בעיה נוספת שהבחנתי בה.

מתוסכל6

New member
בעיה נוספת שהבחנתי בה.

טוב, כתבתי פה כבר כמה פעמים אבל רקע קצר. אני סטודנט בבאר שבע בלי ניסיון בכלל, כולל נשיקה בן 24.5. כמובן שאני סובל מתופעת כדור שלג ו-8 שנים בערך זה מפדח אותי, אבל אני פשוט כל כל רגיל למצב שקשה לי למצוא דחף למצוא מעשה. בחודשיים האחרונים שמתי לב לעוד בעיה שאשמח לדעת איך התגברתם עליה. פעם הרגשתי שאפשר לראות עלי בקלות את המצב אבל עכשיו כבר לא. בשנה-שנתיים האחרונות, בעיקר כי אני נמצא עם אנשים שלא מכירים אותי מגיל צעיר אני לא מרגיש שמסתכלים עלי כחריג. אני לא חושב שאני בחור אטרקטיבי במיוחד, אבל גם לא סקפטי לגבי זה שמבחינת יכולות חברתיות והעולם הפנימי שלי בחורות יכולות לרצות קשר. אבל (הקדמה ארוכה קצת מצטער), לאחרונה הרגשתי שבגיל הזה כדור השלג מקבל משמעות אחרת. אם פעם הפחד היה מדחייה ברגע החשיפה או מפאדיחות במיטה (מה שעוד לא עבר), עכשיו אני מרגיש גם שאנשים מסביבי לא בראש של התנסויות משום סוג (במיוחד לאור זה שאני שנה ב' וקטן בשנה-שנתיים מרוב הבנות שאני פוגש). פעם למרות שלכולן היה ניסיון מיני וכמה מערכות יחסים הרגשתי שעוד כן היו באיזשהו שלב של למידה והתנסות. היום כולן כבר מחפשות קשרים ארוכים וחושבות על חתונה ואני לא יודע איך בתוך זה אפשר להכיל דבר כזה. איך התגברתם? אני כולי תקווה שיש גם בנות שהן חברותיות ומושכות ולא משדרות שום חרדה שבגלל סיבות כאלה ואחרות הן חסרות ניסיון או בעלות ניסיון מועט אבל זאת ממש לא ההרגשה ואני מרגיש שעבור כל אחת זה יהיה תיק רציני..אשמח לשמוע עצות, חוויות בנושא

לא בטוחה

שהבנתי מה כוונתך, אבל אנסה להגיב בכל זאת :]

כתבת שזה מפדח אותך- מה בדיוק אתה מוצא מפדח במצב שלך? עם אלו אנשים אתה מסתובב? האם הם יודעים שאתה חסר ניסיון? אם לא, האם היית רוצה שהם ידעו? (אולי כתבת את הדברים האלו בהודעות הקודמות שלך ולא ראיתי, אז אם כן מצטערת מראש, פשוט מרגיש לי שהתמונה לא שלמה בסיפור
)

אם הבנתי אותך נכון, הלחץ שלך גובר מהמחשבה שכל אחת כבר בעלת ניסיון בקשרים זוגיים ארוכים ושלאף אחת לא תהיה סבלנות למישהו חסר ניסיון. אני זוכרת שגם לי הייתה את המחשבה הזו בראש, אפילו העדפתי לצאת עם אנשים בעלי כמה שפחות ניסיון כי חשבתי לעצמי "איך עכשיו יהיה לו סבלנות בשבילי, סבלנות לקצב שלי, ללחץ שלי מדברים חדשים, אולי הוא לא ירצה להיות איתי כי אין לי ניסיון" וכו', ואני אפילו זוכרת את החרדה שלי מלהגיד לבחור מולי שאני חסרת ניסיון. אז אני די מבינה אותך, אבל הבנתי שאם אתה פוגש את האדם המתאים, זה לא משנה כמה מערכות יחסים וניסיון יש לו מהעבר, יכול להיות שאותו אדם "חושב על חתונה" כמו שאמרת, אבל אין לו בעיה לחשוב על חתונה יחד איתך! כי יכול להיות שיש המון בנות סביבך שלא יהיה אכפת להן מחוסר הניסיון שלך, ולפעמים אפילו להפך. (אבל גם לא בטוח שיהיה קל, אבל זה קורה גם בכל מערכת יחסים).

