בעיה עם הבת שלי והחבר שלה

בעיה עם הבת שלי והחבר שלה

שלום רב
לא מצאתי פורום מתאים יותר, אני מקווה שבחרתי בפורום הנכון

לבתי בת ב-16 יש חבר בן גילה. הוא מתארח בביתנו די הרבה, וגם יושן איתה במיטה.
הבעיה היא שכאשר הם יוצאים מהחדר, למשל לסלון בערב או לארוחת בוקר, הוא מסתובב עם תחתוני בוקסר די גדולות אבל עדיין רואים יותר מדי לפי דעתי. הרבה פעמים אני מרגישה לא נעים כשהוא מסתובב ככה בבית שלי. בייחוד כשיש לי עוד בת בגיל 12 בבית.
אני ממש מתביישת לשוחח על כך עם הבת שלי. כל הנושא מביך אותי בטירוף פשוט. פעם אחת ניסיתי לרמוז להם שהבת הקטנה נמצאת בסלון, אבל לא נראה לי שהם הבינו על מה הכוונה.

אני אפילו מתביישת להגיד פה בפורום שלפעמים אני רואה שיש לו זקפה... אני לא יודעת איפה לקבור את עצמי כשזה קורה...

בבקשה עצות...

נתחיל בדברים הפרקטיים

הבית הוא ביתך וזכותך לקבוע כללים כגון: אין מסתובבים בסלון בתחתונים או בלבוש אחר שאינו מתאים לישיבה בצוותא בסלון.
האם את מרגישה בנוח עם העובדה שהבחור ישן בביתך עם ילדתך באותה מיטה? אם לא, כדאי לקבוע כללים גם בעניין הזה.
את מודה כי הנושא מביך אותך ולכן אני מניחה כי לא דיברת עימה על יחסי מין ועל כל המשתמע מכך.
ביתך נמצאת בגיל בו הסקרנות וגם העניין בהתנסות מינית הם ביולוגיים אך גם חברתיים...מה שאני מנסה לאמר הוא שיתכן כי הקושי שלך לדבר איתה על הנושא וגם הקושי להציב גבולות עד כדי כך שאת מרגישה לא בנוח בביתך שלך אינו משקף לביתך מה מותר ומה אסור.
היא בודקת את הגבולות מולך ע"י ניסוי ותהייה - ייתכן שבסתר ליבה היא מחכה שתעצרי אותה ולכן מקצינה את התנהגותם.
אם היא לא יכולה להיעזר בך בעניין הנ"ל, ממליצה לקנות לה ספר הדרכה בנושא ולהיעזר במבוגרת אחרת ששתיכן סומכות עליה שתהיה הכתובת לשאלותיה.

חבל שילדתך תקבל מידע שגוי מאתרים וחברים בני גילה, היא זקוקה לעצתך ולהנחייתך הבוגרת והאוהבת, וגבולות הם חלק בלתי נפרד מאהבתנו אל ילדינו.

יודעת שזה לא פשוט, אז כצעד ראשון תתחילי עם כללי הלבוש בסלון...

מעבר לכל מה שכרוך בכך, יחסי מין לא מוגנים

יכולים להסתיים בהריון, אז בעניין הזה יש למהר ולברר היכן עומד הקשר בינהם!
ולא אומרת שזה המצב, כבר פגשתי בני נוער שישנו יחדיו ללא קיום יחסי מין.

תודה על התגובה

הם כן מקיימים יחסי מין. אני דיברתי עם בתי על אמצעי מניעה לפני שהם התחילו, וגם לאחר מכן, והיא משתמשת בגלולות.

על עניין הלבוש של החבר קשה לי לדבר איתה על זה בגלל שזה לא משהו פרטי שנוגע רק לה, אלא זה נוגע גם לו. ואני ממש לא חושבת שמדובר בכוונה רעה מצידה או מצידו, אלא בתמימות הם מתלבשים בצורה ביתית, פשוט שהוא לא בן משפחה אלא עדיין מדובר בבחור זר, זה קצת יוצר אי נעימות.

ממש אין לי בעיה עם החבר שלה, וגם אין לי בעיה עם כך שהם מקיימים יחסים. הוא בחור מאד טוב, רואים שהוא אוהב אותה והוא לא יפגע בה. בגלל זה כל כך חשוב לי להיות עדינה ולא להביך אותם או לפגוע בהם... חוץ מזה שמצד שני, אני כן אוהבת שהוא מרגיש בבית אצלי, ומרגיש מספיק נוח לידנו. אני כן חושבת שזה חשוב, וזה אחד הדברים שמחזקים את הקשר ביניהם...

נשמע שאת מרוצה מהקשר והחבר, אז המלאכה

יותר פשוטה ממה ששיערתי מהודעתך הראשונה, מוכיח לי שוב כמה קל לטעות כשלא באמת מכירים את הנפשות הפועלות.
מאחלת לך שתמשיכי לשמוח בילדייך ובקשריהם החברתיים, ולא נראה לי שהרגשת הנינוחות שלהם תיפגע אם תקבעי כללי לבוש הולמים יותר.

smile li

New member
כן לדבר עם ביתך על כך

עצם העובדה שזה מטריד אותך ולא מרפה, אומרת שצריכה להינקט כאן פעולה מצידך.
אני מבינה שאת חשה מבוכה ולא רוצה אולי גם להביך את ביתך, אבל תראי לנגד עיניך את הטווח הארוך וההקלה שתחושי כשהמצב הזה יטופל.
אמרי בצורה יפה ועדינה לביתך שאת מאד מחבבת את החבר שלה, שהוא מקסים וטוב לך כשלה טוב, רק אם אפשר בבקשה שתשוחח איתו על הליכה בלבוש קצת יותר צנוע כשהוא לן בביתכם, בעיקר בגלל אחותה הקטנה (כך זה אפילו יראה כאילו הרתיעה היא פחות שלך, אלא כדי לשמור על ילדה קטנה מהם). כמובן שבביתו שלו שילבשו מה שהם רוצים.
אני רואה בבקשה זו לגיטימית וכל עוד בקשתך נאמרת בצורה יפה וברורה, אין סיבה לחוש שלא בנוח. שוחחי עימה על כך, תקשורת פתוחה חשובה במקרה הזה ובכלל במערכות יחסים עם האנשים הקרובים והיקרים לנו.
בהצלחה!

למעלה