקש ממכם מנהלי הפורום , הקדימו תרופה למכה !

DeVlan

New member
תודה רבה !!!

התגובות שלכם עזרו לי מאוד. חשבתי על להקדיש שני בקרים בשבוע למען המשימה + אימון נוסף בסופ"ש. כלומר: 3 אימונים לחודשיים הקרובים + תזונה נכונה... מה דעתכם? זה יעיל? או שזה קצת מדיי?

ירין109

New member
כנס

כמו שמנהל הפורום אמר , עדיף להתאמן קצת מאשר לא להתאמן בכלל , זה דבר ראשון . לגבי היעילות , תלוי מה גודל ועומס האימון וגם אם התזונה שלך תהיה נכונה בהתאם לאימון . לפי דעתי אתה תראה תוצאות מזעריות ולא מורגשות כ"כ בחודשיים של אימונים . אבל אני אממין שאם תתמיד ותמשיך להתאמן מעבר לחודשיים אתה תראה תוצאות , בהצלחה ! יום טוב

הר ניר29

New member
על פי

עקרון התמורה הפוחתת תוצאות קל יותר להשיג ולראות בתחילת הדרך. בכל מקרה, לאדן מתחיל 3 פעמים בשבוע זה מספק. תפגש עם איש מקצוע (גם באופן חד פעמי) שיתאים לך מרשם לפעילות גופנית. בהצלחה

למעלה