בעיה מורכבת וכואבת - גיוס בני לצבא - זקוקה לעזרתכם

zubvrcv1

New member
בעיה מורכבת וכואבת - גיוס בני לצבא - זקוקה לעזרתכם

הבן שלי בן 17, מאובחן PDD מגיל 3, מקבל קצבה 100%. כל השנים הוא הצליח יחסית מבחינה חברתית, למד בכיתה רגילה, וידע על האבחון בצורה שטחית (גם לא ממש התעניין כשניסיתי לספר). השבוע הגיע לצו ראשון. לא דיווחנו לצה"ל על האבחון ולא על הקצבה, רציתי לתת לו הזדמנות כמו כולם... באמצע הצו הראשון עצרו לו את התהליך ושלחו אותו לחדר תכלת (ככה זה נקרא) שם נאמר לו שהם קיבלו דיווח מביטוח לאומי שיש לו נכות (הוא נשאר בהלם) ושיזמנו אותו לוועדה עם קב"ן ופסיכיאטר לשקול גיוס. הילד שבור מזה. אני יודעת שאולי הייתי צריכה להכין אותו לזה אבל תאמינו לי שכל פעם שניסיתי משהו עצר בעדי, כאילו שלא רציתי לנפץ לו את התמימות, לא יודעת הוא גם לא רצה לשמוע ותמיד העביר נושא דווקא כשהגענו לשלב האבחון. עכשיו הוא רוצה לבטל את האבחנה. הוא טוען שאם יעבירו אותו אבחון חדש הוא יוצא "רגיל" (לדבריו) ואז הצבא יגייס אותו על פרפיל 97 ולא 45 בלי נשק ובלי לינה בבסיס. אני מרגישה שאני חייבת הכוונה מעו"ד או ממישהו שעבר את זה... מה עושים? האם ביטוח לאומי יכול לבטל את האבחנה? האם זה מצב שמסכן אותנו מפני תביעה שלהם? לגשת לוועדה? או לבקש פטור וזהו? האם לעולם ישאר עליו ה"כתם" הזה כמו שהוא קורא לזה? הוא לא מצליח להבין... והאמת גם אני לא... והוא לא מוכן להתנדב בשום אופן. או להתגייס כמו כולם או שום דבר. אשמח לכל עצה מכל ניסיון שלכם, ותודה לכל מי שקרא עד כאן...

שתי שאלות:

1. איך הקואורדינציה שלו?
2. האם לדעתך הוא מתאים לצבא? לא מה שנראה לך שהוא הכי רוצה או שהכי יקדם אותו - מה שנראה לך שהכי מתאים לו.

אישית, מה שמפחיד אותי בהקשר של צבא הוא דווקא העניין של הקואורדינציה. לתת נשק למישהו עם בעייה של קואורדינציה נראה לי מסוכן - גם עבורו וגם עבור הסביבה. לו אני הורה של ילד עם בעיות קואורדינציה, הייתי עושה את המקסימום כדי שלא ישרת בצבא עם נשק - אפילו לא בטירונות. אבל זה רלבנטי רק אם יש לו בעיות קואורדינציה. אם נראה לך שהוא יסתדר עם החלק הזה - זה לא רלבנטי עבורכם.

zubvrcv1

New member
מבחינתו הוא מתאים, אני גם חושבת שאם היתה ניתנת לו הזדמנות

הם יכלו רק להרוויח אותו

הייתי עושה 2 דברים דחוף:

1) באמת פונה לעו"ד המתמחה בתחום
2) עושה איבחון חדש כדי לבדוק אם נכון לעכשיו הוא כבר לא עונה לקריטריוני אוטיזם במטרה להוריד את הכותרת. ואם לא עונה, אז לעדכן לגבי זה גם צבא וגם בט"ל

grayart

New member
אבחון חדש לא יכול לבטל אבחון קודם.

קחי לדוגמא ילד שאובחן בגיל שנתיים, קיבל הכרה מביטוח לאומי, ואחרי כמה שנים כשבקשו לחדש זכאות , הוא לא עבר את הרף לאבחנה בספקטרום ואיבד את הזכאות.
האבחנה החדשה לא מבטלת את היישנה, וביטוח לאומי לא מבקשים להחזיר את הכסף על השנים בהם היה מאובחן.
מבחינת ביטוח לאומי זה שינוי במצבו הבריאותי, והשינוי הזה הוא החל רק מיום קבלת האבחון החדש.
כך שלא ניתן לבטל 18 שנה, רק לקבל אבחנה שמראה את מצבו הנוכחי, כלומר, אבחנה שמצביעה על כך :"שחל שינוי במצבו הבריאותי."

אבל... שווה לקחת בחשבון ש...
אין סיכוי שהצבא ייתעלם מ18 השנים בהם היה מאובחן ונחשב נכה.
וגם מבחינת ביטוח לאומי , הוא יחשב נכה שהחלים, הוא תמיד ייחשב כמי שהיה נכה בילדותו, הוא פשוט רק יאבד את הזכאות לעתיד (וזה יהיה ממש ממש חבל).

zubvrcv1

New member
אתה אומר את דעתך המקצועית או האישית?

