בעיה ללא פתרון- בבקשה עזרה...

RkLuvMC

New member
בעיה ללא פתרון- בבקשה עזרה...

שלום לכולם, יש לי בעיה של בטן נפוחה. תחילה חשבתי שמדובר בבעית קנדידה ועשיתי בדיקות והסתבר שהכל בסדר, אחרי שהבנתי שזו לא הבעיה החלטתי לעשות דיאטה. כבר ירדתי 2 קילו (ואני ממש ממש לא שמן) ובכל זאת הבעיה נשארה כשהיתה- כשאני מתעורר בבוקר הבטן שלי מוכנסת בפנים, שטוחה בטירוף...ואז הכוס מים הראשונה שאני שותה היא נהיית נפוחה לגמרי, ואם אני אוכל משהו קטן אז בכלל היא מגיעה לניפוח מטורף, וככה במשך רוב היום אני מסתובב עם בטן מנופחת, ובבוקר כשאני קם היא שטוחה ורזה. מישהו יודע מה עליי לעשות? אני כבר לא יודע איזה פתרון לחפש. ניסיתי קנדידה, ניסיתי דיאטה (ואני גם ממשיך בה אגב) אבל אני יורד במשקל ובכל זאת אין שום שינוי או שיפור בעניין הנפיחות של הבטן- עזרה בבקשה!!! תודה!

בטן נפוחה

אם אתה ממש לא שמן למה דיאטה? בכל אופן אם הבעיה ממש ממש מטרידה גש לרופא על מנת לעשות ברור גסטרו וכמו כן הייתי ממליצה לך לקבוע תור לדיאטן/ית שכן יש מקום לבדוק מה אילו מזונות ושתיה אתה צורך וכמה במשך היום אולי יש קשר, לראות גם בדיקות דם כולל ספירת דם וויטמין B12.לא ישר לחשוב שזו קנדידה...שאגב לפי הרפואה המערבית לא כ"כ נפוצה.

RkLuvMC

New member
תודה סיגל ישראלי- בבקשה תקראי...

אני יכול להגיד לצורך העניין שאני שותה כל יום 2 ליטר מים ביום. אני שותה מים בלבד (ללא תה,משקאות על בסיס חלב למיניהם, תרכיזים או מוגזים). עפ"י הוראת רופא, שלדעתו אם אני אשתה 2 ליטר מים ביום חילוף החומרים יהיה מהיר יותר ובכך הבטן אולי לא תהיה נפוחה כ"כ. (כמובן שהמים לא עוזרים לי, אני מתמיד ב-2 ליטר כבר חודש לפחות). בקשר למזונות בגלל הדיאטה שהתחלתי, אני הייתי אוכל ביום ביצה, גביע גבינה 5% עם ירקות (את הגבינה והביצה הייתי אמור לפצל בין ארוחת הבוקר והערב), ארוחת צהריים שכוללת ירקות מאודים עם עוף ובין הארוחות ישנה אפשרות לאכול עד 7 מעדני דיאט לבחירתי. כיום עברתי לשינוי תפריט שבמסגרתו מותר לאכול רק 10 פרוסות ביום של לחם קל (כ-5 סנדוויצ'ים) וארוחה חמה אחת שכוללת ירקות מאודים עם עוף. בנוסף אני גם עושה פעילות גופנית- כפיפות בטן, הליכה 3 פעמים בשבוע לפחות. בעיקרון הגובה שלי 1.69 ואני שוקל 60, בעקבות הדיאטה ירדתי בינתיים למשל 58-59 לחילופין. את הדיאטה התחלתי כי חשבתי שאולי בכל זאת הבטן הנפוחה נובעת מאחוז שומנים גבוה בגופי ואולי ישנה אפשרות לרדת באחוזי שומן ובכך להיראות רזה יותר. בדיקת גסטרו נשמעת לי מאוד מפחידה כי שמעתי שמדובר בדיקה פולשנית מדי והייתי רוצה ממש להגיע אליה כמוצא אחרון, יש לך אחרי הפרטים שננתי אולי איזושהי השערה במה יכול להיות שמדובר? אודה לך מאוד אם כן...

RkLuvMC

New member
אני אשמח אם יש מישהו שמבין בזה

ויכול להגיד לי את דעתו, אני אשמח לכל חוות דעת שהיא...אני פשוט ממש רוצה לסדר את העניין כי זה מאוד מפריע לי...

אני קוראת

ומתרשמת שיש מעט "בלאגן" בסדר היום שלך מבחינת אוכל וכן לא מעט "אמונות" לא מבוססות (לגהי המים ותפקידם ואחוזי השומן)אנא קבע תור לדיאטנ/ית אני בטוחה שניתן יהיה להקל לפחות על "בעייתך" כמו כן אין מה לחשוש מבדיקת גסטרו שכן לא ישר עורכים במסגרת ברור גסטרואנטרולוגי בדיקה פולשנית.

למעלה