בעיה עם אינטרנ ב MANDRAKE

JobNick

New member
בעיה עם אינטרנ ב MANDRAKE

שלום אני חדש פה ואני רואה שאנשים מרבים לעזור פה היום התקנתי את לינוקס MANDRAKE 8.1 הכל טוב ויפה הצלחתי לקנפג את רוב החומרה שלי רק דבר אחד אני לא מצליח וזה מודם הכבלים של שהוא עובד דרך USB הדגם הוא: 3COME HOMECONNECT CABLE MODEM EXTERNAL WITH USB עכשיו נכנסתי למנהל חומרה בלינוקס והוא זיהה אותו יופי אפילו את השם שלו אבל כאשר אני מנסה להגדיר אותו כחיבור שלי לאיטרנט זה לא עובד למה? ניסיתי די הרבה DEVICEים שהוא הציא לי ולא הלך יש שם אפשרות לקנפג את זה לבד איך אני עושה את זה?

ezaton

New member
זה קצת יותר מורכב מזה

אני לא אפתור לך את הבעיה (כי אני לא יודע לפתור אותה) אבל אני אתן לך כמה נקודות למחשבה, ואולי רעיונות לחיפוש פיתרון. USB תחת לינוקס נמצא בפיתוח זמן קצר יחסית, ולכן, בגלל היותו, בין השאר חובבני ולא מתוקצב, נראה בהתאם. בגירסאות היותר מאוחרות של הליבה (קרנל) שופרו דברים רבים, אבל ככלל, בלי להכנס לעומק הפרוטוקול, חברות רבות עשו את ההתקנים שלהם *שלא* לפי התקן, ולכן רק הדרייברים שלהם עובדים איתם. כל התקן USB יודע להזדהות מול המחשב (ה host), ולספר על עצמו מעט. המחשב אמור לדעת להתאים את הדרייבר המתאים להתקן, ואז כולנו יכולים לשמוח והכל. מכיוון שה USB תחת לינוקס עשוי לא משהו, נכון לקרנל שבו אתה משתמש, ומכיוון שאין לי מושג אם 3com משתמשים ב usbnet, usbserial, או ב acm (מודם), אני לא יודע מה לענות לך. נסה לקמפל לעצמך קרנל חדש (הכי חדש שיש) עם תמיכת מודולים מלאה בכל התקני ה USB שישנם שם, וראה מה קורה. אולי הכל יבוא על מקומו בשלום. Ez

JobNick

New member
הכל נשמע ממש קל לך

איך בדיוק אני מקמפל קרנל חדש?! רק אתמול התקנתי לינוקס דבר נוסף המודם שלי יכול לעבוד בUSB בגלל שיש לו מאין כרטיס רשצ מובנה איך אני ודע את זה כי לכל דבר יש כתובת MAC אז לכרטיס הרשת של מודם שלי יש MAC אחר למדום MAC אחר אז ז"א שיש כרטיס רשת מובנה עכשיו אולי אני אצליך להגדיר ללינוקס שזה כרטיס רשת שמחובר דרך USB? דבר נוסף המודם שלי יכול להתחבר גם דרך כרטיס רשת רגיל (ויש לי אחד כזה בבית כרטיס מבית CNET 10/100 הכי פשוט כזה) איתו יהיה יותר קל להתקין ?

למעלה