סליחה שאני שואלת פשוט אתה אומר דברים מעודדים מאוד רק האם הם מבוססים?

grayart

New member
אני לא עורך דין...

אבל אני משוכנע שבדברים האלה אין אחורה.
השנים שבהם היה מאובחן , אין אף פסיכיאטר שיכול לבטל אותם.
הייתם יכולים בזמן ההוא לגנוז את האבחנה, אבל מרגע שנעשה בה שימוש, גמרנו.
גם אם עכשיו הוא לא עומד בקריטריונים לקבלת אבחנה, זה תמיד נכון לזמן האיבחון, אין אפשרות (רפואית אבחנתית) לחזור אחורה בזמן ולאבחן את מצבו הנכון ללפני כמה שנים.

אפשר לחשוב על זה כדבר מעודד, או כעל כתם לכל החיים.

schlomitsmile

Member
מנהל
אפשר לנסות להעזר בעו"ד ו/או לעבור אבחון חדש שאולי יקבע שכעת
הבחור לא נכלל בקריטריונים להגדרת הספקטרום האוטיסטי (ואולי כן).
בקישורי הפורום תמצאי סעיף 'יעוץ משפטי'.
אפשר גם לנסות, אחרי שיירגע מההלם (וגם את) לשוחח איתו:
חשוב לו לעשות שירות משמעותי?
זה אפשרי בהחלט כמתנדב
https://www.mitgaisim.idf.il/כתבות/ראשי/תפקידים/תפקידים-למתנדבים/#/
ואפשר לעשות את כל הדברים (אבחון, עו"ד, שיחה עם הבחור) במקביל.

אחרי שהסיפור האקוטי ייפתר, נראה לי חשוב ביותר
לעזור לו להשתחרר מהתפיסה המוטעית כאילו מדובר ב"כתם".
לחקור קצת מה זה באמת.

schlomitsmile

Member
מנהל
זו אכן פעם ראשונה ששמעתי דבר כזה
בשנה שעברה היינו צריכים להעביר לצבא ניירת ולהתעסק איתם לא מעט
כדי לקבל את הפטור, למרות שה
מוכר בבטל"א מגיל 6 וחצי.
הצבא לא ידע עליו.

גורג42

New member
אין לי עיצה, אבל אני מקווה שהחבר'ה כאן יזכרו את הסיפור הזה

בעיקר בפעם הבאה שיבוא למישהו להגיד שאין שום סיכון באבחון וש"הכל חסוי" ובלה בלה בלה.

לא שאני חושב שצבא זה כזה שוס גדול (אישית הייתי לוקח את הפטור בשמחה ומודה לאל הטוב שפטר אותי מהצרה הזאת), אבל באותה המידה זה היה יכול לקרות גם בכל מקום אחר.

תקלטו: ברגע שזה מגיע לרשומות הרפואיות ו/או לביטוח לאומי, אין סודות. תפסיקו להיות תמימים ולקרקר על "שמירת סודיות", כי המציאות בשטח שונה לחלוטין.

arana1

New member
עוד דוגמה מבעיתה לשטיפת מח

כל העניין של גיוס לצבא ממחיש עד כמה הצורך להשתייך ולהיות כמו כולם מכופף לכולם את הנשמה,
הצבא זה זוועה, טירוף רצחני וחסר נשמה, והייתי יכול להביא כמה סיפורים על אנשים הכי עדינים ורגישים וחכמים שהתעקשו מאוד להתגייס לצבא למרות שלכולם סביבם היה ברור שזה לא בשבילם,
כי מה לעשות, הצבא הוא לא בשביל בני אדם,
אבל אני לא אביא את הסיפורים האלה כי הן הסתיימו הכי רע שאפשר,
אז עדיף לא להרוס לאנשים את החגיגה

אתה צודק לגמרי - אין סודיות, וזה יכול לצוץ בכל מקום

הורדתי אבחנה לבן שלי בגיל 5.
הלכתי אחרי זה לנירולוג לגבי הפרעת קשב,
אז הוא הסביר לי, שבתיק הרפואי מתועד לנצח שילד היה בספקטרום בעבר.
כלומר מחקו שהיום הוא לא.
אבל בהסטוריה שלו הוא כן ואי אפשר למחוק את זה.
כלומר זה לא ביטול אבחנה זה "יציאה מהספקטארום".
וכל רופא יראה את זה בתיק הרפואי שלו תמיד

1smile11

New member
אל תרוצו להתגייס לצבא כמו איזה זהב

מה שאני עברתי שם זה השפלות וחרא של יחס התעללות ניצול שלא ידעתי את החוקים וזה בקצה המזלג שתדעי שגם ככה מתייחסים רע לאנשים שם יש מפקדים שהשד יודע למה נתנו להם בכלל לפקד אז פי כמה על אנשים שהם או היו על הרצף תאמיני לי הלוואי ויכולתי לספר לך אבל אני לא יכולה להסתכן...כי אני לא יודעת שלא יהיה לי תביעה בדרך

אבל לא ממליצה לא אחרי מה שאני עברתי
זה לא גן עדן שם
לא מחכים אף אחד שם
והיחס לא משהו ..

למעלה