אבל יש משהו שאני כן יכולה להציע לך... לנסות! לנסות לצאת עם בנות, לפגוש אנשים חדשים, להגדיל את המעגל החברתי שלך (לדוגמא למצוא תחביב חדש), לבקש מחברים אחרים להכיר לך בנות שאולי הם חושבים שיכול להתאים וכו'.

ואגב! זה שאתה קטן בשנה-שנתיים מרוב הבנות שאתה פוגש זה לא אומר כלום!

מתוסכל6

New member
תודה רבה על התשובה- הרבה נקודות למחשבה

ולשאלה האם אנשים מסביבי יודעים: זה נורא תלוי את האמת לא יודע מי וכמה. רוב החברים והאנשים שאני מסתובב איתם מכירים אותי מגיל מאוחר יחסית, ועם הרוב (גם אנשים שבאמת קרובים אלי) לא דיברתי על זה. יכול להיות שזה מין קשר שתיקה מובן, יכול להיות שהם יוצאים מנקודת הנחה שפשוט שנה-שנתיים לא היה לי קשר. בגלל זה אני קצת מפחד גם: שיכול להיות שיש בנות שזה כן יפתיע אותן

jSb1

New member
מאוד קל להשאב למקום הזה ש"כולן כבר מחפשות חתונה",

jSb1

New member
טוב, תפוז השתגע ולא נותן לענות, אמשיך אח"כ...

jSb1

New member
מאוד קל להשאב לזה

ולהניח הנחות, אבל תזכור שאתה לא באמת יודע.
ותזכור שמן הסתם לא כולן כאלה. יש כאלה שהן לא ממהרות, יש כאלה שישמחו לקחת את הזמן כשיכירו אותך, הכל אינדיבידואלי ומאוד תלוי בכם.

אל תתייאש מראש, תחפש ותבדוק ותכיר את השטח. אתה תראה שהשטח מגוון.

dahoe

New member
מזדהה עם מה שאתה אומר.

וישנם שני דברים שאני מזכיר לעצמי: אחת, שלמישהי שבאמת תתאים ובאמת תהיה מלכתחילה כימיה איתה לא באמת יהיה אכפת מזה אם כבר מכירים ויודעים שרוצים. השניה והלא-מבוססת היא שלהרבה אנשים איכותיים, גם בנות, יש פחות ניסיון ממה שאנחנו נוטים לחשוב. מרבית החברים והידידות שלי נמצאים כיום בקשר הרציני הראשון שלהם, או שלא היה להם קשר רציני ארוך עד היום.
זו פינת הנחמה האישית שלי, אף שהיא הולכת ונכחדת בתקופות פסימיות יותר.

Berethor

New member
אתה יכול לקחת לדוגמא דתיים, שמשתדלים להתחתן כבר מהקשר הראשון

אתה לא באמת צריך שלב של למידה והתנסות, בעיקרון הקשר הראשון שלך יכול להיות גם הקשר האחרון שלך, אם מה שאתה מחפש זה קשר רציני, ואם הקשר לא נכשל. פער של שנה-שנתיים בגיל זה לא כזה ביג דיל, מי שתדחה אותך על החוסר ניסיון במלא לא מתאימה לך, אבל אני בטוח שיש גם בחורות שישמחו על כך שיכול להיות להן הכבוד להיות הראשונות שלך, ושלא היו לך אחרות מלבדן, אתה יכול למצוא בחוסר ניסיון שלך גם צד רומנטי ומונוגמי. פדיחות בפעם הראשונה עלולות לקרות, אבל אם תהיה כנה לגבי החוסר ניסיון שלך, אז אף אחת לא אמורה לצפות ממך לתפקד כמו שחקן פורנו, במיוחד שלא על הפעם הראשונה. כמובן שאתה רגיל כבר ללהיות לבד, אחרי כל השנים האלו לבד, לטוב לרע, אבל אתה יכול להחליט אם אתה מעוניין בזוגיות או לא, גם על בסיס לוגי ולא באמת חייבים דחפים חזקים בשביל זה. לגבי רמת האטרקטיביות שלך אני לא יכול לעזור הרבה, אבל אתה פשוט יכול לחפש בחורה שמה שיש לך להציע לה הוא מספיק מבחינתה, חלק גדול מהבחורות הן גם לא בדיוק בר רפאלי, ולכן אתה לא חייב להיות סופר אטרקטיבי כדי להתאים מספיק למישהי.

למעלה