בעיה עם ההורים בבקשה תעזרו ליייי

Udi009

New member
בעיה עם ההורים בבקשה תעזרו ליייי

שלום. יש לי בעיה מאוד מאוד מאוד טורדנית ואבקש את עצתכם כי אני כבר אבוד!! הסיפור שלי הוא כזה: אני נער שגר עם ההורים ותלוי בהורים הייתה לי חברה, בחורה מדהימהההה ונפרדנו בצורה לא הכי יפה. נכון זה דיי באשמתה, התנהגה אליי לא יפה, איבדה קצת שליטה. היום אנחנו חצי שנה אחרי, הבחורה חזרה לחיי אחרי שנפגשנו במקרה. היא הביעה המון חרטה וביקשה סליחה ושנינו רוצים לחדש את הקשר אך הוריי לא מוכנים בשום פנים ואופן שאצור קשר בדרך זו או אחרת עם הבחורה שאני כל כך אוהב. איך אני יכול לגרום להורים שלי להתרכך ולקבל אותה בחזרה אחרי כל מה שהיה?? איך משנים את הרושם הרע שנוצר?? אני רוצה כמה שיותר עצות זה חשוב לי מאוד זאת בחורה שאני לא מוכן לוותר עליה!!

dadondadon

New member
בתור הורה- אני אומרת לך-

שעובדה שגם אתה לא מצדיק את מעשיה בעבר. אופי ותרבות קשה מאוד לשנות. אז היום היא רגועה ומיתגעגעת אליך, אבל מה יקרה שוב בזמן אמת... היא שוב תשתולל? סתם דוגמא, אני מבטאת כעס בסגירות עם עצמי, אני נושכת שפתיים ומיתקפלת לי, מעולם לא הישתוללתי. כך שמי שעשה זאת פעם אחת בצורה קיצונית, זה אומר דרשני... אהבה לא תמיד מנצחת. או שכן... תרשום תכונות טובות ורעות אצלה, ואז תחליט ביחס למיכלול. אולי רוב הדברים הבסיסים שלה נהדרים, ואולי היא בנוסף לעבר" גם טיפשה, עצלנית, קרה, לא מפרגנת, לא שאפתנית, קמצנית וכו וכו... תהיה רגוע. אתה מיזה לחוץ שרושם את הבעיה בכל מקום.. תירגע.

ואני רוצה לענות לך משהו אחר

קודם כול, אני לא רוצה להתערב בשיקוליך לחזור לנערה שאתה אוהב. מה שאני רוצה זה לבקש ממך לספר קצת יותר על ההורים שלך ועל היחסים ביניכם. אם יש מצב שאתם בדרך כלל מסכימים, שאתה סומך עליהם, שהם מבינים לרוחך ואתה מבין את השיקולים שלהם, אז העצה שיהיה אפשר לתת לך תהיה מסוג אחד. אבל אם אתה אומר שהם חיים בעולם שונה מאוד, ובמקרה זה אם תספר לנו דוגמאות מוויכוחים אחרים שיש ביניכם, מעניינים אחרים שבהם אתם לא מסכימים, תוכל לקבל כאן עצה מסוג אחר. בשביל לייעץ על דבר כזה מוכרחים לדעת יותר רקע! בהצלחה

בוקר טוב לך

אני שמחה לראות אותך כאן באתר. קראתי את דבריך, ואני מקבלת את הרושם שיש לך הרבה כבוד להוריך ובעצם אינך רוצה לריב איתם אלא להגיע לפתרונות ובעצם להשתמש - בתקשורת מ ק ר ב ת ולא מרחיקה. אז הנה דברי: אתה מוכן לעשות הרבה בשביל לא לאבד את הבחורה. בקש מהוריך לשבת לשיחה בזמן בו כולכם רגועים ככל שניתן. הסבר להוריך מה אתה מרגיש כעת לגבי הבחורה ומה זה יעשה לך או מה יתן לך כשתחזרו להיות ביחד. בשלב זה, דבר רק על עצמך, על רגשותיך וצרכיך. בשלב הבא, נסה לדבר על הרגשות והצרכים של הוריך בסיטואציה הזאת. ואני מתכוונת לכך, שבעצם, הם מתנהגים כמו שהם מתנהגים כי איכפת להם ממך (בין היתר). הם אולי מנסים להגן עליך, לשמור עליך מפגיעה נוספת. יכול להיות, שהם בעצמם נפגעו מהבחורה והם אינם מעונינים לראות אותה שוב. נסה להבין אותם. נסה לגלות אמפתיה לרגשותיהם שלהם. אין זה אומר שאתה חייב לקבל את הדברים. נסה לפחות להבין אותם. זהו השלב בו נסה להציע להוריך פתרונות. אמפתיה אליהם, היא דרך מקרבת וחיובית למציאת פתרונות. נסה לזכור - כשאתה מדבר איתם, פנה אליהם באמפתיה ולא בהאשמה. הסבר להם שאתה פונה אליהם על מנת למצוא פיתרון משותף.
אשמח ליעץ עוד ולענות על שאלות וכן לשמוע מה דעתך. יום נעים

hayapollak

New member
אודי

נראה שאתה מכבד את הוריך ומוכן להתחשב בדעותיהם. בשיחה עמם הייתי מציעה לך לשמוע *את דעתם - באשר למעלות ולחסרונות של הבחורה *מהן הסיבות שבגללן הם לא מוכנים לחידוש הקשר ביניכם. *וכן לברר איתם מה העיקרון שעומד מאחורי סגירת הדלת של הקשר בינך לבין הבחורה, האם הם אינם מסוגלים לסלוח לה משום שהם פגועים ממנה? האם הם מצפים שהיא תבקש גם את סליחתם? (עקרון הסליחה הוא מאד אנושי ואין לי ספק שהם יודעים לסלוח) ולבסוף בקש מהם לתת לך את האפשרות לחוות את סגירת המעגל כחוויה מתקנת - אם חלילה יתברר שוב שהקשר לא מתאים לך, לפחות לא סיימת אותו בכעס ו"טריקת דלת" ואם יתברר שהבחורה מתאימה לך והקשר מצליח -יתברר שהיה שווה לסלוח.(אף אחד מאתנו לא מושלם..) בהצלחה.

למעלה