דובת איכפת לי
New member
בעיה עם אבא
לא יודעת אם דנתם על הנושא שאני עומדת להעלות בפורום אבל חשוב לי לשתף... גם על מנת להוציא את זה קצת החוצה וגם לחפש עצות יעילות יותר למצב שלי. אז ככה לפני חודשיים מאושרים סופ סופ עברתי טסט אחרי חודשיים של נהיגה מתמדת עם אבא שבהם הייתי צריכה ואני לא מתביישת להגיד לסבול הערות שממש לא עזרו, כדוגמא: עקפתי אוטו ובאתי לחזור לימין והוא אמר לי תישארי בשמאל אז נשארתי בשמאל וכשהייתי בשמאל הוא התחיל לשאול למה אני לא נוסעת מהר כי זה נתיב לנסיעה מהירה אז בואו נגיד את זה ככה כן נסעתי מהר כי נסעתי חוקי לחלוטין על 90 קמ"ש ואני לא רואה סיבה לעלות מעל המהירות הזאת, אז פסדר אני מבינה שהוא יותר מנוסה והוא מבין יותר והכל אבל הוא מלחיץ, מלחיץ ברמות שהטסטרים שהייתי איתם באוטו לא הלחיצו אותי. אז כפי שאמרתי החודשיים איתו לא היו חגיגה וכל מקום שנסעתי איתו וכל פעולה שניה שעשיתי (בוא נציין תעובדה שלמדתי חצי שנה מאוד מכובדת נהיגה) הוא דאג לספר לי מה לא עשיתי טוב אפילו שעשיתי טוב מאוד. ותמיד דאג להסביר לי מה היה קורה אם עכשיו הייתי נתקעת בזה או בזה דבר שלא היה קורה - סתם הלחצה מיותרת לחלוטין... כל דבר הוא היה מסביר לי מה קורה באוטו ומה יכל להיהרס וכמה זה היה עולה לו. וטוב אני מבינה תצורך שלו להסביר ולהראות ולהוכיח שהוא יודע אבל זה משגע לפעמיים תוך כדי נסיעה וזה לא מפסיק למרות שאני אומרת לו. הוא תמיד ממשיך ללמד שבעצם זאת לא המטרה ללמוד מחדש כי למדתי נהיגה כבר המטרה היא לרכוש ניסיון... עכשיו הבעיה היא לא בדיוק זאת - הבעיה היא עכשיו שאני יכולה לנהוג לבד הוא לא מוכן לתת לי את האוטו, אני רוצה לנסוע לחברה שלי שגרה בקצה העיר הוא לא מוכן לתת (לא שביקשתי את האוטו לנסיעה של שעה למקום מאוד רחוק) הוא לא מוכן שאני אסע לבד על האוטו, הבעיה היא לא רק איתי גם לאחותי שיש לה רישיון כבר שנתיים הוא לא נותן לנסוע לבד לשום מקום, הכל בליווי שלו, הכל איתו. ומה הסיבה שלו לכך שהוא לא נותן לנו את האוטו לבד
אז ככה
הוא טוען שאם יקרה משהו לאור העובדה שאנחנו בביטוח צעיר הוא צריך לשלם הון תועפות לתקן את האוטו הוא טוען שאנחנו הצעירים של ימינו יש לנו הרגל להשתולל עם המכוניות ולהגיד שאנחנו נוסעים שניה לחברה אבל בעצם מי יודע לאן נסענו (שאם כל הכבוד שאני אומרת שאני שניה קופצת לחברה אני הולכת אליה ולא יותר מזה כי אין לי מה לנסוע לחיפה עכשיו, ולא אני לא משתוללת עם האוטו כי באמת אני לא רואה בו איזה מכונית מרוץ - בעיני הוא רק אוטו שצריך לקחת אותי ממקום למקום) הוא טוען שהדלק יקר מידי ואנחנו נבזבז אותו ובאמת אולי המצב הכלכלי לא בשמיים אבל אין מה לעשות אוטו לא נוסע על מים ואנחנו לא נוסעות כמו שאמרתי כבר למקומות רחוקים - כולה 2 דקות בתוך העיר במקום ללכת חצי שעה ברגל.. יש לו המון תירוצים - החל מהכסף שנלווה לכל הנסיעות האלה (שכן, אני יכולה לממן בעצמי את הדלק) ועד ללחץ מחברים שבגללם ניסע מהר והאוטו שלו מסוגל להגיע למהירויות גבוהות ובלה בלה (אז יש אוטו חדש וכן הבנו שהוא חזק - אבל זה לא מה שמעניין אותנו בו, ממש לא