בעיה עם בטן שנשפכת החוצה

depresia

New member
בעיה עם בטן שנשפכת החוצה

אז ככה: אני בחור די שמן אבל אני לא חושב שאני שמן ברמה שמצדיקה את הכרס הענקית שלי. אני אסביר: יש לי בטן ענקית אם אני מרפה, אבל אם אני קצת מתאמץ להכניס אותה בעזרת שרירי הבטן והגב אני נראה סבבה, ורואים שכבה של אולי סנטימטר של שומן מעל הבטן השטוחה. אם אני מרפה את הבטן זה נראה כאילו אני בהריון. אני לא חושב שיש קשר בין זה שיש לי בטן של אישה בהריון לבין זה שיש על הבטן שלי שכבת שומן בעובי של אולי סנטימטר. הבנתי שאפשר לפתור את זה בעזרת אימונים, ואני אכן מתאמן על שרירי הבטן והגב, אבל בינתיים אני לא רואה יותר מדי תוצאות. אני רוצה לוודא פה אצל אנשים מקצוענים מה צריך לעשות כדי להגיע למצב שהבטן משטטחת פנימה באופן טבעי וללא מאמץ, גם בעמידה וגם בישיבה. אני חייב לציין גם שזה בא בימים, יש ימים שהבטן נמצאת בפנים באופן טבעי די בקלות ואני אפילו צריך להתאמץ כדי "לנפח" אותה, ויש ימים שההפך. וגם יש בזה עניין של שעות, בדרך כלל שאני מתעורר בבוקר הבטן שלי שטוחה באופן טבעי, וככל שאני מתקרב לערב הבטן שלי נהיית יותר ויותר כמו בלון. המטרה שלי היא שהבטן תהיה תמיד בפנים, גם בישיבה וגם בעמידה, בלי מאמץ ובטבעיות, אני רוצה לדעת אם אפשר להתאמן על זה, ואם כן איך ועל מה, וכמה זמן זה אמור לקחת כדי להגיע למצב הזה. תודה. אני מצרף תמונה שבה אני מכניס את הבטן ועושה שרירי גב כדי שתראו במה מדובר. (הלוואי והייתי יכול להראות ככה ביום יום גם בלי להתאמץ בכלל)

oridoron77

New member
אחוז שומן נמוך יותר

לפי התמונה נראה שאתה על אחוז שומן קצת גבוה. להכניס את הבטן זה נחמד, אבל לא מהווה מצב טבעי (כמו קירוב שכמות לדוגמה). אם תרצה לשנות את המצב, תצטרך להיכנס לגירעון קלורי שלילי ע"י תזונה שמותאמת לשמירת מאסת שריר, ואיבוד שומן (ולא להפך). לשם כך רצוי לקבוע עם תזונאי\ת (עדיפות לתזונאי\ת ספורט בלי קשר אם אתה מתאמן או לא). דבר שיכול לעוזר זו פעילות אירובית שתעזור להגדיל את הגרעון קלורי היומי, ותרגילי התנגדות שיעזרו לשמר את מאסת השריר (ותקופה זמנית גם להגדיל אותה). בהצלחה אורי

oridoron77

New member
קשה לבצע הערכות דרך תמונה

אבל אם ההייתי צריך לנחש, אז ההייתי אומר אזור ה22-25% שומן לפחות. אורי

בציר63

New member
תזונה?

האם יתכן שמערכת העיכול שלך לא סובלת סוג מזון מסוים שאתה צורך? למשל כמות מופרזת של פיצוחים, בשר, סוכר או שאתה רגיש למוצרי חלב ו/או גלוטן ובזמן שהמזון מתעכל, התנפחות זו תופעת לוואי אחת מכמה נוספות שאולי אינך מקשר לזה. בבוקר אתה למעשה אחרי צום של כמה שעות בשינה ולכן המערכת כבר הספיקה לעכל ו/או להעביר את המזון הלאה לקראת פינוי. במידה וזה נכון, אין שום תרגילים שיפתרו את זה אלא לכל היותר יעזרו למערכת העיכול (צ'יגונג רפואי למשל) אבל הדבר הנכון לעשות במקרה כזה הוא להתייעץ עם תזונאי (בין אם מערבי או מומחה ברפואה הסינית).

למעלה