בעיה מסוימת ביחסים

דוריאלה

New member
בעיה מסוימת ביחסים

שלום. זו הפעם הראשונה שלי בפורום. רוצה להתיעץ. חברי ואני גרים יחד. לשנינו העסק חדש, למרות היותנו אנשים כבר די מבוגרים. לי יש הכנסה קבועה ולו אין. הוא לא מוכן ליהיות תלוי בי ואני לא נוטה לחלק את כספי המועט שוה בין שנינו. יוצא שאנחנו לא מנהלים חיים משותפים אמיתיים, ויש חשבונות. יחד עם זאת אני מעונינת לעבור תהליך שבסופו אוכל לחלוק עמו את מה שיש לי, כי אנחנו מדברים גם על אפשרות של נישואין. אך נראה שעבורו בלתי אפשרי יהיה ליהיות שותף בכספי בגלל ה"כבוד הגברי". כשאני מציעה לו כסף הוא נפגע מאוד וחש מושפל. אל תציעו לו ללכת לעבוד, הדבר בלתי אפשרי, לא חשוב למה, בקיצור, אלה התנאים. מה שניתן לשנות זה רק את התפיסה הפנימית, ולהרחיב את היכולת להתגמש בתוך המצב כפי שהוא. אני יודעת שכאילו נתתי את התשובה כבר בגוף השאלה, העינין הוא - איך עושים את זה? איך מתקשרים ומפתחים דיאלוג עם גבר שהסיפור הזה קשה לו כל כך? ויש לי הרגשה ברורה שגם אם נגיע למצב שבו אני אחלוק איתו את מה שיש לי, הוא עדיין ירגיש שהוא לוקח ממני. ואני לא ממש רואה לזה פתרון. אנא את תגובותכם, עצותכם, שאלותכם, התיחסותכם... תודה מראש.

אלה_ה

New member
השאלה היא איך מנהלים דיאלוג

עם בן הזוג. נקודה. היום זה על הנושא הכספי, מחר זה על נושא משמעותי אחר. איך ללמוד לדבר ולתקשר בפתיחות על נושאים קשים ומהותיים? אם התשובה היתה קלה הרבה יועצים היו מובטלים
כצעד ראשון-ניסית לפתוח את הקלפים? להעלות את הבעיה? לדבר איתו שיחה גלויה? יש ביניכם שיחות רציניות על נושאים מהותיים אחרים?

והייתי מוסיף ושואל

מה הבסיס למערכת היחסים? האם זאת אהבה? הכיף ביחד? ההשלמה הזוגית? הנפש התאומה? או שמא הרצון להתמסד? הפחד להשאר לבד? השגרה? ומספר שאלות לא פחות חשובות... האם אתם חשובים אחד לשני? האם קיים אמון ביניכם? האם יש הערכה זוגית? התשובות על השאלות האלה יעזרו לראות את הכיוון של הקשר בעתיד

האלי

New member
אענה לך בקיצור

ואחר כך באריכות. קודם כל, אין לך |סהדגש| מה לעשות, השינוי שאת מבקשת אינו נמצא בתחום האפשרויות שלך. זו החלטה שלו, זו הדרך שהוא צריך לעבור בעצמו. אינני יודע מה טיב היחסים ביניכם (שווה לך לקרוא בעיון את רשימת השאלות של המוסקיטר ולענות לעצמך עליהן) אבל בגדול טעות של זוגות רבים שהם נכנסים למחוייבות זוגיות מתוך אמונה שבן/ת הזוג ישתנה בעבורם, שאפשר "לגשר" על הפערים, שבעצם זה לא נורא... (מחק את המיותר והשלם את החסר) אני יכול להבטיח לך באחריות שכל דבר שהוא פחות מ קבלה מלאה ובשמחה. יביא במוקדם או במאוחר למשבר בזוגיות. גם ויתור שאת עושה היום, אם הוא נתפש בעינייך ככזה, סופו שהוא יעלה אל פני השטח ויעיב על היחסים הזוגיים. יחד עם זה, אחד המאפיינים של חיי זוג הוא שיתוף במשאבים הכלכליים. עצתי לך: אם וכאשר יעלה נושא מיסוד הזוגיות ביניכם, העלי את השאלה הזו. פשוט שאלי אותו משהו כמו מה עושים בנושא הכספים? או איך נסדר את הנושא הכספי? ואחרי שאת שואלת, אל תוסיפי לדבר, לא להסביר לא כלום! השאירי לו מקום לענות על השאלה והקשיבי למה שהוא אומר... אם יש משהו שחשוב לזוגיות, זו היכולת להקשיב למה שבן/ת הזוג אומר/ת. בדרך כלל כשאנחנו שואלים את הבן/ת זוג משהו, אנחנו כבר מוכנים לשמוע את תשובה מסויימת. כשהוא עונה תשובה אחרת, לא פעם אנחנו פשוט לא שומעים אותה. בהצלחה, שלך, האלי.

