בעיה מביכה...

בעיה מביכה...

שלום עינת! יש לי בעיה מביכה מעט.... האם תוכלי לעזור? אני גרושה ויש לי בן זוג מזה מספר שנים. לפני מספר לילות כנראה שהשמענו רעש בלילה ובני בן ה-16 שמע אותנו. בבוקר הוא היה עצבני ואמר לי שזה מאד מביך אותו. מה לעשות? תודה .... אירית

בעיה מביכה

שלום רב אירית, איך הגבת באותו רגע? ומאז? איך את מרגישה היום? עינת גבע,מכון אדלר.

בעיה מביכה....

התנצלתי, אמרתי לו שאני מצטערת שהוא מובך, שאמנם זהו דבר טבעי אבל אשתדל שהוא לא ירגיש לא נעים. האמת היא שהייתי נבוכה בעצמי. נראה לי שגם במצב של הורים טבעיים זה קשה לילד- על אחת כמה וכמה כשמדובר בבן זוג שאינו האב... תודה, אירית

...לקבל את המציאות ולזרום איתה ...

שלום רב אירית, התגובה של בנך מצביעה על היחסים הפתוחים ביניכם. הרי בנך יכול היה לכבוש את הסוד בקרבו. אני רואה ביכולת שלו להעלות את הנושא הרבה כוח ואמון ביחסים. מקרה כזה מזמין התייחסות רגועה, עניינית ושלווה כפי שהגבת לצד המבוכה המובנת שאפפה אותך. הקשבה לרחשי ליבו, מתן תוקף לרגשותיו – הבנה ואפאטיה. בקשר לבן הזוג, נשאלת השאלה האם זהו בן זוג מזדמן, אחד מתוך רבים או בן זוג קבוע שמגיע לביתכם באופן קבוע? בחיי יום יום אנו נדרשים להתמודד מפעם לפעם עם מציאות בלתי רצויה אחת האופציות הטובות בעיני היא לקבל את המציאות ולזרום איתה. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר. בהזדמנות זו אני מזמינה את חברי הפורום לספר על התמודדות עם מקרים דומים . זו הזדמנות לחלוק ולהוסיף אפשרויות ל"ארגז הכלים" שלנו. עינת.

למעלה