מעניין אותי לדעת עד כמה האוטו מגיע כי עבדתי מספיק קשה על הרישיון שלי בשביל לאבד אותו) שורה תחתונה בערך היא שדיברתי עם אבות אחרים של חברות שלי שאמרו לי שכן הם לא ישנים בלילות שהבנות שלהם לוקחות את האוטו אבל אין מה לעשות חייבים לסמוך על הילדים ולתת להם ללכת באיזשהוא שלב, מה גם שהפחד הגדול שלי הוא שבסופו של דבר שיגיע יום ויהיה לי אוטו משלי אני אפחד פחד מוות לנהוג לבד כי הורגלתי מידי לנסוע עם מישהו לידי באוטו (החל ממורה ועד אבא כל הזמן) אז מה עושים עם אבא כזה שפשוט לא מוכן להכיר בעובדה שגם לנו יש צרכים שקשורים לאוטו ושלא סתם עשינו רישיון נהיגה, מה עושים אחרי שניסינו להסביר הכל ולדבר כל כך הרבה (כמו שאמרתי לאחותי יש רישיון כבר שנתיים אז תבינו שהנושא כבר הועלה הרבה הרבה הרבה פעמים)... מה עושים עם המצב הזה
(אגב, לכל התוהים - הרישיון נהיגה לא מומן על ידיו מבחינתו הוא בכלל לא היה משלם לנו רישיון נהיגה כי ככה לא היינו מבקשות את האוטו - הרישיון נהיגה גם שלי וגם של אחותי מומן על ידי סבתא שלנו כל אחת ביום הולדת 17 שלה קיבלה כסף מתנה לרישיון)
לא יודעת אם דנתם על הנושא שאני עומדת להעלות בפורום אבל חשוב לי לשתף... גם על מנת להוציא את זה קצת החוצה וגם לחפש עצות יעילות יותר למצב שלי. אז ככה לפני חודשיים מאושרים סופ סופ עברתי טסט אחרי חודשיים של נהיגה מתמדת עם אבא שבהם הייתי צריכה ואני לא מתביישת להגיד לסבול הערות שממש לא עזרו, כדוגמא: עקפתי אוטו ובאתי לחזור לימין והוא אמר לי תישארי בשמאל אז נשארתי בשמאל וכשהייתי בשמאל הוא התחיל לשאול למה אני לא נוסעת מהר כי זה נתיב לנסיעה מהירה אז בואו נגיד את זה ככה כן נסעתי מהר כי נסעתי חוקי לחלוטין על 90 קמ"ש ואני לא רואה סיבה לעלות מעל המהירות הזאת, אז פסדר אני מבינה שהוא יותר מנוסה והוא מבין יותר והכל אבל הוא מלחיץ, מלחיץ ברמות שהטסטרים שהייתי איתם באוטו לא הלחיצו אותי. אז כפי שאמרתי החודשיים איתו לא היו חגיגה וכל מקום שנסעתי איתו וכל פעולה שניה שעשיתי (בוא נציין תעובדה שלמדתי חצי שנה מאוד מכובדת נהיגה) הוא דאג לספר לי מה לא עשיתי טוב אפילו שעשיתי טוב מאוד. ותמיד דאג להסביר לי מה היה קורה אם עכשיו הייתי נתקעת בזה או בזה דבר שלא היה קורה - סתם הלחצה מיותרת לחלוטין... כל דבר הוא היה מסביר לי מה קורה באוטו ומה יכל להיהרס וכמה זה היה עולה לו. וטוב אני מבינה תצורך שלו להסביר ולהראות ולהוכיח שהוא יודע אבל זה משגע לפעמיים תוך כדי נסיעה וזה לא מפסיק למרות שאני אומרת לו. הוא תמיד ממשיך ללמד שבעצם זאת לא המטרה ללמוד מחדש כי למדתי נהיגה כבר המטרה היא לרכוש ניסיון... עכשיו הבעיה היא לא בדיוק זאת - הבעיה היא עכשיו שאני יכולה לנהוג לבד הוא לא מוכן לתת לי את האוטו, אני רוצה לנסוע לחברה שלי שגרה בקצה העיר הוא לא מוכן לתת (לא שביקשתי את האוטו לנסיעה של שעה למקום מאוד רחוק) הוא לא מוכן שאני אסע לבד על האוטו, הבעיה היא לא רק איתי גם לאחותי שיש לה רישיון כבר שנתיים הוא לא נותן לנסוע לבד לשום מקום, הכל בליווי שלו, הכל איתו. ומה הסיבה שלו לכך שהוא לא נותן לנו את האוטו לבד