עיזבי אותו את שווה יותר..

הי דוריאלה, סילחי לי על הבוטות, אבל בחורה כמוך שעל פי התרשמותי את נבונה,פתוחה, ומפרנסת בכבוד.. איזו סיבה יש לך להתחתן עם בטלן או לא חשוב מדוע אינו מפרנס, וגם בעל אגו גברי מנופח, עזבי אותו את שווה יותר והוא יגיע.

*יפעת*

New member
אני לא חושבת ככה!!!!

שירלי טמפל היקרה!!! למה את כ"כ בטוחה שהוא בטלן? דוריאלה לא אמרה את הסיבה שבגללה בן-זוגה לא עובד!! אולי זה בגלל אילוץ מסויים? ולמה את מציעה לה לעזוב אותו? במערכת יחסים צאיכים לנסות לעבוד על דברים כדי שיסתדרו! אופציה של פרידה צריכה לרדת מהפרק!!! לא צריך לוותר כ"כ בקלות ובטח שלא לחשוב על פרידה!!! דוריאלה!! זה באמת רק עיניין של תפיסה. תנסי להסביר לו את זה בצורה כזאת שיבין מהם בעצם חיי שיתוף. אם אתם חושבים להתחתן אז הוא חייב להיות מוכן לחיי שיתוף מלאים בכל התחומים. הוא צריך להבין שמה ששלך - שלו ומה ששלו - שלך!! כי אלו הם חיי שיתוף. אין גבר כזה כסף שלך או כסף שלו, זה יהי הכסף של שניכם, יהיו לכם חשבונות משותפים. תנסי להסביר לו את זה! המון בהצלחה ואל תוותרי כ"כ בקלות!

bravo

New member
דוריאלה היקרה שלום ../images/Emo18.gif

בס"ד לדעתי ובצדק גבר נימצה בהרגשה נחותה היות ואנו בנויים כך (במאמר מוסגר) כיביחול שהגבר מיתפקידו לעבוד לכלכלת הבית. אני אישית לא עבדתי כחודש בערך, כמיעט ויצתי את דעתי האומנם היה ב"ה כסף אך לא היתה שיגרה לא פעם נהלתנו בית אני ובת זוגי כאשר את מרבית ההוצאות שילמתי אני ולא עכב מסכורתה הנמוכה של בת זוגתי מבלי להיכנס לפרטים אני אישית לא היתי מציע לך להיתחתן עם אדם שלא עובד מאחר והאישה תפקידה הרשיא זה להשכיע בילדים שלא יובן מדבריי שאני בעד שהאישה תשב בבית אך כאשר האשיה דואגת גם לכלכלת הבית וגם לכל הסידורים הסבבתיים כגון קניית האומנם עם הבעל / אך הבעל לא יוצא לעבוד אלה האישה ועל כך עצם העובדה שיומך מתחיל מוקדם בבוקר ומסתיים מאוחר בלילה לאחר מכן הריות כל כל אשה הרה יכולה לעבוד עד היום האחרון עד ללידה לאחר מכן תינוק אין סוף הוצאות וריצות אין יום אין לילה ( הנכה) ביבי סיטר בקיצור החיים לא קלים גם כך ניתן לכתוב ספר כל מה שכתבתי הוא על קצה המזלק בכל אופן הצלחה בכל אשר תחלטי

*יפעת*

New member
אבל...

היא לא הסבירה למה הוא לא עובד!! אני עובדת והחבר שלי לא עובד. אנחנו מתחתנים בעוד חודשיים. הוא לא עובד כבר חודש ולא יעבוד בחודשיים הבאים, לא בגלל שהוא עצלן, אלא בגלל שהוא מועמד לקידום בעבודה ובשביל שזה יקרה הוא התבקש לא לעבוד במשך שלושה חודשים (בלי משכורת כמובן). אז המקרה שלנו הוא לא עצלן, להיפך, דווקא יש לו מוסר עבודה מאוד גבוה, הוא פשוט לא יכול לעבוד כרגע. אולי במקרה של דוריאלה ובן-זוגה מדובר במקרה דומה לשלי? אי אפשר לדעת...

bravo

New member
יפעת מתנצל היות ולא היו מ.. נתונים ../images/Emo39.gif

*יפעת*

New member
דוריאלה, לאן נעלמת?

אני רוצה לדעת מה קורה איתך ועם בן-זוגך. אני מקווה שלא נכנסת לכאן יומיים כי הכל הסתדר...

למעלה