בעיה מרגיזה - ההתחממות בהרצת לינוקס

motti261

New member
בעיה מרגיזה - ההתחממות בהרצת לינוקס

סיפרתי כאן לפני מספר שבועות שכאשר המחשב עובד ב windows 8.1 הוא עובד באופן תקין, רעש אולי טיפה חזק מהרגיל מהמאוורר, אבל אין התחממות, ואין כיבוי פתאומי עקב כך, עובד במשך ימים ברציפות לא בעיה.
כאשר התקנתי ubuntu 13.10 , (כבר במהלך ההתקנה המאוורר התחיל להשמיע רעשים חזקים מאוד, ואף כבה באמצע, רק לאחר שנתתי לו לנוח , ולהתקרר , הצלחתי לעבור את ההתקנה בשלום) , לאחר שהמערכת עלתה, המאורר החל להשמיע רעשים מאוד חזקים, לאחר מספר דקות המחשב פשוט כבה. הפעלתי מחדש והעלתי את ה windows, הרעש נרגע מיד, והמחשב עבד באופן תקין.
הוצע לי לנסות הפצה שונה, אז היום ניסיתי את מינט. לא התקנתי אותה, העלתי אותה דרך DOK (התקנתי מ ISO דרך universal-usb-installer,קלי קלות) הבעיה חזרה על עצמה, רעש חזק מאוד מהמאוורר והמחשב כבה. (אגב, פעם ראשונה שניסיתי הפצה שהיא לא ubuntu ומינט נראית ממש "מגניבה" )

אני לא יודע אם מדובר בבעיית חומרה, כי בכל זאת מדובר במחשב נייד שנמצא אצלי כבר 5.5 שנים, או שמדובר בבעיית דרייברים בלינוקס. כדאי לנסות הפצה נוספת ? אם כן, איזו ?

אני בכל מקרה חושב על רכישת מחשב נייד, והשארת המחשב הזה, כמות שהוא עם windows 8.1 לבת הזוג שלי. במערכת הזו הוא עובד טוב.

חשבתי על הנייד הזה:
http://ksp.co.il/?select=.268..271....=21500&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

מגיע בלי מערכת הפעלה. אומנם יש לי רשיון ל windows 8 pro, אבל אני בוודאות אתקין עליו גם לינוקס. או פיזית על המחשב או ב virtual box. מתי יגיע היום שאני ארגיש בטוח להתקין פיזית רק לינוקס ולוותר לחלוטין על windows ?

תודה מראש על העזרה :)

motti261

New member
תודה על התשובה.

בגרסאות ישנות יותר של אובונטו זה לא היה קורה. אני ניסיתי את 13.10 ואתמול את 14.04 בטא. יכול להיות שהקרנל החדש שמן הסתם קיים בגרסאות החדשות לא תומך בניהול מערכת האיוורור במחשב שלי ואילו הדרייברים ב windows (שרובם ה windows מצא לבד, כי באתר של טושיבה יש דרייברים רק לויסטה ו 7) כן?

hetzbh

New member
לצערי אין לי מושג

בקרנלים החדשים יותר יש שינויים בכל תחום ה-ACPI אבל אני בספק אם זה שינה את החלק שקשור לחום. מה שכן, קרנל שישוחרר בימים הקרובים מפעיל ומכבה את המחשב (במצב שינה) הרבה יותר מהר

motti261

New member
אז אולי זו בכל זאת בעיית חומרה

כי הרי גם בזמן ההתקנה (כלומר מאמץ) המחשב התחמם כבה.
טוב, בכל מקרה נראה שבימים הקרובים אקנה לפטופ חדש אחרי שהנוכחי שרת אותי 5.5 שנים. האם בגלישה באינטרנט, אופיס ואובונטו בוירטואל בוקס ארגיש אבדל בין i3 ל i7?(שניהם מהדור החדש).

motti261

New member
עדכונים נוספים במסכת

אז לקחתי את ה Dok שעליו התקנתי את לינוקס מינט והרצתי אותו במחשב נייד אחר, של אבא שלי, התוכנה עלתה בצורה חלקה ובמחשב עבד בצורה שקטה וטובה.
מצאתי יתרון למינט, כשהיה לי אובונטו ניסיתי להתקין תוכנת שחמט מסויימת, קובץ התוכנה שהורדתי מהאינטרנט הוא tar.tz. הצלחתי לחלץ את הקבצים, אבל לא הצלחתי להתקין, ראיתי שיש שם קובץ סקריפט שצריך להריץ במסוף, אבל לא הצלחתי. ניסיתי לגרור לתוך המסוף, להעתיק ולהדביק , כלום...
עכשיו, במינט, ניסיתי לראות אם הפעם אצליח. הורדתי את הקובץ, ולשמחתי, מינט יודעת להריץ את הסקריפט הזה לבד במסוף והתוכנה הותקנה בהצלחה!
אז נקודת ייתרון למינט.

למעלה