בעיה נפוצה

אורן51234

New member
בעיה נפוצה

שלום לחברי הפורום, ניתקלתי היום בבעיה שניתקלתי בה מאות פעמים במהלך חיי ואני בטוח שגם אתם, אז אולי מישהו יודע פתרון טוב לעניין: טוב אז לעניין: ברגים שחוקים. איך פותחים בורג פיליפס (x) שנשחק לגמרי וכבר אין לו בסיס לאחיזת המברג או בורג ישר שהפס שלו כבר קטן מכדי לסובב אותו. אם למישהו יש פיתרון יעיל אשמח לשמוע אותו. תודה. אורן ~

niya

New member
אני הוצאתי עם פטיש (שאני לא יודעת

את שמו ולכן אתאר אותו) שבקצה השני (לא הפטישי) הוא בצורת האות V, מכניסים את הדיבל + הבורג אל ה- V ומושכים החוצה. בהצלחה

כל בורג ופתרון שלו קשה להגיד שיש פתרון מוסכם לבעיות של ברגים שהראש שלהם נשחק. כאן נכנס כושר אילתור ולפעמים גם כלים מיוחדים. לבעלי מקצוע יש כל מיני עזרים לפתרון בעיות כאלו.החל מראש פילפס מוקשח שדופקים על הבורג,ומטביעים מחדש את סימן ה-X. אפשר לקדוח,ועם מעין מברז הפוך מסובבים. אפשר עם משורית ברזל עדינה לחרוץ חריץ חדש. אפשר לתפוס את הראש שנשאר עם פלייר אמרקאי,ולסובב. עוד שיטות ?.......

fortune

New member
מסכימה וגם רוצה להוסיף שאני

משתמשת בדבק היפוקסי שבא בגליל שמערבבים כמו פלסטלינה, מניחה נקודה זעירה על ראש הבורג, מטביעה את הפיליפס בו (לא משאירה את הפיליפס
), מחכה שעה לייבוש ומבריגה החוצה כאילו כלום... ככה באילתורים.

fortune

New member
ללא מילים../images/Emo11.gif וגם שאני סמוקה../images/Emo9.gif

fortune

New member
נו, אז נתתם לי את האומץ לספר לכם

שהתגובה הראשונה שלי היתה "תבוא פה, כבר נוציא לך את הבורג..." אבל אח"כ חשבתי...(שזה לא רגיל אצלי)

ronnymp

New member
אני בשוק מהמקוריות והמעוף ../images/Emo45.gif ../images/Emo20.gif

הפתרון האולטימטיבי (כמעט)

אפשר לקנות חומר מיוחד לבעיה הזו. זה גריז מעורב עם שבבי פלדה זעירים (כמו גרגרי חול). שמים טיפה מהעיסה הזו בתוך ראש הבורג ומבריגים. הרעיון הוא שהשבבים נינעצים בראש המברג ובדפנות החריץ בבורג, ויוצרים מעין חיכוך שמונע מהמברג מ"לברוח" מתוך החריץ השחוק. זה עובד מעולה. אבל כמובן שצריך שיהיה שריד לחריץ המקורי אחרת לשבבים לא יהיה במה להאחז. קניתי לפני כמה שנים. אין לי מושג אם זה עדין נמכר. אבל גם אם לא, נראה לי שאפשר ליצר לבד.

למעלה